2016 World Rally Championship, följande: team och förare

2016 World Rally Championship, följande: team och förare

Volkswagen

Det vinnande laget i de senaste tre upplagor är också klar favorit att förlänga titeln i 2016. Volkswagen Polo R WRC genomgår små förändringar här säsongen övergå praktiskt för alla, i syfte att förbättra dess prestanda och försöka vinna deras fjärde mästerskap (förare och konstruktörer) i rad. Vid ratten i de tre Polo förare kommer att vara densamma: i största laget, Volkswagen Motorsport, den campeonísimo Sébastien Ogier och Jari-Matti Latvala; i Volkswagen Motorsport II, Andreas Mikkelsen, 2015 detta tryck tog fart vinna sitt första rally i sin karriär i WRC.

Hyundai

Tillsammans med Volkswagen, Hyundai är den andra tillverkare som deltar i 2016 WRC officiellt. Och det kommer att göra med helt ny bil, tre bekräftade två lag och förare kommer att rotera för att kämpa i slutet av året konstruktörer mästerskap med din primära dator. teamet Hyundai Motorsport Det kommer naturligtvis med Dani Sordo som nominerad pilot av den sydkoreanska tillverkaren att tävla i minst 10 av de 14 rallyn av året. Det vill säga, den kantabriska förare i år kommer att vara lagledare i VM. Bredvid honom, Thierry Neuville och lovande Hayden Paddon. Samtidigt Kevin Abbring några rally kommer att köra en fjärde bil, alltid på datorn Hyundai Mobis World Rally Team. Den nya Hyundai i20 WRC kommer att ha en levnadsåret och försöka göra det svårt för Volkswagen under det tredje året av varumärket i World Rally Championship. Har de lyckas?

M-Sport

M-Sport, stöds av Ford och Fiesta RS WRC, Dess främsta mål i år 2017 bilen utveckling för båda fortfarande inte bekräfta sitt deltagande i de 14 rallyn i WRC bestående 2016. Dock kommer 2016 inte att vara förgäves Malcolm Wilson och hans familj. För den här säsongen, Mads Ostberg återgår till det brittiska laget, som var mellan 2011 och 2013 innan du går igenom Citroën. Den norska lagkamrat blir den viktigaste utrustningen, M-Sport World Rally Team, av Eric Camilli. Franska, 28, var på tionde plats förra året i WRC2 vid ratten i en Ford Fiesta R5.

Östberg och Camilli ersätta utrustningen och Elfyn Evans Ott Tanak efter dess dåliga resultat 2015. Den senare kommer att köra hela säsongen under ledning av team Kör DMACK World Rally Team, också med en Ford Fiesta RS WRC. Andra piloter som bär den amerikanska bil längs år kommer att vara Lorenzo Bertelli (F.W.R.T.), Martin Prokop (Joyacar Czech National Team) Robert Kubica och Bryan Bouffier.

Citroën

Dubbel Chevron varumärke inte köra 2016 WRC officiellt. Citroën och det meddelade att man skulle fokusera alla resurser på utvecklingen av sin nya bil för säsongen 2017. Samtidigt, dess piloter Kris Meeke och Stéphane Lefebvre De kommer att delta i EM rallyn inramade i laget Abu Dhabi World Rally Team Total, piloten också Khalid Al Qassimi kommer att delta i några tester. Teamet kommer att ha PH Sport support, Division Citroën klientdatorer.

Du kan också vara intresserad

- Tidigare WRC 2016: vi förväntar oss Championship

- Tidigare WRC 2016: VM-kalendern

- Volkswagen Polo R WRC 2016 till för fjärde

- 2016 Hyundai i20 WRC, Dani Sordo ny bil