Audi A4 og A5 g-tron: Vi testet naturgass motorer

Audi A4 ankommer og A5 g-tron naturgassAudi A4 ankommer og A5 g-tron naturgassAudi A4 ankommer og A5 g-tron naturgassAudi A4 ankommer og A5 g-tron naturgass

Audi lanserer grundig naturlige gassmotorer. Etter en A3-tron g (når det ble fortsatt kjent som TCNG), for å midten av juli 2017 satt på salg en A4 g-tron og A5 Sport g-tron. Inntil da prisene ikke vil bli kjent, men fra Tyskland maksimal interessen er definitivt åpne denne tredje alternativ drivstoff sammenlignet med diesel og bensin.

For brukeren, bortsett fra en samvittighet ved lave CO2-utslipp naturgass motorer, er deres redusert forbruk (4,4 kg / 100 km i A4-tron g og 4,3 kg / 100 km i A5 Sport g-tron) og en drivstoffkostnadene på i denne omgang 0,9 euro per kilo gass i Spania (selv om du kan finne mye billigere).

Audi g-tron: forsinkelse å lage trykk

Vi hadde rapportert at Audi A4 g-tron nå markedet i slutten av 2016, men i 2012 visste sine planer om å utvikle og gass (syntesegass metan hentet fra fornybare kilder). Til slutt bestemte de seg for å vente til juli for å lansere både g-tron i kroppen A4 Avant og A5 Sportback, ... en gang for alle. biler er teknisk sett er identiske, basert på 2.0 TFSI kvasi-Miller syklus, som Audi teknikere refererer til som "syklus-B". I en ren integrasjon der 29 nye deler er innarbeidet, vinner motoren komprimering til 12,6: 1 for å dra nytte av 130 oktan naturgass. Det kan øke mye mer, selv om "plantet" heller enn å risikere detonasjon hvis kjøre på bensin. Vi antar at dette forholdet kan ikke nesten noensinne, dagens lave prisen på naturgass, sin viktigste grunn til å være (bedre, hans andre, fordi grunnen som er viktig for merkevaren og USA for å støtte naturgass, er dens reduserte CO2-utslipp).

De fire gassforekomster av Audi A4 og A5 g-tron

Og drift av Audi g-tron

den nye Audi A4 og A5 g-tron g-tron tåregass gass ​​flytte mens rester i tanken; Hvis den går automatisk skifter til bensin. (Strengt tatt, når det bare er 0,6 kilo gass er enkelt å bytte). sjåføren ingen nøkkel til å velge hvordan drivstoff rundskriv til "please" lovgiver, som ønsker bilen med gass faktisk strømmer gass. Med det får du en vurdering av miljøbilen. det er bare to forhold som starter med bensin. Den første er rettferdig etter topping, balansere trykket og fastslå renheten av brennstoffet (som kan ta andre hydrokarboner, oksygen, etc., og disse blir utlevert til en lavere pris). Den andre gangen begynne med bensin er under -11 ° C, noe som kan betraktes som sjeldne. Nei-knappen for å veksle mellom brensel, er det umulig å vite hvilke oppfører seg bedre, men ingenting ville gjøre du mistenker at dette ikke er en vanlig bensinmotor.

Ved siden av bensinpåfyllingsstussen, slik at naturgassen, Audi A4 og A5 g-tron

Selv Miller syklus (fungerer også bra med gass), med sin endring av Otto syklus å tråkke på, sitte i noen form eller trekke, eller støy ... ingen lukt, bare mangler reservehjulet (Plassen er okkupert av fire forekomster som er vert for opptil 200 bar 19 kilo naturgass, noe som gir en rekkevidde på 500 km), En grønn LED for å indikere nivået av gass tilgjengelig og grønt lys i instrumentpanelet med forkortelsen CNG.

Denne motoren er Audi første fulle utvikling i gass motoren har nådd serien, De gjenkjenner som har samarbeidet med Volkswagen, og som den fremtidige 1,0 tricilíndrico gass hvis sentrale sylinder gruppe kan fungere i denne fattige-blanding kan gjøre med de to sentrum. Dette gir en mye mer effektiv drift av katalysatoren er oppnådd.

den Audi A4 g-tron vi kunne kjøre raskt skyve hva som kan forventes av en motor 170 hester, med den tause uvirksom og mangel på vibrasjoner og støy fra bensinmotorer. Annonsert en akselerasjon på 8,5 sekunder fra 0 til 100 km / t. Brennstofftanken beholder en kapasitet på 25 liter, noe som gir en ytterligere 450 km med autonomi. Når den går på bensin, forbruker Audi A4 Avant g-tron 6,5 l / 100 km på testsyklusen.

Røntgenstråler A5 Sport g-tron

Fremtidige utviklinger av Audi g-tron

ny A4-A5 g-tron er ikke tilgjengelig med quattro, men med S-Tronic, selv om "hvis etterspørselen tilsier det, kan det øke wheel drive". Det synes komplisert når overføring tunnel opptar en stor lyddemper, fordi dens "naturlige" plass er okkupert av gasstanker. Hvis du i fremtiden de kunne finne plass for firehjulsdrift, også for fremtidig utvikling. Allerede de arbeider på en prototype som kan mates samtidig med gass og bensin. Også med bruk av direkte injeksjon av gass, selv med mange problemer å løse. Ingenting i ti år ikke kan løses dersom etterspørselen etter naturgass utvikler seg som forventet. Som vanlig, alt er mulig med teknologi hvis det er nok kunder for det.

Du kan også være interessert i:

Seat Leon ST TGI, lagre med komprimert naturgass

Naturgass, alternative drivstoff som brukes i dag

Dudas: bil verdt Compressed Natural Gas?

Arbeid og fremtiden Audi A8