Formel 1: bekräftade kalendern 2016 med stora nyheter

Formel 1: bekräftade kalendern 2016 med stora nyheter

Formel 1 förare kommer att ha mer arbete 2016. Och det har bekräftats kalender för nästa säsong kommer som har 21 fina priser, en mer än 2015. Tillägget till F1 World Stars Baku (Azerbajdzjan), gata krets som kommer att vara värd för european GP efter fyra år (den sista i Valencia 2012).

Kalendern har andra intressanta nyheter. Till exempel, mästerskapet startar inte förrän April 3, igen i Melbourne för Grand Prix i Australien. Kom precis efter det kinesiska Grand Prix nästa vecka. Som ni kan se, Sepang Circuit och höga temperaturer inte längre ta emot Grand Circus i början av världen: Malaysian GP fördröjs till september.

En annan nyhet: Spanien, kretsen Montmeló ett år som bakgrund, inte längre kommer att vara den första europeiska evenemanget. Avgiften för att ta emot team och förare till den gamla kontinenten blir rysk GP, som går från oktober till maj, är det fjärde loppet av året.

World Formula januari 2016 kommer 7 syften dubbla veckor; dvs två på varandra följande tävlingar. Yas Marina i Abu Dhabi, nära mästerskapet kommer att kasta per år under den sista veckan i november medan Tyska GP har ännu inte bekräftat scenario (Eventuellt Nürburgring).

Global Calendar Formel januari 2016

- GP Austalia: April 3.

- Kina GP: April 10.

- Bahrain GP: 24 april.

- GP Ryssland: 1 maj.

- Spanien GP: 15 maj.

- Monaco GP: 29 maj.

- GP Canada: 12 juni.

- GP Great Britain: 26 juni.

- GP Österrike: -3 juli.

- GP Europe (Baku): Sjutton juli.

- GP Tyskland: 31 juli.

- Ungern GP: 7 augusti.

- Belgien GP: 28 augusti.

- GP Italien: 4 september.

- Singapore GP: 18 september.

- Malaysia GP: 25 september.

- Japan GP: 9 oktober.

- United States GP: 23 oktober.

- GP Mexiko: 30 oktober.

- Brasilien GP: Tretton november.

- GP Abu Dhabi: 27 november.