Opel Astra TCR: en test mer radikal Astra Nürburgring

Opel Astra TCR: rattet i Astras dyretOpel Astra TCR: rattet i Astras dyretOpel Astra TCR: rattet i Astras dyretOpel Astra TCR: rattet i Astras dyret

Med etableringen av internasjonale road racing konkurranse TCR Series, FIA (Internasjonale bilorganisasjonen) Har vært helt vellykket. Foreløpig er ikke mindre enn åtte merker involvert på en eller annen måte i denne disiplinen motorsport. Markere tilstedeværelse av Alfa Romeo, Ford, Honda, Kia, Opel, Peugeot, Seat, Subaru, Volkswagen og sikkert ende opp med å utvide listen i løpet av året.

i Autopista.es vi hadde tid til å prøve å prøve en av disse bilene og har vært nettopp den Opel Astra TCR den første modellen i denne kategorien som har falt i våre hender.

den Astra TCR Den er utviklet av preparer Kissling ved hjelp av Opel Motorsport. Men strengt teknisk regulering av TCR Series Det er det som gjør begrensningene i denne forbindelse også likestilling mellom produsenter.

Opel Astra TCR testOpel Astra TCR: Viktigste tekniske detaljer

den Opel Astra motor TCR Det er begrenset av regulering til 2 liter turbo. I dette tilfellet låner den fra Opel Astra OPC, selv om det får noen forbedringer som øker ytelsen og flytter fra 280 hk originaler 330 hk som de er deklarert i Astra TCR. Følgelig blant alia mounts en racer eksos, en programmerbar elektronisk styring og også er betydelig forbedret kjølesystem.

Girkassen bruker Opel Astra TCR er en Sadev sekvensiell sekstrinns girkasse med differensialsperre og det har svært trange forhold og elektronisk drive med rattet padleåre.

En annen meget jobbet i Astra TCR er suspensjoner. den puter de er Bilstein gjenget kropps multirregulables både kompresjon og utvidelse, mens fjærene er signert av Eibach. Hele enheten er montert på lagrene og muliggjør arbeide en masse med innstillingene for å oppnå optimal avstemning i hver krets.

den adresse Den har en gearing raskere enn standardmodellen, men beholder den opprinnelige elektrisk motor assistanse. kolonnen som regulerer rattet høyde og dybde blir også opprettholdt.

Den spektakulære hjul 18 inches skodd Hankook Racing i tiltak 270/65 R18, obligatorisk i denne konkurransen. den bremser, også begrenset av regelverket er signert av AP og har ventilerte skiver 378 mm foran, senger 265 på baksiden, rapier seks og to stempler hhv.

Opel Astra TCROpel Astra TCR: "lett" å kjøre

Når kontrollene Opel Astra TCR i plotting krets F1 Nürburgring, første overraskende er at kommandoplassen er meget lavt og er meget utsatt for å optimalisere vektfordelingen. Det er ikke overraskende at synlighet Det er ganske begrenset, og som vi så en gang på rett spor, spesielt i skarpe svinger til høyre, der han famler bokstavelig.

Heldigvis Opel Astra TCR en rimelig bil og lett tid å kjøre. Og den sender mye selvtillit fra starten du kan angripe den mest trygt og sikkert. den adresse Den er rask og svært nøyaktig, men er ikke i det hele tatt nervøs, slik forhandle de raskest svinger med letthet og uten å nøle. Bare å tvinge ting mye insinuerer litt tilbake, men uten vold. På tregere spinner det er svært smidig, men det er godt dosert rikelig kavaleri av kurver for å unngå understyring. Imponerende bremseytelse; De er veldig kraftig, er berørings fast, men ikke for hardt, og også tillate mye hast.

den motor, i mellomtiden, blir enklere kjøring. tilbud en veldig konsekvent fremstøt til enhver tid er svært elastisk og takket være en endring i forholdet ekstremt stramt i de fleste swerves kan velge mellom to tannhjul, men bør alltid velge den høyeste giret og dra nytte av høye doser av dreiemoment utviklet gjennom hele turtallsområdet.

Så langt har de bygget et halvt dusin enheter av Astra TCR, men det er forventet å være mange flere, fordi som vi sa, kan denne bilen kategorien ikke bare delta i TCR International Series. I Tyskland er det allerede et nasjonalt mesterskap med denne type kjøretøy, vil snart være andre markeder der disiplin er pålagt, og er også en svært passende redskap for utholdenhet konkurranse som 24 Nürburgring eller Montmelós. Prisen er rundt € 100 000, et stort beløp, men fullt berettiget og akseptabel for piloter et visst nivå, spesielt hvis man mener at vedlikeholdskostnadene er veldig fornøyd.

Du kan også være interessert

- Hva Opel Astra velge? Kjøpeguide

- Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi 136 hk: faktisk forbruk

- Hvorfor leger anbefaler Opel Astra seter?

- Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis