Infiniti Q30 Sport 2.0t, den Q30 kraftigere med 211 hk

Infiniti Q30 Sport 2.0t, den sporty variant av den japanske kompakt bilInfiniti Q30 Sport 2.0t, den sporty variant av den japanske kompakt bilInfiniti Q30 Sport 2.0t, den sporty variant av den japanske kompakt bilInfiniti Q30 Sport 2.0t, den sporty variant av den japanske kompakt bil

Den nye Infiniti Q30 måles 4,42 meter i lengde, 12 centimeter mer enn en Mercedes klasse A, 11 centimeter mer enn en Audi A3 Sportback -den modell fra Hyundai er blitt tatt som en referanse til ni centimeter batir- mer enn en BMW 1-serie. De tre rivaler Q30 er mye lavere enn Infiniti, som kloner, i standard konfigurasjon av suspensjoner, er Mercedes GLA høyde, 1,49 meter. Dette er ikke tilfelle i vår Infiniti Q30 Sport variant av det mister et par centimeter for sporty versjoner av den nye kompakte luksusmerket av Nissan. Dette par centimeter resultere i Infiniti Q30 Sport i ca 1,5 centimeter lavere suspensjoner og vanskeligere å fokusere på et tarert sportslig ytelse. Således bakkeklaringen er for denne Infiniti Q30 Sport 19 centimeter mens det i resten av Hyundai Q30 bakkeklaringen er 21 cm. Infiniti Q30 fremhever også Sport for en forskjellig fremre og bakre støtfanger hva vi fant i Infiniti Q30 standard, som større hjul.

Infiniti Q30, mye av design

Infiniti Q30Vi liker skjemaer Hyundai Q30 med de to volumene med noen Campero luft takket være gode hjulkasser i mørkt plastmateriale, med en Infiniti Q30 for denne høyden over gjennomsnittet i en kompakt og robust, kraftig, med buler på sidene av panseret som fra førerplassen gjør at du føler deg mer i en SUV utseende. Infiniti Q30 i oppturer og nedturer, et resultat av en kjørestilling Hvis du ser på hans andre rivaler noe mindre kompakt Infiniti Q30 i Sport-. Infiniti Q30 Dette Han kommer inn i øyet, vil gjøre hoder sving. Designen er mer konservative i sitt interiør, kanskje ikke så prangende og ja slankere, paragraf mer enn vi tenkte på Mercedes A og Mercedes GLA. Synergier mellom samarbeid mellom Daimler og Renault-Nissan-alliansen sette til et solid fundament for denne modellen som mekanisk Mercedes setter alle kjente mekaniske unntatt 1.5 dCi Renault fabrikk i Valladolid. den endre DCT dobbel-clutch syv relasjoner også bæres av Mercedes, Som mange vitner trykknapper og Infiniti Q30. Selvfølgelig, kvalitet noe som fungerer, hvorfor ta det? Ja, Infiniti, gang tatt alle disse elementene Han har jobbet mye og godt å avgrense og gi personlighet til nye Infiniti Q30 i fjæring, styring og sonority for å oppnå en mye mer åpen for flere potensielle kunder produkt. Hyundai ingeniører har jobbet på 50 konfigurasjoner suspensjoner for den ideelle utseende mer komfort enn sportslighet, slik at adresse veilede oss med effektivitet der du merker med rattet slik at nivået av Interiøret lyden er bedre enn sine rivaler.

Infiniti Q30 Sport 2.0t, den mektigste

Infiniti Q30Vi startet mer potent variant Hyundai Q30, den drives av en motor turbo firesylindret 211 hp vi allerede vet i Mercedes A Mercedes og GLA med en nøkkel samme måte som i Mercedes-no start og stopp av-knapp. Vår enhet er assosiert med firehjulsdrift og endre DCT syv relasjoner Mercedes kilde og drives av padleårer på rattet. Vi har muligheten på alle Infiniti Q30 en normal kjøremodus, ekko og annen sport hvor bare det varierer motorelektronikken og kan administreres via padleårer på rattet. Etter å ha ledet 1.5d og 2.2D, her er det obligatorisk å se hvor langt sportsmodus kommer i denne Q30 av infinti. bilen presser meget lineært å blåse høyre fot, men besluttsomt uten overveldende når det gjelder akselerasjon følelse eller lyd Han har jobbet mye støy å komme inn i minimal mekanisk støy, rullende og aerodynamisk, men i denne sporten, og denne motoren knytter også en system som gir et sportslig lyden uten å være sjenerende inne i Infiniti Q30 Sport 2.0t -. suspensjoner søke maksimal komfort over sport hardhet. Godt resultat for de fleste brukere. direkte og effektiv, med bare 2,5 omdreininger mellom stopper, som tar deg dit du uten at du krever korreksjoner adresse. God bremsekapasitet takket være bremser Hyundai Q30 i denne sporten 2.0t se sine fremre plater opp fra standard 295 mm til en diameter på 320 mm, mens bak de faste skivene vike til en ventilert. bilen beveger seg med smidighet til tross for sin mer enn halvparten massevis av vekt og firehjulsdrift hindrer parasitter bevegelser med mindre flørte med fysikkens lover på svingete veier. Vårt forbruk i test utført rundt Lisboa, på en ganske rolig tempo, godt over 6,4 liter godkjent av Infiniti Q30 Sport 2.0T -mark 8.9 l / 100 km uten Glad vi tilnærmet lik 230 km / t annonsering som maksimal hastighet eller har hatt en mulighet til å søke offisielle 0-100 på 7,3 sekunder-.

Infiniti Q30 Tekniske data Sport 2.0T

motor: tverrstilt front. 4 sylindre på linje. 1991 cc (92x83 mm). Aluminium sylinderblokk og hode. Kompresjon: 9,8: 1. 4 ventiler per sylinder med dobbel overliggende kamaksel. Direkte innsprøytning, turbo og intercooler.

Kraft og dreiemoment: 211 hk ved 5500 rpm og 35,7 mkg 1200 til 4000 omdreininger

overføring: firehjulsdrift med dual-clutch syv relasjoner.

ramme: McPherson fjæring foran og bak spiralfjærer multi

bremser: ventilerte skiver, 320 mm foran og 295 mm bak.

vekt: 1545 kilo.

funksjoner

Maksimal hastighet: 230 km / t.

akselerasjon 0 til 100 km / t: 7,3 s.