Test: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provoserende

Test: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provoserendeTest: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provoserendeTest: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provoserendeTest: Nissan Juke 1,2 DIG-T, provoserende

Jeg liker Nissan Juke. Ikke vil jeg skjule. Med sine dyder, som gjør det nesten unik, og deres feil, og har dem også merkbart. Det har aldri vært, i denne forstand, en runde produkt ... men er det Nissan heller aldri ment å være. Det var allerede Qashqai. Etter forutsetningen av "intet våger, intet vinner" den Japansk produsent og oppfunnet et annet hjelpe. Tall, muskuløs og opprørsk, Nissan Juke klart å være en av de få bilene som aldri forlate likegyldige, og i sikte, men da touch, alltid formidle noe annerledes.

Selvfølgelig, fire år senere, er han ikke lenger alene i et segment som vil si at han gjenoppfunnet. Ny liten SUV, men mindre aggressive, som Peugeot 2008 eller Ford Ecosport, søke å overskygge, mens også nylig Renault Captur Det synes å ha vunnet de siste månedene slaget på forretningene. Så, tidsfrister og konkurranse, Nissan spilt i dag gi et løft til utvalget å fullføre settet ... noe annet mens rester samme respektløs type.

bad boy

Nissan JukeFaktisk Nissan Juke enda mer i dag understreker sin karakter. Nye piloter, støtfangere, farger og felger (her og opp til 18 inches) er nå lagt til flere tilpasninger i dekorere speil, tåke, konsoll eller vents å gjøre det ser enda mer amper. Tilstand øker, og her ikke lenger til gode i din igjen begrenset bakerste rad. Og det er at hvis Nissan har selv vært i stand til å stryke ut denne gangen et svakt punkt som var boot (og aldri bedre når polering plass mellom trim og kropp), habitability må vente til en ny generasjon.

veldig Nyttig er i dag svært gode 155 liter bagasjerommet vinne Juke fornyet for å tilveiebringe en total lastekapasitet (380 liter) nesten like kompakt. Men heller det klippet bak plassen er fortsatt først og fremst en bredde (bare 125 cm) og en høyde (Vi har veldig begrenset 86 cm) nesten liten borger. Så la oss stille oss bedre hjulet, som er der vi virkelig alltid nyte denne Nissan Juke.

høy posisjon, veldig direkte adresse, durito men presis forandring og, fremfor alt, høy og veldig nyttig, fast fjæring... en liten SUV som vil sikkert invitere stasjonen. Selvfølgelig har mye personlighet, som nettopp søker også i dag sin ny bensinmotor. Glem og liten 94 hk 1.6i basen Visia bare grunnleggende finish og faktisk alquiladoras råstoff. dette DIG-T "små" 1.2 115 hk og opprinnelse Renault Det er den som åpner i dag i praksis sitt utvalg: A 4 sylinder og turboladet direkte innsprøytning, som erstatter den tidligere 117 hk naturlig pustende 1,6.

Nissan JukeAlltid i to-wheel drive (AWD er reservert utelukkende for topp 1,6 DIG-T 190 HK) og opp til 20 prosent større dreiemoment enn den over atmosfæretrykk, ligger det mellom 2000 (da praktisk talt begynner å blåse fullt turbo) og 4000 rpm, er mye morsommere. Vibrere med god dukker opp, ikke alltid føler en svært lys Nissan Juke og selv under og over dette regimet hvis du oppfatter mangel på motoren genererer gode resultater. Absolutt mye bedre enn de som allerede er registrert nylig i den øvre Nissan Qashqai, hvor 110 kg mer vekt og derfor uforståelig betydelig lengre utviklingen av endring (alltid i Juke og 6 trinns, i motsetning til 5 av over 1,6) genererer større ballast i den kompakte SUV. Juke ja han beveger seg vel dette 1,2 DIG-T, så vel som vi alltid har oppfattet i Renault Megane.

Vi snakker selvsagt jevnt og raskt, der selv den 1,2 DIG-T push gjelder å tilby både referanse og som alltid vinne 1,0 EcoBoost 125 hk 3 sylinder riding sin rival Ford Ecosport. Og er det, i forbruket, det har fortsatt uferdige saker: mer enn 7 l / 100 km i gjennomsnitt Nissan Juke er på store utgifter, og se litt ti å være sjenerøse med gassen. Motor spørsmål selv (Ecosport selv bruker mer enn en halv liter mindre), og også "big body" (en Mégane med de samme 1,2 turbo bruker opptil 0,7 l / 100 km mindre).

aroma GTi

Nissan JukeAggressiv, rask nok, Gaston, fast, svært direkte kontakt ...Det høres ikke hva jeg forteller deg nesten til GTi? Det er praktisk talt det da gjelder også være Nissan Juke veien mot rivaler. Uten å være kort i komforten av en Peugeot 2008, utleverer heller ikke riktig kjøreglede, men deres er klart mer smidighet. Endre retning svært raske, flate svinger med lite krengning og er svært øyeblikk i sine reaksjoner ... noen ganger også for mye.

Shortie kamp, høy durito suspensjon og et sterkt ettergivende ESP, Nissan Juke har ganske nerve, så det er mye moro, men også ber deg om ikke å overse det uventede: kraftig oppbremsing i støtte, overdreven eller en rask unnvikelser kan føre til noe brysk reaksjoner, også når rask risting hans bak. også merket med en bestemt funksjon overskudd av dekket (225/45 R18) Gjenværende end progressivitet deres bevegelser.

Som alltid sportslige nyanser se i en munter Nissan Juke 1,2 DIG-T, nå, også utstyrt ekstremt. Hvis, med i overkant av 18 000 € at kostnads ​​rivaler allerede har en god tilførsel serie, med dekktrykkontroll, Radio CD med Bluetooth og USB, cruise control, klimaanlegg og stopp / start, Tekna etterbehandling i S vi testet omfatter slike uvanlige elementer i segmentet som den såkalte beskyttelsesskjoldet (kontroller død vinkel, endring kjørefelt og bevegelsesdetektorer) eller synet kameraet 360 grader. Nye komponenter for å gjøre enda mer spesiell denne alltid uforskammet Nissan Juke. Vel, vi liker.