Skoda Fabia 1.2 TSI vs Suzuki Baleno 1,0 Boosterjet

Skoda Fabia mot Suzuki BalenoSkoda Fabia mot Suzuki BalenoSkoda Fabia mot Suzuki BalenoSkoda Fabia mot Suzuki Baleno

For å finne ut sikkert Vi bruker dagen vi har på den ene siden, Suzuki Baleno (linken kan se sine priser), en global automotive unnfanget i Japan, produsert i India, og med en motor 1,0 tresylindret, med turbo direkte innsprøytning poserte med sin pris og interiør, en av de mest attraktive argumenter. Motsatt, Skoda Fabia (på linken, sine priser), designet og satt sammen i Europa, og med en bensinmotor 1.2 TSI firesylindret som omfatter de første trinn av miniatyrisering i motorer og turbo generalisering for å kompensere for den mindre forskyvning.

Skoda Fabia og Suzuki Baleno: interior

både De er utility segment B, en av de mest populære kategoriene av våre veier, og er økonomisk, smidig i byen og trenger ikke mye plass til å parkere. Men også de har en atferd stadig tettere til at senior gatebiler.

Til tross for sin likhets ytre dimensjonene, Ikke bare vil de bli differensiert etter estetikk, men allerede med meter i hånd vil vi legge merke til hvordan Suzuki Baleno har kanten på bagasjeplass -390 liter vs. 355 Skoda Fabia, ifølge vår mediciones- og benplass for baksetepassasjerene, selv om høyden på takhøyden i at området er klart bedre i modellen av den tsjekkiske merket, hvor passasjerene ikke vil berøre den delen høy hode. I alle fall virker det som nytte De er hovedsakelig brukt forsetene eller, ofte, er sjåføren den eneste beboer av bilen, slik at man vil relativisere den virkelige betydningen av innvendig plass.

Skoda Fabia og Suzuki Baleno: mekanisk respons

den Suzuki Baleno må erkjenne at det er lettere. Lot. Det har veid på vår skala 173 kilo mindre Skoda Fabia og som gjør sin fantastiske glans propell, som exemplarily bærer den nyeste trenden innen teknologi. 1,0 Boosterjet motor (denne linken kan du se alle våre målinger) gjenvinner ikke bare hastigheten uten å endre utstyr med mer letthet, men i byen Det krever mindre energi å flytte, og dermed få en bedre forbruk enn rival (5,9 l / 100 km faktiske gjennomsnittlige utgifter).

Suzuki Baleno vs Skoda FabiaMen er dette Suzuki Baleno er også veldig myk, med bedre respons ved lave turtall tre motorer atmosfæriske sylindre, takket være den lille turbo, men har ikke mistet de klassiske vibrasjon når turteller nærmer seg den røde sonen; et aspekt i hvilken det fremdeles ikke når graden av raffinement motor med en sylinder, så som Skoda Fabia 1.2 TSI (Denne koblingen kan du se alle våre målinger).

Faktum er at Skoda Fabia 1.2 TSI tilbringer litt (6,2 l / 100 km faktiske gjennomsnittlige utgifter) og anbefaler å gire ned hvis vi hastverk med å gjøre noen forbikjøring. Men maksimal akselerasjon og kjøre sport måte svingete områder, Han vil forlate bak Suzuki Baleno. I denne forstand, det hjelper også en slå kraftigere bremser, med god mordant, trenger du mindre meter for å stoppe enn japansk modell.

Skoda Fabia og Suzuki Baleno: Behavior

den 1,0 BoosterJet motoren Suzuki Baleno Det er forbundet med en enkel femtrinns endring med en lysbryter, men ikke for fort eller nøyaktig; en av dem som anbefaler å unnslippe rush og lage fine håndbevegelser i overganger, å gripe de hester av mekanikk. Verste følelsen blader et chassis som gir lang for Swift. Dermed er retningen ikke så informativ som vi ønsker og prøve buffer noen vanskelighet å opprettholde skiftende kurver er tegnet på asfalt krav i visse situasjoner. I stedet, myk fjæring trøste oss hvis støt ser ut til å bevege seg i en rett linje eller på svært grov vi bør gå opp asfalt.

Skoda Fabia vs Suzuki Balenoden Skoda Fabia tilbud generelt mer europeisk preg, mer opptatt av å kjøre i stedet for maksimal komfort. dermed både ledelse og endre raskere og mer nøyaktig vise, med kortere turer hendelen i Suzuki Baleno, som noen når vi har en overføring seks relasjoner som muligens vil vi bruke oftere ... særlig hvis vi tar stor ramme riding Skoda Fabia og solazarnos mellom kurvene. Her vil det være forskjeller hvis vi valgte konvensjonelt suspensjons eller vi har valgt valgfri sport -eficaz ved hastigheter meget høyt opp i områder med kurver, men ikke for anbefalt i forringelse av asfalt eller områder med rikelig hurtigsveisedyse spring eller reduksjonsgir.

Skoda Fabia og Suzuki Baleno: bestemmelse og kvalitet

spesiell omtale utstyre GLX versjon bevist Suzuki Baleno, heller minner om en luksus sedan fordi den har air condition, Xenon lys, nettleser og tilgang til systemet og nøkkelfri start, kan du øke i salg som en populær bil.

I stedet forlater Skoda Fabia bedre smak i form av immaterielle eiendeler, som lyden av dørene lukkes, teksturen av de indre fôr, selv formen av setene eller presisjonen som adlyder førerens kommandoer, som gjør deg bedre bil. Men Det er dyrere, spesielt hvis lastet med ekstra utstyr som tilbys, og selv i så fall nå Suzuki Baleno imponerende legat, en global modell laget for å behage hele verden, sammenlignet med en europeisk bil som svarer trofast til smak av det gamle kontinentet.

Du kan også være interessert i:

Allianse mellom Toyota og Suzuki

Bestselgere nyttekjøretøyer

Suzuki Baleno, og rimeligere verktøy