Citroën DS3 R5: äntligen redo att samla

Citroën DS3 R5: äntligen redo att samla

den R5 ny kategori av FIA Rally Den har en ny utmanare. Han talade om Citroën DS5 R5 lång; Faktum är att förra året piloter som Dani Sordo och Kris Meeke de hade deltagit i utvecklingen bilen innan godkännande. Den tiden har nu kommit senare än väntat, så Citroën Det går redan godkända Ford Fiesta och Peugeot 208 T16 R5, väntar också att inom en mycket snar framtid andra tillverkare räknar med er, som Skoda Fabia eller Opel med Corsa.

med fyrhjulsdrift, som hans äldre bror World Rally Championship, blir Citroen DS3 R5 perfekt allierad för introduceras i bevis en bil rally med fyrhjulsdrift. I själva verket är det tänkt att FIA regionala tävlingar, som den ERC (Europeiska rally) och MERC (Mellanöstern), nationella tävlingar och, naturligtvis, WRC2, den lägre kategorin som medföljer WRC.

den mekanik är den samma som den version av DS3 WRC: A 1,6 liters fyrcylindrig, med turbo och direkt injektion bensin, men med en inloppsfläns 32mm (WRC 33 mm) och en ungefärlig effekt av 280 hk (300 hk i WRC). Dess minimivikt är 1.200 kg, funktionen sekventiell förändring och däckstorleken är 18 inches för asfalt möten och 15 inches för mark. den aerodynamisk kit är också en version mer 'koffeinfritt' och mindre aggressiv DS3 WRC.

Vi kunde betrakta dem som en därefter RRC (Regional rallybilar), har vissa märken som Citroën och Ford skapas utan större effekt för sina höga kostnader. När det gäller S2000 i samma kategori RC2 (2,0 atmosfär motorer), eftersom detta DS3 R5 tjäna en större gasrespons, tack vare sin mekaniska turbo.

Citroën DS3 R5

avsett för Race-client låg kostnad, Citroën Racing och Det har bekräftat försäljningen av mer än 30 enheter. En av dem har redan köpts av den spanska Xevi Pons att om han inte kunde använda det väl i det första loppet, kommer att konkurrera med en enhet i National Championship Asphalt. hans officiell debut Det kommer att bli i helgen i San Remo-rallyt, med Rudi Michelini deras befälhavare med Nicola Angilleta som co-pilot. franska Sébastien Chardonet, WRC3 vinnare i 2013 och Citroën Top Driver, kommer att belöna run WRC2 sex tester av nya DS3 R5, börjar sin karriär den första helgen i juni i Rally Sardinien i Italien.

vår åsikt

Den nya Citroën DS3 R5 går hela skalan av rallybilar Citroen DS3 baserade: R1, R3T, RRC och WRC. För den nya versionen R5 redan godkänts, har den till sin fördel det faktum att gruppen PSA Peugeot-Citroen har två bil på samma sätt, tillsammans med 208 T16, så arbete och ansträngningar kommer det att kombinera båda utveckling .