Lysanlegg: hva biler har de beste adaptive frontlykter?

Vi analyserer adaptive frontlykter fra Audi, Mercedes, BMW og VolvoVi analyserer adaptive frontlykter fra Audi, Mercedes, BMW og VolvoVi analyserer adaptive frontlykter fra Audi, Mercedes, BMW og VolvoVi analyserer adaptive frontlykter fra Audi, Mercedes, BMW og Volvo

Etter møtet, for sammenligning mellom ulike alternativer som tilbys av en merkevare i en modell blant teknologi ledes, halogen og xenon innen belysningssystemer, spiller nå senest nå automotive bransjen: adaptive frontlykter. Noe som ikke er ny, siden denne teknologien har vært år i markedet, men nå trenger å vite Hva premium merke har de beste adaptive frontlykter.

Innerst inne, hva de får disse lysanlegg er genererende bjelke blende, å unngå lys, nettopp, til de kjøretøyer foran eller i den motsatte retning. Således lysstrålen blir opprettholdt rundt kjøretøyet og hindrer nivået av intensitet av strålen. For å oppnå dette, er det to alternativer: Enten avbøyning modulene enkeltvis, eller ansette et system av LED arrays. Det sistnevnte system består av en rekke ledes at regulerbart, slik slås på og av, og variere lysintensiteten etter behov. Denne modusen er også mulig å kontrollere de lyskurvene helt elektronisk.

Ingen nye fyret uten programvare. I motsetning til for noen år siden, da i hovedsak jobbet med å perfeksjonere lyskilde, Foreløpig er det også nødvendig å iverksette intelligente programmer. Bare da kan du bruke funksjoner som lys kurver av en potensiell måte og unngå irriterende reflekser på trafikkskilt.

BMW i8

En annen nyhet er OLED-teknologi, med en emitterende overflate av den organiske lys fullstendig. Mens produsenten BMW planlegger i år til 2016 en variant med glatte flater, er det ment i fremtiden for å oppnå overflater buet OLED. Men bruken av disse lysene, varmefølsomt, er nå henvist til baksiden av kjøretøyet, og bare tilbyr design fordeler.

Samtidig øker mulighetene for å lære flere funksjoner til frontlykter. I 2016 vil Mercedes og Porsche trekke markedet et fyrtårn LED array 84 ledes med individuell kontroll. Således kan den lett kontrolleres for første gang, ikke bare av søyler, men også av tre rader. På lang sikt er det forventet at matrisesystemer lykter med høy oppløsning har mer enn 3000 piksler. Også i lys av laserlyset kan fordeles variabelt i fremtiden ved rask bevegelse mikroskopiske speil.

BMW 7-serie LED Laser mot Mercedes CLS med LED Matrix

BMW 7-serie LED Laser mot Mercedes CLS med LED Matrix

forskjellige systemer

Den lysfordeling og belysning er ikke de eneste viktige faktorer: hodelykt kontroll påvirker også kjøreopplevelse.

BMW

Til tross for sine ekstra laser lys og bli den første sedan som har 7-serien lyser ikke klarer å overbevise. Alle funksjoner styres adaptivt mekanisk bevegelige frontlykter uavhengig av hverandre. Dette fører til en dans av lysstråler i fronten av bilen som kan være irriterende noen ganger.

Mercedes

24 av de 36 ledes som utgjør hvert hodelykt er ansvarlige for høy strålefunksjoner. De kan styres individuelt, og er i stand til å unngå andre biler lys pålitelig og jevnt. Lights kurver fortsetter å se en mekanisk rotasjon. Omfanget og fordeling av lys som også nok.

Audi Q7 med LED Matrix, Volvo XC90 med front LED frontlykter

Audi Q7 med LED Matrix, Volvo XC90 med front LED frontlykter

presis kontroll

Begge matrikssystemer eller dreie moduler, høyden av lyktene på SUV har fordeler.

Audi

Audi er også forpliktet til en matrise system med individuell kontroll over ledes. Nøyaktig lysstyrkekontroll gjør det mulig å skifte fokus for lys, å oppnå en effekt av kurve lys uten mekaniske systemer. Etter sortering gjennom andre biler, lette gradvis forsterkes, som formidler en følelse av ro.

volvo

Volvo, er det ingen måte at en elg krysse veien uten å bli sett: frontlykter generere et intenst lys tunnel med en god side belysning. Dessverre, deres bjelker er ikke så omfattende som de av Q7. I tillegg, på grunn av sin intense og brå svinger på og utenfor, er lyset noen ganger "nerve".

Audi R8 Laser frontlykter, front hovedlys BMW i8 laser

Audi R8 Laser frontlykter, front hovedlys BMW i8 laser

kort rekkevidde

Uten adaptive funksjoner, langtrekkende virkning av den ytterligere laser fyret begge kommer til kort.

Audi

Også R8 ville du heller noen adaptive funksjoner som cornering lights. Dermed blir lasereffekten, som består av en tynn linje av lys som øker lysstyrken riktig måte, unnlater å overbevise helt. Lyset fordelingen ikke så uregelmessig som i8.

BMW

Selv om omfanget av tilleggs laser varden imponerende nok, det ble sjelden brukt, og at automatikken tar for noen ganger snu nærlys. også mangler enhver adaptiv funksjon, slik at, spesielt på svingete veier, er sidelys svak.

Verdict: en smakssak

Mens det i noen punkter, sensorer raskt enige, og de resulterende skuff alene ekstra laser lys, med andre punkter mislyktes i å nå en avgjørende konsensus fordi Velge et belysningssystem over en annen er en veldig personlig sak. Således ble noen begunstiger et lyst, hvitt lys som er permanent i bevegelse, som dermed foreslår en optimal belysning, mens andre foretrekker roligere system, med en tunnel-formet fordeling. Alle adaptive frontlykter gi mer sikkerhet, siden det opplyste området og lengden av strålen øke betydelig uten å blende andre trafikanter av offentlige veier. derfor, Det ville være ønskelig for disse systemene extendiesen til alle typer biler.

Du kan også være interessert

Lysanlegg i bilen: halogen, LED eller Xenon?

Skoda Ypperlig og intelligente og adaptiv belysning

Opel guidet lys: hva øyet ser se