Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4×4

Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4x4Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4x4Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4x4Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4x4

Det verkar ändra på tredje plats i Ford. Dess specialister ta alternativet idag och efter stängning av Utility B-Max sin "boom" Minivan (Dess medlemmar är nu fem), öppnar den här gången kapitlet SUV varumärket. I nästa månader kommer att nå den lilla Ecosport, som kommer att lägga då en större Edge. Men medan familjen ändar skapade åter berör Ford Kuga ansvaret för kampen för erbjudandet.

Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4x4Fram till idag har inte gått fel, men allt hårdare motståndare och fullständig (Men ingen Tosa Nissan Qashqai) Det var inte tillräckligt. Det och gör inga misstag, genom Även i dessa svåra tider rationalisera plattformar i syfte att upprätthålla en enda global produkt, bara 4 år efter dess release kommer en andra helt ny generation. Som helt och hållet amerikansk modell Escape och för övrigt tjänar den till att Föra Ford Almussafes (Valencia) tillverkning exklusivt för Europa; en täckmantel för vår bransch och även ... För att täcka ditt förflutna?

"SUV" bete

Med spetsen för en ständigt tilltalande bild i Ford Kuga idag lovade oss bättre avsnitt till avsnitt. Vi började skjuta och första intryck lämnar oss mycket positiva. i dag Det är helt klart en mer bekväm SUV. Med aura alltid en bra sport, var det i den första generationen för torr suspension för den typ av fordon det var. Idag arbetet med dämpnings (mer flexibla och nya tysta block, lager och även en omgjorda bakre hjälpram) gör jobbet perfekt.

Åkkomforten ökas avsevärt i den nya Ford Kuga, med en tyst och nu mjukare slitbana, belägen, och ja, nivån VW Tiguan eller äger Nissan Qashqai. Av uppenbara första punkten som lämnar den nya Ford Kuga. Det andra var att gå direkt till stugan, där han aldrig riktigt mäta sig med sina konkurrenter. Men i dag, den ökas upp till 8 cm i längd (4,52 mäter det totala) Ska inte bara ge mer förpackningar, men också en extra utrymme. Och vid första anblicken, vi inte avsluta inne tittar på honom. Sant, men inte upphöja honom 2 cm mer bakre benutrymme inte haka honom och att höjden är bra, men ändå den smalaste. Tillräckligt bred, men utan fanfar.

Men nu hoppade vi in ​​i stammen och extra centimeter visas i inte mindre än 90 liter mer kapacitet, som står med 500 totalt i huvudsegmentet efter Honda CR-V och CX-5. Dessutom är last munnen stora och lägre och, även om ingen längre praktiskt fönster, om det visar sig den elektriska grind (600 euro) och vikning och luta justerbara ryggstöd. Så i praktiken, om också Ford Kuga mycket mer funktionell och även, som Ford lovat att avskrivningar på plattformar med en extra extra teknik.

Serien erbjuder nya Ford Kuga nu knäkrockkudde och nödsamtal medan endast 1.000 €, har vi ett paket med många nya system driver hjälp, med Kuga SUV blir den högsta målskytt i historien som erhölls i EuroNCAPs säkerhetstester. Små och stora "gadgets" förutom en inomhusmiljö med stor glädje och bättre upplevd kvalitet. Endast den lilla skärmen på instrumentbrädan förringar idag i en tid präglad av de stora smartphones och surfplattor, som också vi känner i dag, ännu mer så i Nissan Qashqai.

Förresten

Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4x4SUV idag finns som komplett och balanserad, vi tvivel uppstod. Hur skulle det påverka din sötaste karaktär till deras kända hög dynamisk kapacitet? Till att börja med, och med ankomsten under den aviserade Ecosport, Ford bestämmer sig för att börja idag i sin Kuga utbud av minst 140 hk, vad det är redan en avsiktsförklaring. För dem och din motor Diesel "grundläggande" 2,0 TDCi, Vi leds.

Aldrig var denna motor ett slöseri med kraft vid låga varvtal, och i dag behåller sin tendens att skjuta solvens från 1800 rpm. Emellertid kommer denna gång med ballast. 4x4 alltid är, men de ökade dimensioner och en överlägsen utrustning genererar mekanisk könen idag upp till 130 kg mer i vikt (nästan 1800 totalt) den nya Ford Kuga: hög siffra och som uppenbarligen påverkar deras svar.

Resulterar, ja, tillräcklig och bekvämt i ditt dagliga svar idag Det är något långsammare än tidigare och mot konkurrens, deras prestanda är inte lysande. Eller tjänster, och inte heller i konsumtion ... och att Ford aviserat en 10% högre verkningsgrad än nöjd. Men inte räknar idag med stopp / start och upprätthålla snäva utvecklingen samma takt mot trenden av sina konkurrenter (fråga inte sakta ner över sina blygsamma fördelar), den 7,3 l / 100 km den siffran spenderar upp till en liter mer än konkurrenter som Nissan Qashqai 1,6 dCi eller VW Tiguan 2,0 TDi. Det är utan tvekan den viktigaste punkten att granska.

kraftelektronik

Test: Ford Kuga 2,0 TDCi 4x4Mayorflexibilidadde betjänar både suspensionen och viktökning kunde se hur det skulle fungera i den nya Ford Kuga vägen. Och återigen övertygad Ford. Det har skrivits ut under många år hans modeller en mycket dynamisk Touch, hittades från ny adress (Och makt, med mindre utväxling och mycket exakt styrning) till snabba förändringar och stor plats.

Om du redan kontrollera ram, Det är sant att den nya Ford Kuga idag genererar något mindre direkt stöd för att rulla något högre kropp men snabb Det kompenserar blås elektronik att fortsätta att se ut, kanske i dag efter CX-5, den dynamiska SUV segmentet. utvecklad för Focus RS, monterar nu en ny moment smittospridare princip kurvtagning bromsa det inre hjulet för att bättre inskriva på racinglinjen. Påtaglig, dess inträde kommer att "strip" öppnas inåt som acceleration, vilket också bidrar till en bakre hålla mer än föregående Kuga insinuerade kul oftare.

Något långsammare, men mer utsatta därför Ford också åtagit sig att en nya AWD. Den här gången, lämnar den föregående Haldex kopplingen genom ett elektroniskt styrsystem och Beredd snabbare och vi ser som distribueras kraft bakåt oftare. Jämn drift, tillsammans med tillräckligt utrymme och de alltid effektiva olika däck M + S av vår enhet (även sakta ner med kraft på asfalt) De aktivera den genom spår utan olägenhet. Den innehåller också Curve Control kan bromsa varje hjul individuellt och minska motorns vridmoment på jakt efter maximalt grepp och stabilitet. System dock att endast väcker tvivel intensivt fält eller ytor med mycket låga vidhäftnings överhettning problem. Kort sagt, vi står inför Ford Kuga idag mest kompletta och uppfyller en sista löfte att inte höja priset för att bli en av de mest konkurrenskraftiga satsa året.