Den nye Audi RS prøvd 3, den rimelige superbil

Nye Audi RS 3: prøvd i Sedan og Sportback-versjonNye Audi RS 3: prøvd i Sedan og Sportback-versjonNye Audi RS 3: prøvd i Sedan og Sportback-versjonNye Audi RS 3: prøvd i Sedan og Sportback-versjon

Hvis en potensiell kunde fortsetter å sette unnskyldning av praktisk når svært raske Audi TT RS oppstår, Audi gir igjen løsningen (eller nå to) og frigjør også ekstremt rask og likevel funksjonelle nye Audi RS 3 i to formater kropp, RS 3 Sportback tradisjonelle og nye RS 3 Sedan.

Audi RS 3, kinesisk smak for alle

Det har gått nesten tre år siden første viste et konsept av RS3 Sedan, Audi A3 Clubsport Quattro Concept. Med europeiske øyne, hvor SUV gjennomsyre alle markedsutviklingen, lansere lokkefugl som en sportsbil basert på en kropp av tre bind De virket enkle fyrverkeri. Et tilbud for det kinesiske markedet. Nope. den Mercedes CLA suksess i Europa Det har vist seg at formatet ikke bare som i Kina. Og selv om det kinesiske markedet vil være den første Audi til Fra august også nytes i Europa Sedan Audi RS 3.

og Audi RS 3 som er Sedan? En Swiss Army kniv. Har alt og gjelder for alt. Så med mindre du ønsker å gå ut med ham ved veier (noe som de fleste brukere vil noensinne SUV, på den annen side), fordi de Suspensjonen senket 25 mm sammenlignet med en normal Audi A3. Har en koffert som kan mangle den klassiske kompakt bil, fire gode seter og en noe strammere femte, rimelig komfort suspensjon (Minst med valgfri magnetisk demping vi kunne smake), god lydisolering ... Yo, innpakket i den tradisjonelle Audi utforming umiskjennelig, være unnskyldninger for en bil lover finne nok begrunnelser praktisk art. Som jeg trenger hvis han tenkte på å kjøpe en superbil og daglige nødvendigheter bremset ham.

Audi RS 3 Sportbackmen Audi RS 3 Sedan ingen trenger begrunnelser som liker biler. Dens enkel samling av tall, med 400 hestekrefter encabezándola, og det gjør den til en av de mest attraktive biler i øyeblikket. Som den starter opp, forteller en hes hoste eksos deg (og resten går gjennom det), som har vekket kraftig motor. I et øyeblikk som en katt maler, uten å forårsake vibrasjoner inne, eller lavere akustisk aspaviento mindre instruert av sjåføren, som kan regulere en sommerfugl eksos med hvilken forstørre den avgitte lyd.

som god "bil for alle" du kan starte opp den nye Audi RS 3 med komplett glatthet. det er automatisk, bærer en dobbel clutch av Syv-trinns S-Tronic, den oppfører seg bare søtt marsjerer om vi begynner å gå myk, som om vi går på gassen fremover. den styring er kontrollert av to fingre til tross for brede dekk 255 mm seksjon (valgfrie, fordi seriene er to smalere og lik de bakre centimeter). Denne enheten tar carbocerámicos bremser, et alternativ som betyr at du har et kall til å gå inn selv i en krets, blir "dasket" nådeløst og for å overleve i forsøket. Pedal følelse ville gå ubemerket for alle med en kraftig oppbremsing uten mye kraft på den. Kom igjen, hva som forventes i en Audi.

Audi RS 3: En sports bullet

Alt dette innledningen er fordi Audi RS 3 har også sportslig tyder sin utforming, utvendig og innvendig. Nei, det er kosmetikk, er Audi RS 3 en sportslig store bokstaver. Fordi hvis i stedet for å tråkke på gasspedalen myk, ta det til bunns, aktiveres katapult som tar deg på 4,1 sekunder til 100 km / t. Figuren kan ikke si noe, men selv advarsel, baksetet beboer mister briller slitt pannebånd ... I denne øvelsen det akustiske miljøet er særegen, å kalle på noen måte. Dette er karakteristiske lyden av fem-sylindrede motorer. Hvis du aldri har hørt en, det er tusenvis av videoer når Audi vant World Rally Championship. Du bare flytte til et slikt miljø.

Audi RS 3Han har ikke tatt vare Audis ingeniører hører også turbo, har de igjen at lyden å lekke inn i kupeen når bilen virkelig presse til å konvertere RS 3 a rally simulator uten virtualitet. Den gode ting om dette er at støynivået forårsaket spenninger og forbli på svært inneholdt nivåer. Det er like enkelt å kjøre som om du ikke kjører slik makt. Selvfølgelig kommer forklaringen fra elektronikken (med to mulige nivåer i stabilitetskontroll, en mer ettergivende ubalanser som forårsaker sjåføren) og Samlet variabel trekkraft, den nyeste generasjonen av Haldex, stand i en liten stund bilen kan virke som en bakhjulsdrift.

Disse episodiske utbrudd av forbruk av den nye Audi RS 3 kan gå opp til 20 l / 100 km, men som vannet går tilbake til den virkelige verden, du kan miste ti. For noen er det en ny generasjon motor, helt forskjellig fra tidligere RS 3, laget alt aluminium (Noe magnesium er støpt på undersiden) for veiing av ikke mindre enn 26 kg mindre. Dette forklarer delvis den letthet med hvilken den fremre trer kurvene og følelsen av mangel på treghet i svinger.

Når vannet kommer tilbake til ro og motoren for å male sette pris på nye kjøre hjelpemidler. For eksempel, drivende funksjon i syltetøy Nei, vi hadde ikke og kunne ikke tømmes probarlo- som gjør at noen hjul pedaler og selv under 65 km / t. Eller radarer for å bistå i å snu manøver. Kjent funksjoner av de nyeste produkter av Volkswagen-gruppen, men i en "praktisk" sportsbil som dette kunne ikke gå glipp av.

Du kan spørre hva du ønsker så mange hester. Eller hvordan jeg skal forklare hjemmet mer enn 50.000 euro som vil sikkert koste når den kommer i august. Men hvis du er glad i biler, er dette en kandidat til å være den mest "fornuftige" til dine luner.

Du kan også være interessert i:

Alle nye Audi biler til 2023

Den nye Audi RS 3 Sportback, video

Den nye Audi A5 Sportback vs Opel Insignia