Lexus RX 400h president

Lexus hybrid SUV engasjement. Faktisk er RH den første i sitt slag for å nå Europa.Natur SUV bevis for at sporene er hans favoritt bakken.Detalj av den fremre optiske gruppe.Body detalj.

Markeds studier av disse teknologiene tyder på at i løpet av bare fem år vil vi ha minst 50 forskjellige alternativer av hybridbiler, som representerer om lag 1 prosent av salget, en prosentandel som i 2025 kunne nå 5 prosent.Oppmuntret av tre motorer og to forskjellige fluider, elektriske og bensin, er det Lexus RX 400h den første høyytelses hybrid SUV, et kjøretøy som scavenges for denne sektoren, en teknologi som var år sløv.I maskinrommet finnes to motorer, en av 3311 cc termisk, seks sylindret V (2995 cc i RX-300) i en kryssende arrangement. Således etterlater rom for boliger, og for å gjøre det lettere å koble den elektriske hovedmotor, som avkjøles ved hjelp av vann og olje. Den første utvikler 211 hk og 288 Nm ved 4400 rpm, og den andre 167. Til dette tilsettes 68 hk elektrisk motor, luftkjølt, som er plassert i den bakre aksel. Dette, og bare han har prisverdig arbeid med å konvertere Lexus 4x4 fordi det verken girkasse eller Kardan du kobler forakselen, opererer uavhengig.Legge alle disse tallene ville ha på gasspedalen en svært høy, i nærheten av 450 hk. Men faktisk denne antakelsen er aldri gitt, bestemt samarbeid som gjør de tre motorene er kombinert i drift som av nødvendighet, og dette regimet ved å slå varmen. Lexus i denne forbindelse gir en like god figur av 272 CV effektive.Dermed i byen, og når du reiser på lav hastighet opp til 50 km / t om, bare foran elektrisk motor fungerer, og når vi går hardt på gasspedalen, for eksempel for å gjøre forbikjøring, starter også bensin. Og hvis vi akselerere mer eller oppdager at bilen mistet trekkraft i drift den andre elektrisk motor, E-Four-systemet. Dette gir sammenlignbare med de av en SUV meget høy forskyvning kombinert med et forbruk på en meget lav ytelse.Med andre ord, foran ved lav og middels hastighet elektrisk motor gir alltid en ekstra å presse bensin slik at den kan komme før sine beste nivåer av dreiemoment.Og hemmeligheten bak en slik vellykket system er skjult i en mini-datamaskin, kombinert med stabiliteten styresystem (VDIM), som bestemmer på hvilken som helst situasjon aksler og motorer, og hvilken prosentandel må flytte. Så lett.Den evige problemet med autonome enheter med motorer som er avhengige strøm som er lagret er nettopp strømkilden og batterier. Avhengighet er viktig at vi i dag har nesten alle disse akkumulatorer, TLF. mobile, elektroniske bærbare, laptop, er eksempler. Dette er fordi du alltid gjøre en stopp for å "lade batteriene". Mye lengre stopp drivstoffpåfyllingstanken. Ettersom dette ikke be for RX 400h. El Solito lader som vi stoppe eller bremse. Dermed en energi fordel, kinetisk, enn andre biler går tapt som varme.

I multifunksjonsdisplay i instrumentpanelet (som også gjør TV bakspeilet og nettleser) gjennom et grafisk animasjon vi kan se til enhver tid statens omkostninger av batteriene, er motorer hjelp i det øyeblikket, og forbruk i sanntid drivstoff. For umiddelbar nærhet av "spenning" vi bruker er det en ekstra klokke. Og denne kombinasjonen oktan volt og når hjulene via en transmisjon som er styrt av en automatisk girkasse med variabel kalt E-CVT som reduserer med 30% den friksjon. Som subtrahere, legge til eller bedre, en annen store besparelser. Mangler dynamo, starter (funksjonen som utføres av den elektriske hovedmotor) og kompressoren A / C, noe som i tilfellet med servostyringen er også elektrisk.

bemerkelsesverdig

ro
rimelig