Mitsubishi EVO X gruppe N, den endelige våpenet

Mitsubishi EVO X gruppe N-proofMitsubishi EVO X gruppe N-proofMitsubishi EVO X gruppe N-proofMitsubishi EVO X gruppe N-proof

gjeldende produksjonsserier mester i de nasjonale asfalt rally er Edgar Vigo, galiciske pilot kontrollene til en Mitsubishi EVO X gruppe N Det har vist absolutte overlegenhet i kategorien. i Autopista.es Vi kunne grundig teste Mitsubishi EVO X gruppe N, spesielt den enhet som Joan Carchat fikk tittelen forrige sesong. Det er utarbeidet etter beste slik at FIA Gruppe N forskrifter ved CALM Competition, en av de beste spesialister i vårt land. Gruppe N kategorien er svært nær den standard bil, men som vi ser nedenfor, er nok ting som endres.

i Mitsubishi EVO X gruppe N, for eksempel, kroppen motta en fullt arc integrert sikkerhets, selv om det er meget robust, og det er neppe nødvendig å forsterke strukturen. den motor Det er også opprettholdt kilde, men riding en Motec elektronisk styring programmerbar, er det også en obligatorisk innløpsflens 33mm i diameter som bestemt ved reglene, mens stengene er erstattet av et forsterket, som Tortilleria veivakselen. Maksimal effekt nås 318 hk, 23 hk mer enn standardmodellen, selv om de får bare 4300 rpm i stedet for 6500, mens dreiemomentet går fra 37.34 til 52,6 MKG ved 4000 rpm. Som du kan se, er den forbedrede momentkurve spektakulær, også pushability, og takket være bang-bang turbo er alltid ansvarlig, og responstiden er eliminert.

Mitsubishi Evo X gruppe Ni Mitsubishi EVO X gruppe N, overføring mottar også mange modifikasjoner; den Girkassen monteres en nær-ratio femtrinns rette tenner Drenth signatur, mens differensial foran og bak har nå flere friksjonsplatene og drevet sentrum omfatter også en Motec elektronikk med flere lederprogrammer å velge mellom. Suspensjon og bremser også innlemme mange forbedringer; dempere gjengede legeme som er signert av EXE-TC, mens for bremser Det er ridning en Brembo kit gruppe N.

til kontroller den Mitsubishi EVO X gruppe N, den sensasjoner sender bilen fra begynnelsen er veldig bra. Noe klumpete og kjedelig -i skala stiger 1.400 kg- gitt, men med en svært kraftig motor som driver som en ekte "traktor" praktisk talt fra tomgang og ingen respons tid, fløy bilen når gasspedalen trykkes. Mitsubishi EVO X i gruppe N bør være svært oppmerksomme på lysene på instrumentpanelet og endre selv før de lyser opp, fordi 6300 rpm motor "bare" og det er best å skifte gir rundt 5500 rpm, Dette oppnås med utrolig fart. bør ikke glemme at maksimal effekt oppnås ved bare 4300rpm, vi liker vi snakket om en turbodiesel. Unødvendig å si, er de fem relasjoner til girkassen oppbrukt i en håndvending. De fire-sylindret turbo "kastrerte" med 33 mm flens absolutt ikke gi særlig følelser, men det er uhyre effektiv. den endring i H femtrinns tilbyr også mange satisfactions, rask, enkel å håndtere og med relasjoner svært stramme, Den lar deg maksimere potensialet tilgjengelig; kanskje en sjette giret kan gjøre for å få en høyere toppfart på den raskeste rally.

Mitsubishi Evo gruppe Nden oppførsel den Mitsubishi EVO X gruppe N Det er svært lik standard bil, men selvsagt ting skje mye raskere, også dykker med letthet og presisjon i svinger. Grensen er vist meget nøytral, med lys tendens til understyring, Mens det er sant at hvis spilte med treghetsmomenter det er lett å føre insinuation bak, spesielt hvis den gang er akselerert avgjørende. I alle fall sin reaksjoner De er alltid svært forutsigbar og lett assimilert av piloten. Det er en tung og med nok treghet bil, men oppfører seg alltid med stor progressiveness og letthet. Hva er det vanskeligere å assimilere tempoet der hendelsene utspiller seg; også beregne bremse poeng fordi det går veldig fort og er ganske mange kilo å stoppe. I Mitsubishi EVO X gruppe N i Bremsene er kraftige og dosert veldig godt, men følelsen er vanskelig, Det tvinger å ha en muskuløs etappe på full kapasitet til å tåle et rally for lang.

Det er derfor en enkel bil å kjøre, med noen mid-nivå driver kan være opp i rangeringen av alle rally annet er fin-tune med tiden og få en nasjonal tittel som den har Edgar Vigo eller Joan Carchat i de to siste sesongene.

Du kan også være interessert

- De beste japanske sportsbiler i historien

- De beste japanske sportsbiler i øyeblikket