Alfa Romeo Alfetta GTV

Alfa Romeo Alfetta GTVAlfa Romeo Alfetta GTVAlfa Romeo Alfetta GTVAlfa Romeo Alfetta GTV

Det var en ikke altfor fjern tid da han hadde bare en sportslig 130 hk maksimal effekt å flytte med geni 1.100 kg av kroppen hans. Selv kunne utføre noen vedlikeholdsoperasjoner og atferd hadde en karakter som ikke ble beroliget elektronikk. Jo mer årene går, jo mer du liker å kjøre en av disse GTV 2000.

Som sykler, trikk eller motorsykler med sidevogn, biler som brukes til å flytte fra ett sted til et annet. Det er en selvinnlysende sannhet, men alle vet at roll ombord disse ulike typer kjøretøy genererer en mer hyggelige opplevelser og andre mindre grad. Det samme skjer mellom biler, hvor man kan vektlegger komfort, i andre økonomien og andre bruker sin romslig interiør. I tilfelle av Alfa Romeo Alfetta GTV, alt ser ut til å være utformet slik at sjåføren nyte sine kontroller, selv om prisen ikke er å stoppe å analysere kvaliteten på materialene som brukes i kupeen.

Alfa Romeo PininfarinaBertoneGiorgetto GiugiaroItal designAlfetta GTV 2000

Som et eksempel på en innebygd i den første halvdel av 1980, har gitt en tynn krom støtfanger gummidempere og spoilers to halvt sort og innbyr forsiktighet i parkering i batteriet og som påvirker dens bedre stabilitet ved høye hastigheter. Å være en kropp innlevert i 1974, inkluderer i sin silhuett profil, lav hette høyde og liten vinkel på frontruten. De er ikke hjemme, men jeg føler meg bra lettmetallfelger, enSeral åtte hull i måle 6x14, på sko som spenner dekk 185 / 65-14 forkortelse utviklingen 3%.

Og vi ikke glemme to "list"Krystallene fremre sidevinduene kan heves og senkes etter ønske av passasjerene; og trekanter med akronymer GTV (Gran Turismo Veloce) anordnet rygg på begge sider og som virker som Nings kupeen luft. Endelig har vi den kraftig kutt bak skjoldet av huset ved foten av porten, en trim Alfa Romeo, lys klynger ganske store for den tid, krom støtfangere med gummidempere vist i 1976 og stor eksos svever i midten.

Etter å ha testet med den tredje av de tre tastene levert av produsenten (kontakt tank og dører), åpner vi opp førerdøren og tok en fin posisjon på fløyel møbeltrekk. Samt regulerkraft setehøyde i lengde og har muligheten til å justere høyden på rattet, er det lett å finne den ideelle kjørestilling, forutsatt at det ikke er for høy vil bli. Serveres det faktum at undertegnede, med sine 1,70 meter, han hadde bare tre fingre mellom hodet og taket med fortauet i laveste stilling.

Spiritalfa

Så mye fint, fordi den passform og kvaliteten av plasthetter venstre mye å være ønsket, og i bunnen av dashbordet var synlig noen ledninger av den elektriske installasjonen. Men dette var i bakgrunnen som vi trekker luften begrens og vri tenningsnøkkelen, bor til høyre for rattstammen. Lyden av starteren banet vei for alvorlige ryktene biárbol drivstoff. Ved påvirkning av lukkeren, den stabilisert inaktiv 1500 runder, mens vi blir kjent med kontrollene sitter og blar gjennom instruksjonsboken.