Radar varslingsutstyr Real-tid og arbeid

Radar varslingsutstyr Real-tid og arbeid

Den nylige godkjenning av nye Road Safety Act introduserer mange nye funksjoner, men kanskje en av de mest diskusjon hever er forbud mot bruk i bilen radarvarslere. Det bør avklares her at forbudet ikke gjelder for enheten, men ved hjelp av funksjonen for deteksjon. Bruk skal straffes med en bot på 200 euro og tap av tre poeng våre kort. Den tidligere lovgivning, disse enhetene hadde tatt fordel av en smutthull eller motsetning til reglene. Siden da var DGT bak forbudet, og en gang på plass, starter lade flere primærfaktor radar advarsel enheter i sanntid.

Riktignok er de ikke sammenlignbare teknologier, for det enkle faktum at radarvarslingsutstyr er basert på en offentlig database over plasseringen, både faste og mobile radarer. Det vil si, vet det mulig plassering, men ikke med sikkerhet og du kan alltid komme opp med en ny en som ikke er inkludert i databasen. Detektorene i seg selv er i stand til å fange opp det elektromagnetiske signalet fra slike radar og advare noen meter før.

Men nyere radar advarsel enheter som har nådd markedet har real-time teknologi basert på en brukerfellesskapet. For å forstå, når du kjører nedover en vei og nå plasseringen av en radar, fast eller mobil, brukeren merkevare advare sjåfører som reiser bak og de har også en av disse enhetene. Og ikke bare radarer, er det også aktuelt for forskuddstrekk, fungerer, forekomst ...

Hvis du vil vite hvordan de fungerer og hvilke forskjeller oppstå med hensyn til radar detektorer og hemmere, har vi bedt Alejandro Garcia Roque, leder av Coyote i Spania, selskap dedikert til kommersialisering av annonsører radarsystemer for bil. Vi har tatt en kjøretur med ham for å se på stedet hvor en radar advarsel enheten fungerer i sanntid.