Honda HR-V 1,5 i-VTEC, minivan SUV med sjelen til

Vi testet Honda HR-V 1,5 -vtecVi testet Honda HR-V 1,5 -vtecVi testet Honda HR-V 1,5 -vtecVi testet Honda HR-V 1,5 -vtec

Vi begynner å analysere Honda HR-V utenfra, nettopp, servering Utvendig lengde: 4.30 meters, Kompakt størrelse bil for Honda HR-V, for sin høyde og utforming, oppfatter som en liten SUV, kategorien mest fasjonable. Nå, bli med noen annen figur mer: 470 liter boot -to som må legge til en annen 105 liter god skjult under dekselet, gyldig for et par plan-typen poser, 80 cm benplass i baksetet, 136 cm bredde flatt eller nesten flat ... Med unntak av Skoda Yeti, ingen kompakt bil-hva vi forstår som en sigar segment C slik innvendig plass, og heller ikke mange SUV med en slik allsidighet i bruk.

Honda HR-V: Den omdreining er ikke bare plass

Honda har også brukt en god del oppfinnsomhet når gravid HR-V. Avledet fra Honda Jazz, sin plattform Det har noen funksjoner som plasseringen av drivstoff~~POS=TRUNC tank~~POS=HEADCOMP område sentral innvendig, bare under forsetene, men uten å begrense plass til beina på folk som reiser tilbake. den bakdørene Honda HR-V er også særlig stort i forhold til størrelsen på bilen, foruten å ha en virkelig stor åpningsvinkel for enkel tilgang. Og som glasur, magic Seats Huset merkevare, hvis basen bak setene kan sette vertikalt, kan transportere gjenstander i kupeen enn i andre biler ville ikke bare passer inni.

Honda HR-V-proof

Jeg ønsker at for å være en SUV, har muligheten til å justere setet i en lav stilling i forhold til beltet linjen i bilen. Og igjen, uansett hvor du ser, i HR-V vil se flere tegn på oppfinnsomhet og kunnskap typisk Honda. Verken målstyring eller dashbordet skjerm har den minste refleksjon Det er morsomt fordi hvis du prøver å lage et bilde kommer ut alltid portrettert av hardt du prøver å finne den adequate- vinkel, nødbremsen er automatisk, spaken, til en fryd å bruke, og konsollen som skiller to områder gir en organisert småting du ønsker å bære for hånd. Belegging av den fremre og bakdørene ferdige duk forener trekk og egenskaper i begge omgivelser, mens dashbordet ikke synes hard plast inntil man berører den. For sin del, svart lakkert finish er, ja, en kilde til støv, men gi et snev veldig forsiktig når hytta. Hvis USB-portene to i denne saken og hjelpe lydkontakter er florerer, Honda HR-V legger også til en inngang HDMI.

Jeg vet, vi har ennå ikke begynt å gå, men verdt å vente noen flere linjer. Tre utstyrsnivåer konfigurere Honda HR-V serien, hvor du ikke trenger å gå gale med alternativene: Eleganse er den mellomliggende og kommer virkelig komplett for aktive, passive og komfort funksjoner. For øyeblikket har ingen tilsvarende bensinmotor i Honda Civic, for hvem, forresten, har allerede annonsert endringer-å krysse referanser, men en diesel, og ikke bare noen, 1.6 i-DTEC 120 hk, en av de beste driverne av markedet: 2600 euro skille de to bilene ... til fordel for Honda Civic, som allerede er leder av kategori i funksjonalitet og innvendig plass, og som et forskudd, også med en rull, opplevd kvalitet og raffinement senior. Nei, ikke HR-V bilen med den beste priskategori, selv om det gjør tilbudet god korrelasjon verdi og produkt.

Honda HR-V 1,5 -vtec: en motor "forfatter"

Nå har en halv omdreining av nøkkelen -bare direktør ferdig knapp-boot, og begynner å finne en verden av kontraster... bra, eller ikke så mange som du ønsker å se. Lovende innovasjoner under merkeetiketten Earth Dreams, Og her er ett: A moderne bensinmotor med direkte innsprøytning som minner om ekte Honda. Langt fra nye moter, er det ingen turbo eller tre sylindere og ja dets kompleks variabel ventilinnstilling levetid, med kryss-modifiserende hevet ventiler, og naturligvis også endre klang og stakk dens progresjon til rundt 7000 rpm som han er i stand til å komme opp med maksimal kraft i nærheten av retten. Vanlige rotasjon used motor med stopp&omstart starter nesten umerkelig, de som utilsiktet og forsettlig akselerere tom strekning til retten for å gi en hyllest til noen av dine sanser.

Du kan ha for sporty for hva du forventer fra en bil chassis og utpreget kjent karakter og dens kraft og dreiemoment, Det er mer enn mulig at du ser når du kjører denne Honda HR-V mer "angrep" hva ville du gjøre med en overstrømmende turbogasolina dreiemoment eller diesel. Ikke mangler mykhet, er ikke det. Jeg vil ikke si det er ikke en elastisk motoren, men det er sant at 1,5 -vtec uttrykkes med maksimal glede og kraft fra 5000 rpm, Området hvor du må komme nær hvis du virkelig ønsker å få fart raskt. Ingen overdrevet beveger en utvikling endring. Faktisk så lett og balansert er motoren som kan krysse byen i sjette uten den minste vanskelighet. Og enkelt å vedlikeholde marsjfart uten å føle HR-V vilje "nedleggelse" når banen blir mindre gunstig. Derfor forbruk veldig bra, den beste blant SUV bensin tilsvar. Men hva som mangler, som jeg sa, det kraftig og smidighet når du tråkker på gasspedalen. Heldigvis har du bare en fot fra høyre hånd en eksepsjonell ytelse endring, Honda også vanligvis å unngå utvinning ganger så tregt de siste to tannhjul. Og når du prøver den deilige berøring, lyd og respons av denne motoren der oppe, utover 4600 rpm for å levere maksimalt dreiemoment, jeg vedder på at du vil finne svært ofte med Mr Hyde.

Honda HR-V, test

Honda HR-V, beveger seg mer samfunns Jazz

Begge gir visse strukturelle elementer, men Honda HR-V hjul og oppfører seg mer på linje med flotte lille Jazz til de mest raffinerte og effektive Civic. Veldig hyggelig og ganske rask styring og demping akkurat fleksibilitet, bredde og styrke, smidighet, komfort og likevekt Honda HR-V beholde en vellykket breakeven selv i rask kjøring, ikke som idrett som karakter har denne motoren. Border vinne dette skulle møte viss mangel på presisjon i retning og sprette mer ønsket forakselen, men uten tap av følelse av trygghet. en SUV, derfor, tydelig rettet mot familie der, som de første generasjonene, kan du omdefinere revolusjonerende, denne gangen, ja, dør innover.

Kort tid

AKSELERASJON. Jekyl og Mr Hyde. To sider klart differensieres arbeidsområdene for henholdsvis den variable -vtec fordeling. Opp, opp, sint og deilig.

ENDRE.
Overføringen fra kommunale, men likevel noe fastere justeringsspaken. Selv om noe grovt, er det rett og slett rask og behagelig å bruke.

BREMSE. fast pedal følelse, med en mordant som gir mye sikkerhet på første pisotón nødsituasjon. Avstanden er imidlertid bare bra, ikke mer.

Forbruk. Det er mye teknologi i det indre av motoren. Og HR-V er også en ganske lett bil. Den resulterende, en SUV som bruker lite veien og svært lite i byen.

Avansement. 
Det er den sterke poenget med denne motoren, slik at hastigheten på disse øvelsene vil avhenge av ditt engasjement: god bruk søker endring mye smidig og trygg forbikjøring.

Belegg og VEKT. Det er lettere Mazda CX-3 er en av dem, men HR-V ikke spare ett gram fett. Heller ikke mangler en centimeter av dører inne. Referanse kupeen plass.

Effekt og dreiemoment. Grafene reflekterer ikke en endring så radikale humør, men fra mellomtoner 1,5 i-VTEC er forvandlet til en propell med mer sinne og veldig sporty humør.

Klang. Kanskje det verste aspektet løst: aerodynamikk, motor og kjører utstyr, er kjent for.

BOOT. Duplex praktisk tilgang, med separate 105 liter nedre etasje og en øvre med 470. Blant lignende, bare Skoda Yeti gir både seg selv.

Du kan også være interessert

Skoda Yeti og sammenligne Mitsubishi ASX

Honda, alt vårt innhold

CX-3 1.5 SKYACTIV-D-2-hjulsdrift

CX-3 1.5d 105 2-hjulsdrift mot Juke 1,5 dCi 110 4x2