Dudas: spare virkelig dekkene lav rullemotstand?

Dudas: spare virkelig dekkene lav rullemotstand?

"respekt mulig alternativer, Hva kan du anbefale meg? Jeg har blitt fortalt at en prøve dekk med lav rullemotstand, med hvilken jeg kan redusere forbruk. Hvilke egenskaper gjør disse dekk? Har de fortjener det?

Respons fra vår tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

den forbruk av drivstoff en bil Det er i utgangspunktet delt mellom sin vekt, den mekanikk, den aerodynamikk, den elektriske anlegg og hjul. Og tro det eller ei, om 20 prosent ligger hos dekk. Derfor, teoretisk, er det et felt der du kan spare mye, men som vi skal se ikke så mye fordi det må alltid holde et godt forhold mellom sikkerhet og forbruker -agarre-.

rulle en dekk er deformeres mens dissipating makt som varme, som er kjent som motstand den rullende. Således er vekten av dekk som i understellet er ikke suspendida- masse, dens friksjon og dybde av dets slitebane De er avgjørende for drivstoffkostnader. En lavere motstand, er redusere forbruket og utslipp, men hvis nok varme genereres også mistet etterlevelse. For å vite om egenskaper og ytelse for hvert dekk nå kan vi identifisere med liknende etiketter som bærer lange apparater og også effektivitet, med bokstaver som strekker seg fra "A" til "G", informere oss om hans bite og rumorosidad.

I ekstreme tilfeller, praktisk talt fra den beste til den dårligste poeng, sier Dunlop det kan redusere en 7,5 prosent; hva den gjennomsnittlige levetiden på dekket (ca 35.000 km) kan spare ca 300 euro for en bil med et gjennomsnittlig forbruk på 8 l / 100 km. I ditt tilfelle forskjellen vil ikke være så stor, som Bridgestone Turanza Toyota er oppført med "C" mens i Michelin kan velge Primacy 3 også med C, men med mye mer grep og mindre rumorosidad- eller Energy Saver, 'B', bedre grep og db mindre støy. Ifølge den franske produsenten disse dekkene redusere drivstofforbruket med ca en 0,2 l / 100 km. Etterlevelse er bra, men Primacy, selvfølgelig, er overlegen. De er interessante fakta, og vi har alltid trodd at jo høyere jo bedre vedheft, det resulterer i større sikkerhet, men dette er ubrukelig hvis ikke alltid bære riktig trykk for hver situasjon. Og er at hvis vi ønsker dekkene vare oss så lenge som mulig, er at forbruket logisk og riktig grep, vil vi vurdere det en gang i måneden og tilpasse Cunado utføre bevegelser med bilen ved full belastning.

Du kan også være interessert

- Dudas: brede eller smale dekk?

- Alle spørsmål og tvil drivere