Biler til minne Seat Ibiza Cupra

Seat Ibiza Cupra, generasjoner av en legendariske sportsSeat Ibiza Cupra, generasjoner av en legendariske sportsSeat Ibiza Cupra, generasjoner av en legendariske sportsSeat Ibiza Cupra, generasjoner av en legendariske sports

Setet har i sportslighet og kjøreglede en av sine søyler. Bevis for dette er at det alltid har prøvd å holde i sine modellprogram versjoner av merket sports ånd, og siden går inn i bane av Volkswagen, har utmerket seg ved å være en av konsernets merkevarer som mest påvirker atferden når du gjør utvikling av nye modeller.

I år er året for Seat Ibiza 2017, og kommende Genève Motor Show Vi delta på en ny generasjon som, måneder senere, bringe få en ny Cupra. Men i dag snakker vi om nye biler, men deres tidligere generasjoner ... å huske.

Takk til samarbeid med Institutt for historiske biler Seat, vår Automobile magazine hadde anledning til å møte vår krets INTA noen av sine tidligere generasjoner, som midlertidig forlatt museet for å demonstrere en ekstraordinær tilstand i sin helhet.

Seat Ibiza Cupra 2013

Blant dem åpenbart en av de siste høydepunktene Seat Ibiza Cupra, den 180 hk 2013, en mye mer komfortabel bil å bruke enn Cupra flere år. I dette logisk har mye å gjøre automatisk syv-trinns DSG Han innlemme standard. Mens suspensjonen er klart sterkere enn resten av modellene Ibiza -muelles 20 mm shorter, mer energisk og mer robust silent-blokker, blant andre, er ikke i det hele tatt en ubehagelig bil. Han slo full med settet og i tillegg få en svært sportslig oppførsel, som forventes av en Cupra, er en bil som ganske effektivt fordøyer de irregularices firmaet, noe som bare ikke kunne skryte sine forfedre, som var for radikale biler i denne forbindelse.

Seat CupraEt aspekt imidlertid at det ble til slutt overbevist drift 1.4 motor med direkte innsprøytning og turbo-drevne volumetrisk kompressor. Denne motoren er ikke bare kraftig, det er også imponerende leveringsdyktighet tilbyr lav, middels regimet og den enkle som å komme nedenfra når du fotograferer i de lengste marsjer. Ikke overraskende, Fordelene er veldig bra og komfortabelt overstiger Cupra R med 1,8 liter turbo 180 hk... og at vekten har økt med ca 100 kg; større, mer robust legeme og en mer komplett utstyr er på feil. Men denne motoren kan skilte med ikke bare en topp ytelse, takket være effektiv ytelse er også en mekanisk Reaper langt som drivstofforbruket er bekymret, spesielt når du kjører enkelt; rulle på lovlige hastigheter er lett å bo sammen med ham under 6,5 l / 100 km, som satte ham i denne sammenheng nærmere Cupra TDi Cupra R.

Og på INTA, som vi ser frem til å besøke vår krets for å gjenforenes med resten av sine forfedre. Etter å få av lastebilen, sistnevnte sported en fantastisk utseende, nesten syntes å forlate fabrikken og også ble skodd med nye dekk for å unngå problemer i denne forbindelse. den Seat Ibiza Cupra R var en enhet med svært få kilometer fra parken pressen, mens Seat Ibiza Cupra Diesel Det var helt nytt, med bare 200 km på resultattavlen. den Cupra 2.0 16v Han hadde reist mer enn 100 000 km, men tydeligvis var i meget god stand. Å være den eldste, ble det valgt å ta de første svingene til sporet.

Seat Ibiza Cupra 2.0 16v 150 CV

Og årene er igjen, i tillegg til å oppfatte at kvaliteten på finish som er på et annet nivå, mangler dybdejustering for rattet følelse. De første opplevelser av denne Cupra 2.0 16v De er veldig bra, bilen passer effektivt svinger, men det viser at du veier kilo på forsiden som har en tendens til understyring ganske godt savner en raskere styre. Den sugemotoren er ganske sta, men logisk sin ytelse og respons er godt under brødrene hans som følger ham i denne entall duell. Bilen bremser godt og har en endring som kan gjøre forsett 2 liter, Mens det er sant at dette syntes å ikke lenger være på sitt beste, og dermed i rangeringen av ganger siterer en hastighet på mer beskjedne modeller som kan være en Suzuki Swift 1,6 Sport.

Seat IbizaSeat Ibiza Cupra R

den Seat Ibiza Cupra R har samme plattform, i front var den identisk med det i Golf II, mens bakakselen kom fra polen. Denne gang motoren som brukes er mye kraftigere. den 1,8 liter drevet turbolader som hadde premiere i León, betaler for anledningen ikke mindre enn 180 hk og maksimalt dreiemoment på 24 mkg grenser slik at denne versjonen av Ibiza spektakulære funksjoner som ikke har mye å misunne den siste Cupra. Rammen var imidlertid litt til grensen av sin kapasitet, fordi bilen har nok tendens til understyring, er det vanskelig å gå inn i tregere svinger og er også svært utsatt for tap av motoriske ferdigheter. Men oppnådd i kretsen posten er utmerket og beviset er at seks tideler få steder som er oppnådd ved den mest moderne modell.

Seat Ibiza Cupra TDI

den Seat Ibiza Cupra TDI hadde også en svært kraftig motor. den 1.9 TDI drives av turboladede og pumpe injektor direkte injeksjon system utviklet for anledningen ikke mindre enn 160 hk og et imponerende dreiemoment på 33,7 mkg, som ikke er overraskende at fordelene er ganske nær Cupra R ... og det til tross for endringen utviklingen er ganske lang. Dette er sannsynligvis årsaken som han også mistet mer enn ett sekund i kretsen, og at selv om atferden virker mer smidig. Det bør bemerkes at rammen var allerede mer moderne og effektiv, noe som er spesielt merkbart på et grensesnitt mer nøyaktige smidige og raske reaksjoner.

Men den mest betydelige fremskritt i denne forstand er sett når man setter seg bak rattet i de nyeste generasjonene. Den Cupra 2013 var en bil som tok kurvene med letthet endiablada, Det var veldig presise baner og også tilbudt en imponerende smidighet. Hvis fordelene ved å kaste en kraftig motor som alltid er klar til å svare med makt legger, var helt overbevist om at det kom til å bli en veldig rask bil på sporet av INTA. Det utfolder seg som en fisk i vannet, noe som resulterer raske og svært responsive til ordreinngang fra sjåføren, men det er sant at har vært noe lavere enn forventet.

Seat Ibiza Cupra TDiI dette tilfellet, og til vår overraskelse, kunne vi ikke flykte fra det alle stabilitetskontroll. Det er sant at når knappen delvis sletting dens funksjon trykkes elektroniske hjelpemidler er svært ettergivende, bare hindre kjøring og bare komme til handling når de har overskredet komfortabelt grep grenser. Mer forvirrende er at endringsledelse DSG har for mange "ideer" når manuell modus brukes og når tap av veigrep skjer, bytter automatisk til neste utstyr for å unngå det, og gjør det selv når motoren er fortsatt godt under maksimal hastighet.

Seat Ibiza Kit Car

Vi kan ikke fullføre historien uten å snakke om Seat Ibiza Kit Car, en modell som selv om ingen Cupra som sådan, har sine sports gener og hvilken Seat fikk World Rally Championship kategori 2 liter i 1996 og 1997. Best av alt er at Ibiza var ikke på langt nær den raskeste modellen i sin klasse, fordi med en motor som bare litt over 260 hk, kan lite håndtere Citroen og Peugeot på asfalt rally. Heldigvis de fleste av testene ble holdt på land, der Ibiza selv var svært konkurransedyktig og klart å være over sine rivaler, dratt nytte av hans enorme styrke og en motor som selv manglet strøm, kjent for sin opptreden mellomtone og det er lett å komme seg fra nedenfor. Ibiza var også en svært smidig, håndterlig og lett å kjøre bil.

Du kan også være interessert i:

Renault Turbo: 11, 18 og 21

Opel Kadett GSi

Citroën Visa GTi