OX, trucken “Ikea typ” för fattiga länder (video och foton)

Folding lastbil och SUV för utvecklingslandFolding lastbil och SUV för utvecklingslandFolding lastbil och SUV för utvecklingslandFolding lastbil och SUV för utvecklingsland

Presenteras i London av Global Vehicle Trust Company, Den är utformad för att ge låg kostnad off-road rörlighet i avlägsna områden Afrika och utvecklingsländer i andra världsdelar.

På dessa platser finns det ett stort behov av att förbättra transporter för både vardag och för nödsituationer. OX är speciellt utformad för att möta en hel del utmaningar rörlighet och att ta itu med viktiga vardagliga uppgifter som att bära vatten eller transport säd, gödnings eller byggmaterial. Det finns ingen bil som liknar den och har ingen direkt konkurrent.

OX ursprung med visionen om en man vid namn Sir Torquil Normal. För fem år sedan grundade han den globala fordons Trust (GVT) för att fullfölja sin ambition hjälpa människor i utvecklingsländer genom att tillhandahålla ekonomisk rörlighet. GVT därefter hyrt kända bil designern Gordon Murray för att skapa en revolutionerande lätt lastbil.

Fordonet kännetecknas av högt över marken, utmärkta anfallsvinklar och utgång, omfattande turné för hjul, en mångsidig lastutrymme och tre platser i kabinen. Gordon Murray design för OX är inte revolutionerande, men hans avtagbar format drastiskt förändrar sättet fordonet kan köpas och transporteras, vilket kommer att bidra till att minska tiden och framför allt att förena kostnader.

OX har varit Den syftar till att fungera perfekt för alla typer av terräng, men utan att glömma en enorm kapacitet. Dess kompakta är en viktig framgång i projektet OX: den totala längden på fordonet är mindre än för en stor SUV, men Du kan bära upp till 1900 kg (Ungefär två gånger kapaciteten för en pick-up media) med last volym 7 kubikmeter.

OX stuga ger utrymme och komfort för tre personer, och förarsätet står i centrum. Denna bestämmelse eftersom fordonet riktar sig till länder där folk kör på höger och länder där det är till vänster.

kapacitet Off-road är avgörande för utvecklingsländerna och OX är avsedd för detta ändamål. Tvåhjuliga låter dig arbeta med lätthet på ett brett spektrum av ytor.

För att underlätta kommersialiseringen på avlägsna platser, lastbilen är löstagbar och kan paketeras. Tre operatörer i London den demonteras och packas på bara sex timmar. På de platser där lokala företag kommer att finnas människor som utbildats att montera och ta ansvar för deras underhåll.

Andra nyheter är dess OX baklucka, som fullständigt separerar fordonet och Den kan också användas som en lastramp. Baksätet har också en dubbel funktion, eftersom det kan tas isär och användas som plattformar under hjulen för att hjälpa fordon att passera genom områden med lös sand.

OX är inspirerad av 'Africar', ett fordon med en liknande filosofi jag såg på 80-talet Detta projekt delar vissa egenskaper fordonet, men dess genomförande är radikalt annorlunda. OX var en dröm bara sex år sedan, men är nu en verklig produktionsmodell kör prototyper har genomfört ett omfattande testprogram ", förklarar Sir Torquil Norman'.

För hans del, säger professor Gordon Murray som 'design OX är utan tvekan en av de mest intressanta och utmanande som jag deltog under mina 45 år som designer, och som innehåller mina år i Formel 1' .

Projektet nu Det kräver samarbete mellan sponsorer och investerare. Global Vehicle Förtroende tror OX kommer att locka en hel del potentiella sponsorer. "Svaret vi har fått från några av våra kontakter i Afrika och myndigheter har varit mycket positiv. OX kommer att göra skillnad, att vara en del av något banbrytande och unikt. Framför allt innebär det en verklig möjlighet att göra en grundläggande och varaktig skillnad i livet för många människor'.

OK, lastbilen "Ikea typ", Video

Du kan också vara intresserad

Nikola Motor: Tesla lastbilar

Detta är Scania redan kör ensam (video och foton)

Hur mycket vikt kan dra en Volvo lastbil? (Video)

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis