Porsche Carrera 6

Porsche Carrera 6Porsche Carrera 6Porsche Carrera 6Porsche Carrera 6

Kanskje en av de ansvarlige for min kjærlighet til biler var en modell som de ga meg kors Porsche Carrera 6 (Pilen) og fremdeles beholde. Jeg tilbrakte lange timer å observere dens detaljer og søker, med gutteaktig nysgjerrighet hvorfor disse dørene åpnet opp, gjenoppdage igjen og igjen reservehjulet under frontdekselet eller lurerufornuft nysgjerrig gul bakvinduet. Foran den bilen avrundet og logisk konkurranse,  Ford GT40 Jeg syntes å meg en freak, med sin latterlig flatt tak og kantete former.

For fire tiår de ikke har blitt slettet fra minnet mitt de buede linjer, til det punktetfor å la deg trekke dem mentalt til perfeksjon. Så det første gang jeg kom ansikt til ansiktmed denne historiske og nylig restaurert Porsche 906 Jeg tenkte tilbake til barndommen. Bare denne gangen, for å se det rulle, ville han ikke å kaste den ned i gangen: det kan føre! For anledningen, han ga oss den historiske RACE Jarama, Race seks nøyaktig hvor rike seire oppnådd før tidlig på 70-tallet.

En ekte Prototype
den 98 centimeter høy og dører "Gullwing"Ikke la mye plass å gå. Ingeniøren Helmut Bott, far til 906, var en trofast advokat massebalanse og hadde plassert to store bensintanker hengt på sidene. dermed rørramme Den har to strin på tankene, nesten skulderhøyde på sjåføren, og dermed åpne dører er ganske liten. Men det betyr ikke anstrenge mye mer enn en moderne G.T. og føring av den første etappe, glir piloten ved hjelp av gravitasjon til den lille brett som virker sete. Heldigvis var dette beregnet for en høyde nær -Main meter åtti escollo- hjulet var litt mindre enn den opprinnelige diameter (nå voktede). Pilotene i tid bør være betydelig mindre klumpete. Men den største overraskelsen var å oppdage at inni der mer enn nok plassFor å bli frisk til pedalene hadde enda mer å ligge (sitte, ingenting) i bøtta. Men skroget var et annet tema: bulkier enn "panner"60, spilt med artikulasjon av døren, så jeg måtte bestemme: Twisted vridd til venstre eller høyre hodet.

Ifølge trafikkreglene
Merkelig, Porsche 906 var påmelding og har egne detaljer om en vei bil: tenning, håndbrekk, justerbart ratt, innvendig lys, blinklys, "Spritz" frontruten vaskemaskin, en girspaken til sentrum ogbagasjerom!... I sin spartansk indre fiber, og rørene står de bare flere brytere og to klokker: tachometer og oljetemperatur, godt adskilt for å unngå forvirring. Og ingenting annet, men ikke nødvendig.

Som døren lukket en kvelningsfornemmelse skjer: A gjennomsiktig boble varmes opp i solen. Denne bilen har en glidende vindu som gir motoren, men likevel valgte å tilbringe litt tid-aldri bedre ansatte åpne mine vindus deflektorer: A smykke, med den kompliserte mekanisme for en smokk, men det fungerer! Pumper, pedal, tenning ... og seks sylinder boxer starter med en utrolig larm. Lekkasjer ende opp i den berømte koniske megaphones Porsche og gjøre smarte motor 911 i en fullblods racing. Girspaken blir operert som i kasser 901 (den første baksiden) og en tilsvarende berøring, men bindingen er helt forskjellig fra farten hang endring. Litt doughy for min smak, men det var nytt og ble trekke unna i løpet av testen.

Drømmen om en 911
Hvis det ikke var for den drivende posisjon og stor konkav frontruten (Noe som er interessant, ikke forvrenge synet noe), vil jeg si at han kjørte en 911 ... men det var det ikke. Den 906 har det man alltid ønsket: motors og halvparten av vekten. Hvis front, side og topp utsikt er perfekt, opprinnelige-de store hjulbuene -coronados av speil vet hvor de går hindrer styrehjulene. At hvis du lar krets "point" nøyaktig til neste sving.

rask adresse, god touch brems, la oss gå ... Fra 3000 rpm motoren starter presser teoretisk opp til 8000. Det handler ikke om å forhaste en splitter ny stasjon, og de har plassert en rød linje i cuentavueltas til 7000. Men klart viser hans karakter mellom 5000 og 6500 (sone der gir paret): a Porsche Boxer, og med dundrende 200 hk, men Porsche. Trygg og uknuselig triks. Slik at denne enheten har blitt gjenopprettet med et lag 911R motor, og eliminerer mange biter av titan (råder, bolter, skruer ...) at 906 hadde bare for å redusere vekten, besettelse av dens skaperne: bare i 901/20 motor de vant 57 kg (hjulet ble redusert fra 6,6 til 3,85 kg!), tilsvarende det som veide fire sylindere. Og likevel, i dag har vi samme effekt som da: 210 hk, mer pålitelig. Endre, synkronisert, virket godt iscenesatt, veldig kort og det femte laget for å Mountain (det var knapt utvikling gap med fjerde) og, runde etter runde, det var "la gå" og få raskere og mer nøyaktig. De ble også utformet for å lette "Bimetal" hjul 15", som består av stål og sentrum hals magnesium, naglet sammen, fremstilling av smale hjul i dag, men -for stor diameter til forklaring store finnene av denne modellen.

plettfri oppførsel
Men den virkelige følelsen av fart ikke kommer til raske hjørner. 906 var ikke særlig vanskelig suspensjon, men meget sterk (alt er justerbar) og en nøytral oppførsel. I akselerasjon, nesen tendens til å stige litt ved massetransport tilbake, som i noen "sentral motor" hva som hjelper, særlig i rectas- hekkspoiler. Det er derfor mange 906 montert på to små trekantede spoilere 60 under frontlykter. Uansett, på den tiden han var alltid ansett som svært sensitive til settet av fronten høyde: -1st bidratt tilt 90 kg av støtte foran og bak -50 kg til 200 km / t. Hun ikke forgjeves var en av de første Porsche å bli studert i vindtunnel den Stutgart Technical Institute og har et fullt kåpe gulvet.

Den generelle letthet, selv med pilot innvendig, tillater blinkende bremse, selv om det skal være
lyst til å gjøre det riktig, fordi forskyvning av bakre vekt kan spille oss et puss. men rase 6 Det er veldig forutsigbart, advarer reaksjoner og er lett å gjenopprette en berøringshjul og et snev av gasspedalen. Inviter årsaker heller å bringe mer og raskere: det var fornuftig tid å gå tilbake til depotet. Bare det manglet den siste finishen: verdighet ut av hytta. Med døren åpen er det bare én vei: side. Men Porsche visste hva de var: et tverrør jord tjener bøylen støtte den høyre foten, å bringe den venstre ben ut en ren, og med det, kroppen. test bestått.