Alaskan, den nye Renault som vil overraske

Nye Renault AlaskanNye Renault AlaskanNye Renault AlaskanNye Renault Alaskan

den nye Renault Alaskan Det er en pick-up av ett tonn nyttelast. Avhengig av merke, har dette kjøretøyet "globale ambisjoner." Allerede det er begynt å bli produsert i Cuernavaca (Mexico) og fra siste kvartal i år i Barcelona vil -I samme linje som Nissan fabrikken som produserer NP 300 Navara- og i byen Cordoba (Argentina).

Så langt har merket ikke annonsert en dato satt for salg i Europa. Men mer sannsynlig å skje i de siste ukene av 2016 eller tidlig 2017. første landet hvor det har blitt markedsført er Colombia, hvor det i dag er offisielt presentert.

Tilsvarende har Renault ikke gitt priser på det europeiske markedet. For referanse, oppmerksom på at prisen Nissan Navara del NP 300 i Spania, 20.000 euro pluss skatt.

Nye Renault Alaskan

Renault motorer Alaskan

I utgangspunktet Renault Alaskan er tilgjengelig med en 2,3 liters motor dCi to makter å velge mellom: 160 og 190 hk. Denne motor har to turboladere: en liten turbo for å sikre jevn akselerasjon ved lav hastighet og en større for høyere ytelse.

Renault annonserer at det vil være flere andre motorer å velge av den markeder: En 2,5 liter bensin 160 hestekrefter og en 2,5 liter diesel med 160 eller 190 hestekrefter. Girkasser vil enten seks relasjoner manuell eller automatisk syv.

Alaska Renault: dens trekkraft system

Trekkraft vil være integrert plugg. På denne måten kan føreren velge mellom tre moduser. Den første, 2WD, egnet for kjøring på asfaltert vei, slik at du kan spare drivstoff; den andre, 4H, og som kan være forbundet under 60 km / t: er indisert for kjøring på spor eller veier meget lav grep. Til slutt, 4LO du kan bare koble bilen står stille og indikeres bare forlate veldig vanskelig terreng, som sand, snø eller gjørme.

I tillegg har Alaska Renault et differensialsperre post (eLSD). Den bruker bremsesystem sensorer for å detektere hastigheten til hvert hjul. Dersom rattet på en av akslene snur raskere enn den andre, den bremser litt for å forbedre adhesjon. I tillegg har Renault Alaskan mekanisk differensialsperre iden som forbedrer dens oppførsel under ekstreme forhold.

blant systemer kjøre støtte tilgjengelig for denne nye modellen av Renault, er hjelp bakkestart, som hindrer kjøretøy fra å rulle tilbake ved igangkjøring, og styre Hill Descent. Den bruker bremsene automatisk for å hindre at bilen fart ned en bakke. Vi finner også den vanlige ABS og ESP, elektronisk bremsefordeling (EBD), bremseassistent nødsituasjon (BA).

Du kan også være interessert

Toyota Hilux 2016: plukke opp test en raffinert og robust

Nissan NP300 Navara, fritid og arbeid gjort i Spania

Detroit Auto Show 2016: topp 3 pick-up

Alaskan Renault Concept, nye pick-up for 2016