BMW i3 og I3S 2018 … flere forbedringer og ny sport versjon!

BMW i3 fornyes forbedre sin utstyr, tilkoblingsmuligheter og drivingBMW i3 fornyes forbedre sin utstyr, tilkoblingsmuligheter og drivingBMW i3 fornyes forbedre sin utstyr, tilkoblingsmuligheter og drivingBMW i3 fornyes forbedre sin utstyr, tilkoblingsmuligheter og driving

Mer enn en ny BMW i3 vi snakker om en stadig utvikling prosjekt som nå gir vei til en oppdatert versjon tidligere ble vist som en variant av utvidet rekkevidde (I3 Rex) og sist ga han et 33 kWh batteri som kan nå 300 km uten å lade, som det viste til den opprinnelige 22.

den BMW i3 renovert Det åpnes i Frankfurt Motor Show og kom på markedet i november i år med utviklingen påvirker både form og substans, og kjører mer dynamisk og en ny sportslig versjon, I3S med en kraftigere motor, med 134 kW som gjør det raskere og kraftigere.

Hvilke endringer i BMW i3

Dette fornyet BMW i3 Den skiller seg i utseende bredere; Skriv ut markert med nydesignede støtfangere, 40 cm bredere bak, lysene omplasserte og LED-teknologi, A-stolpen i svart og dekk i tilfelle av I3S nå 20". Også ny instrumentering, en Central skjermen for å være opp til 10,2 " og nye foringer, fra resirkulert som originale i3 materialer.

Dette holder mekanisk struktur, alltid med 33 kWh batteri, og to varianter som rent elektrisk og utvidet rekkevidde rekkeviddeforlenger med en bensinmotor 2-sylindret, 38 hk som virker som en generator, men fra nå vifter kan velge mellom standard variant av 125 kW eller sports I3S of3 134 kW øker tupphastighet av 10 km / t til 160 og 0,4 sekunder for reduksjon av akselerasjon til 100 km / t, og etterlater 6,9 s. Kjøringen din vil også bli modifisert med en sporty humør Takket være en bredere bakre spor og senket med 10 mm med fjærer og spesifikke stivere dempere, som vil øke sin hastighet i svinger. Verre, skjønt luftmotstand som passerer 0,29 til 0,32 og vekt, på 20 kg øker.

BMW i3 2018Sports komponenten som en elektrisk i3 ikke vært under av BMW, som har forbedret progressivitet av systemets stabilitet og effektive lave vedheftende overflater også innføre en Sport kjøremodus som legger til komfort, Eco og Eco Pro +, som er en mer direkte gassrespons og fasthet av retning.

Batteri, lade og forbruk av BMW i3

BMW i3 batteri litium forblir 33 kW, den teoretisk rekkevidde på 300 km i henhold til nedc testsyklusen, hvilken bli over 200 i bruk reovervekt av motorveien.

Lade, som vanlig, avhenger av hvilken type strøm du får. I sin raskeste modus, kan ladestasjonen iWallbox fase overføre energi til å reise 180 km i tre timer.

Du kan også være interessert

Nissan Leaf 2018: mer enn 500 km med autonomi

Elektriske biler større selvstyre