Test: Toyota Aygo 1.0 5 dører, “fast food”

Toyota Aygo 1.0 5 dørerToyota Aygo 1.0 5 dørerToyota Aygo 1.0 5 dørerToyota Aygo 1.0 5 dører

Rask, men med Michelin-stjerner, som den nye McDonalds hamburger laget av en kjent kokk mat. Jeg tror at du lett vil forstå hvordan Toyota har hevet neste generasjon av sin urban Aygo. hell utforming, store doser av tilpassing innvendig og utvendig, tilkobling i tråd med nye trender ... Men alt under ett produkt-i hovedsak det samme, men forbedret optimalisert ved 360 degrees- driftskostnader og vedlikehold, maksimal etterspørsel blant dem som kjøper et fokus verktøy så tydelig rettet mot byen. Som jeg er sikker på at du vet, fortsetter Toyota å produsere Aygo i samarbeid med PSA -Også nye kloner C1 og 108 er hennes, selv om den japanske hjem har besluttet å begrense tilbudet til en enmotors, den mindre kraftig narr av to franske biler.

Test: Toyota Aygo 1.0 5 dører

Strøm nok. De er en minoritet som kjøper en motor mer "vei"Det er sant at det var takknemlig for at 1,2-liters tresylindret 82 hk av sine frender, mer nå enn i Aygo ingen klar forbedret chassis å assimilere flere hester Extra. Men det er også sant at for overveiende urban bruk, er mer makt ikke avgjørende. Og det er ikke fordi 68 hk 1,0, godt brukt, er meget besluttsom. Selv om det er den samme som den foregående generasjon, har mange elementer blitt forbedret ved å øke kompresjonsforholdet og optimalisert indre friksjon. Og flytter en veldig lett bil bare 900 kilo tom. -persisten vibrasjoner utenfor til tross for den nye hydrauliske support, selv om det ikke føler incómodas- er en motor med god respons forutsatt at minst vie oppmerksomhet på ikke mindre enn et visst antall omdreininger: uten å måtte se den tilsvarende indikator; når du oppfatter en kribling i føttene, er at du har droppet sin vakt og har falt under optimal ytelse sonen. Bruke endringen hodet, og dra nytte av hvor mye og godt strekke denne motoren, har svaret i de tre mellom tannhjul til å flytte danser byen. Og en femte som en gang ga ut stand- Det er som lar deg flytte desahogadamente -for enkelt å vedlikeholde periferien speed eller på den åpne veien. Forbruket har også forbedret selv om de to tideler mindre i våre medier å skjule den egentlige virkeligheten: i byen blitt senket med mer enn én liter motor til forrige Aygo tilsvarende.

Test: Toyota Aygo 1.0 5 dører

Safe. Rikelig strukturelle forbedringer retning endret innstillinger og justeringer som gjør den ovennevnte suspensjon i Aygo "en annen bil"Mye mer vennlig i byen glatthet kontroll og overlegen komfort og kvalitet på bacheo, og mer effektiv og sikker vei, der jeg føler visse forskjeller i to modeller Ptil: Toyota virker mer avgjort i slitebanen, likevekt og styrefølelse. Funksjonelt, kan du forestille deg hva de gir av seg selv 3,45 meter bil interiør romslighet, som for øvrig har mistet en centimeter i bredden, noe som er irrelevant, siden det kan bare reise i dem to passasjerer. Til gjengjeld kan summen liter stammen konkluderer at, pluss mer behagelig og effektiv, den nye Aygo er også mer allsidig.

akselerasjon. Prudencia den modulære akselerator og clutch fordi bukter eller trekke eller med høyt turtall. Ikke rask, men ikke høyere verdi måling i en bil som er kjød byen.

endring. Hopp mellom girene er noe åpen, men dens drift, myk-ikke bare spaken, er uklanderlig clutch-og også nøyaktighet.

Bremsing. Minimum av tjenester, bremsesystemer, for en lett og underpowered bil: Aygo ikke lenger trenger å stoppe trygt. I byen har det bra og rask matbit.

forbruk. På nedsiden, spesielt i byen der mekanisk optimalisering arbeidet har båret frukter, redusere mer enn en liter tilbringe alltid strenge layout fra forrige versjon.

forbikjøring. Tvunget deltakelse av sjåføren som må bruke svært ofte endres når du trenger for å få fart, som omfatter dem til en rute eller ta en bil av.

vekt. På skalaen går fra 868 kg fra forrige versjon kun 900 kilo: det er fortsatt en veldig lett bil.

sonority. I deres miljø motoren lyden er ikke så irriterende. På veien, rullende og andre aerodynamisk støy tallene stige nesten til terskelen av ubehagelig.

Effekt og dreiemoment. Liten og stemnings motoren er litt fast, men hvis du dra nytte av deres evne til å dykke svært tilfredsstillende.

bagasjerom. Toyota har "jeg dykket" for å få litt volum: 165 liter passerer litt over 200 liter en ganske god figur for størrelsen på bilen.