Første test: 2015 Volkswagen Touran

Første test: 2015 Volkswagen TouranFørste test: 2015 Volkswagen TouranFørste test: 2015 Volkswagen TouranFørste test: 2015 Volkswagen Touran

den Volkswagen Touran det var en av de største eksponentene i segmentet kompakte flerbruksbiler, en bil som fra sin iscenesettelse har betydd for Volkswagen omtrent 10% av dets netto salg. nå Det er helt fornyet, basert på den nye MQB-plattformen og vedta mye av teknologien og personlighet for den siste Golf.

Den nye generasjonen Volkswagen Touran vokser 13 centimeter i lengde, opp til 4,53 m, og øker 11 cm akselavstand, som oversettes til en bedre habitability og øket stammen av 48 liter versjoner konfigurert med fem seter, annonserer ikke mindre enn 743 liter. I tilfelle av 7-seters modeller, Støvelen kapasitet er 633 liter. I Spania vil være standard 7 seter, selv om det kan bestilles med 5 plasser som "ingen kostnad alternativ". Det kommer i september selv om du kan allerede legge inn bestillinger.

Som forventet, Modularitet er godt studert, og det er lettere å manipulere enn tredje rad av uttrekkbare seter, og tilgang til dem. Bakdekselet etterlater et stort hull å gå inn i kupeen, både høyde og å bevege foten, og det samme skjer når brette andre seterad hvis du ønsker å bruke den tredje rad. I dette tilfellet vil det være nødvendig justeres i lengderetningen den midtre raden å distribuere den ledige plassen mellom alle passasjerer, som i en kompakt minivan centimeter aldri for hvis du ønsker å bruke 7 seter. I denne situasjonen er det bagasjekapasiteten redusert til 137 liter.

funksjonell rumpe

Funksjonaliteten er oppmerksomhet på detaljer. Det omfatter et spesifikt hull i stammen for å lagre skuffen Når den ikke er i bruk, er og like praktisk folding passasjersete for å bære lange bunter. den gestuelt åpne porten, forbi foten under støtfangeren, Det er behagelig hvis vi bære poser i begge hender, men fungerer ikke når du er nær den.

Andre praktiske alternativer som tilbys av den nye Volkswagen Touran De har å gjøre med informasjon og underholdning utstyr. Du kan ha en stemme forsterkersystem for forsetene, å jevnt nå beboerne i den siste raden gjennom høyttalerne samt motta bilder i sanntid fra et GoPro-kamera på den sentrale skjermen, fast der du vil å se de små. Heller ikke trenger system MirrorLink å koble telefoner med Apple eller Android-operativsystem og replikere sine menyer og programmer (som er godkjent av Automotive Consortium) på berøringsskjerm nettleser. Blant hjelper føreren finne assistent trailer, å tillate manøvrering og omvendt ved bare å velge den ønskede tilhengeren hjulet ved å regulere vinkelen speil. Systemet er ansvarlig for å snu hjulet i nødvendig måte, noe som gjør noen driver i stand til å håndtere en trailer uten problemer.

Til tross for økt dimensjoner den nye generasjonen Volkswagen Touran oppnådd en vektreduksjon på opp til 62 kg. Dette bidrar til å forbedre effektiviteten av sine motorer, annonserer forbruket opp til 19% lavere. også gevinster i agility, i den grad at kurvene ser nesten ut som en Golf. Plumbed og veldig stabil, dens chassis er effektiv og tilstrekkelig reaktiv til å gi en praktisk talt drivende turisme, følelsen understøttet av et konvensjonelt kjørestilling fullstendig, med hjulet mer vertikal enn før. Muligheten for å innlemme spjeld kontrollerte og forskjellige kjøremåter Det oppnår meget god balanse mellom komfort og stabilitet, alltid hjulpet av en elektronisk effektiv og XDS + system, som bremser den indre hjul i en bøy for å oppnå større effektivitet og trukket meget nøyaktig. En ulempe kan mindre kraftige motorer se noe ballast når systemet opererer under visse betingelser. Hvis du liker å gjøre en svært dynamisk kjøring er bedre å satse på 2,0 TDI (150 hk eller 190 hk) at 1,6 TDI (110 HK). Bensin funnet en 1.2 TSI (110 HK) en 1.4 TSI (150 HK) og 1,8 TSI (180 hk). Med den første lanseringskampanjen, den nye Volkswagen Touran er tilgjengelig fra € 24 800 i tilfelle av 1,2 TSI (€ 26 280 udiskonterte) og 25,535 € (26,960 € diskontering) 1.6 TDI.