Den ‘gröna helvetet’ sparas: detta är Nürburgring

Nürburgring: en laddad krets historiaNürburgring: en laddad krets historiaNürburgring: en laddad krets historiaNürburgring: en laddad krets historia

Livet för många flyttas av passioner, en del av dem att ta dig till en pilgrimsfärd till helgedomar. Vissa går till Santiago de Compostela, andra till Mecka, och vi, Bilälskare och 'Motorsport', Vi har i våra sinnen Nurburgring som den stora tempel motorsport värld. den 'Gröna Hell', som han kallade vid den tidpunkt då tre gånger mästare Jackie Stewart F1, eller Nordschleife, namnet på den gamla layouten har varit skådeplats för många tävlingar under hela deras 87 år av historia. Med variationer i layout som har fått dussintals olika kategorier med segrar mytiska piloter befordrad till kategorin 'Ringmeister' (Något som de 'masters' krets) som Tazio Nuvolari, Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio och Jacky Ickx, men också med kylning olyckor och dödsfall på rätt spår eftersom alltid råder fara i vägen.

den senaste kommer till oss från Eifelbergen i västra Tyskland -plats av Nordschleife- är att Tysk leverantör av bildelar "Capricorn gruppens blir ny ägare av kretsen från 1 januari, 2015. Efter flera år med en osäker framtid, har de nuvarande ägarna accepterade deras erbjudande, som stiger till 100 miljoner euro. De har också lovat en Extra investering på 25 miljoner euro, i syfte att förbättra anläggningar av hela komplexet omger kretsen. Han talade på sin tid även chefen för Formel 1 Bernie Ecclestone, var intresserad av att köpa.

Den skapades under dessa år av osäkerhet, plattform som kallas 'Save The Ring', Han fördömer slöseriet av den tyska regeringen mellan 2007 och 2009 i byggandet av ett shoppingcenter på samma krets. den statsskuld genereras för detta arbete ironiskt kallas "NüroDisney han uppgick till mer än 350 miljoner euro, utan att ha fått allmänhetens acceptans som förväntat. 'Save The Ring' samlade underskrifter för att förhindra kretsen från att falla i händerna på någon privat företag, skapa olika profiler för sociala nätverk för att ge sig till känna.

Nurburgring

En berättelse full av känslor ... och fara

Nürburgring började byggas i 1925 och välkomnade hans första loppet, Grand Prix i Tyskland, 1927. Av den tiden var den krets som bildas av tre sektioner: Nordschleife, 22.8 km, Sudschleife, 7,5 km, och oval 2,24 km. Bara tre år senare, 1930, råkar användas endast den norra delen.

Den södra delen och den ovala är och att komma ihåg efter byggandet av krets för närvarande är värd de flesta av tävlingarna som hölls på Nurburgring. Detta spår av 4,5 kilometer längd, var det utsläppt i 1985 och han markerade returen av Formel 1, efter Niki Lauda fruktansvärd olycka som nästan kostade honom livet 1976. För närvarande, höjdpunkten av motorsport tvist Tysklands Grand Prix vartannat år, omväxlande med Hockenheimring. Andra tyska resistensförsök, såsom serie VLN vars huvudsakliga bevis är Nürburgring 24 timmar- förena den mest moderna layout med 20,8 km Nordschleife ström, så en formnings kretsen i 26 kilometer, med 40 kurvor till vänster, 50 till höger, och 300 meter fallhöjd höjd mellan den lägsta och högsta punkt.

Ökningar på 17 procent, 11 procent nedgångar, blinda hörn, bankas kurvor som den berömda 'Karrusel' ... De är en del av en krets i vilken alla förare kan sätta sin bil för 23 euro och en spin, eller andra aktiviteter såsom copilotajes, sight, eller köra med kart och terräng upplevelser någon annanstans i inneslutningen.

Nurburgring

'Personliga' kretstillverkarna

den bilmärken alltmer används för Nurburgring tune sina nya bilar, rädda den ursprungliga andan i layouten. Och i dess utformning, var det skapades som en plats Nürburgring test av tyska tillverkare av tiden. 'Kampen' vi lever i idag är inte bara fokuserat på att utföra översyn av idrotts modeller av de märken, men går utanför. Ett nytt fordon att associera med ordet 'skiva' på detta spår är redan en marknadsföringsstrategi mer.

En av de senaste nyheterna om den nya medverkade Seat Leon Cupra, märkning varvrekordet för en framhjulsdriven som standard (7 minuter och 58 sekunder). Men idag, bästa tiden för en produktionsbil den håller radikal SR8LM, en tiempazo av 6 minuter och 48 sekunder. Emellertid var denna gång utfördes med slicks däck som uppenbarligen inte är tillåtet att använda på den öppna vägen. Ja du måste ta hänsyn till, till exempel tid på 6 minuter och 57 sekunder har nyligen avslutat super-hybrid cabriolet Porsche 918 Spyder.

Ja, har det fordon som absolut rekord Nordschleife är Porsche 956 prototyp racing, i 1983 Han avslutade en rotation av 6 minuter och 11 sekunder. Spektakulära prestandanivåer, särskilt jämfört med den formel 1 70: Det var Niki Lauda den första att förlora 7 minuter i kvalet GP 1976, en dag före sin fruktansvärd olycka.

vår åsikt

Alla älskare av bilar och tävlingar bör vara åtminstone en gång på Nurburgring. Bevittnar löper bakom den gamla skogen spår Nurburg ovärderliga. Och om du kan, att ge tillbaka till vägen i alla typer av fordon måste vara en fantastisk upplevelse ... och farlig. Eftersom inte glömma, är det en krets med många år bakom, med minimi säkerhetsåtgärder, med farliga kurvor och en extremt lång längd. Om du någonsin har chansen att gå, rekommenderar jag att lära dig hela kretsen (ingen lätt uppgift) i ett racingspel. Du kommer att tacka. De inte kalla 'Green Hell'.