McLaren MP4-X, Formel 1 bil i framtiden

McLaren MP4-X, så blir det Formel 1 framtidenMcLaren MP4-X, så blir det Formel 1 framtidenMcLaren MP4-X, så blir det Formel 1 framtidenMcLaren MP4-X, så blir det Formel 1 framtiden

McLaren Automotive Han har släppt de första bilderna och data MP4-X prototyp, ett begrepp som föregriper de möjliga konturerna av bilar formel 1 framtid.

den utformning den McLaren MP4-X Det är verkligen slående, med en karosseri på marknivå och ett psychedelic former med tydliga aerodynamiska ändamål. I själva verket, aerodynamik är en av de grundläggande delarna i högpresterande bil och, i det här fallet, designers och ingenjörer McLaren De har en speciell förpackningsdesign aktiva aerodynamiska element, med flera 'flikar' och små flikar som viks eller utveckla sig som bilen går igenom en linje eller kurva. Med dessa element och teknik, kan föraren ändras när som helst och välj downforce efter att ha vunnit varje tiondels sekund i varje centimeter av kretsen.

En av de viktiga elementen i McLaren struktur MP4-X -filmer älskare av science fiction till att du redan har tagit några likheter med Batmobile- är dess 'cockpit' eller stängt läge av piloten. På den lilla böjda vindrutan, ska piloten ha ett system Head-Up Display att vara medveten om den mest relevanta informationen på bilen utan att titta bort från kretsen.

McLaren Automotive säkerställer att tekniken som föreslås i MP4-X det är helt äkta och det är i ett tidigt utvecklingsskede. den växelverkan människa-maskin i denna prototyp når en överlägsen grad tack vare teknik Synaptic hjärnan kontroll, med vilka de elektriska signaler som produceras i hjärnan av föraren för att styra vissa av de funktioner och åtgärder övervakas bil.

den hybriddrift som det kommer att röra sig med den högsta graden av effektivitet McLaren MP4-X. Förutom de redan kända hybridsystem som tillämpas på formeln 1, med prototypen McLaren MP4-X andra också förväntas intelligenta system och en hållbar upptag energi. I själva verket skulle bilen ha flera karossdelar med solceller (solpaneler), Den effekt som genereras skulle stödja den mest kända och konventionella regenereringssystem och energi bromsning och retardation (KERS). Även i McLaren de inte avfärda möjligheten att en dag hastighetskretsar räkna med vissa delar som tillåter Bil induktiv last under flödande eller samtidigt, till exempel, byte av däck på en av de depåstopp.

Du kan också vara intresserad

- McLaren P1, hybrid fä

- Yasuhisa Arai vet, chef för Honda i Formula One

- Eric Boullier intervju McLaren sportchef