Mest tillförlitliga begagnade bilar marknaden

Rangordningen av de mest tillförlitliga modeller, enligt DekraRangordningen av de mest tillförlitliga modeller, enligt DekraRangordningen av de mest tillförlitliga modeller, enligt DekraRangordningen av de mest tillförlitliga modeller, enligt Dekra

Dekra är det organ som ansvarar för att genomföra motsvarar vår ITV i Tyskland, men hans arbete är inte begränsad till att granska fordon. Från de data som erhållits i dessa granskningar, utveckla en omfattande tillförlitlighet ranking.

De använder den så kallade DFI (Dekra falut index, eller felfrekvens av Dekra), som jämför felen som finns i ett fordon med den genomsnittliga segment. Därmed få några backas upp av en mängd information resultat som erhållits från ingen mindre än 15 miljoner analyser i mer än 500 modeller. För ökad tillförlitlighet, ge inte statistisk signifikans till en modell om det har granskats minst 1000 gånger.

Inspektioner på platsen listas i tre intervaller av körsträcka: 0 till 50.000 km, 50.000 till 100.000 km och 100.000 till 150.000. Och för första gången i år har skapat en sektionen lanseras på marknaden under de senaste tre åren bilar, där endast det tar hänsyn till det första intervallet körsträcka. Det finns också en classic car avsnitt, där bilar över 30 år värderas mest populära, och en för vanliga bilar i den använda marknaden som de har lagts ned.

Genom denna metod har Dekra slutsatsen att modellen med färre defekter är Audi A6, i alla tre körsträcka intervall. Resten av rangordningen, per segment, som beskrivs nedan:

mest tillförlitliga bil på marknaden i tre intervaller körsträcka: Audi A6 (DFI 94,6)

Små bilar: Honda Jazz (DFI 74,6)

Kompakta bilar: BMW 1-serie (DFI 86,3)

medium / saloon Bil: Volvo S60 / V60 (DFI 89,4)

Premiumbilar: Audi A6 (DFI 94,6)

Sport / konvertibler: Audi TT (DFI 81,1)

SUV / SUV: Audi Q5 (DFI 89,3)

MPV: Ford C-MAX (DFI 80,0)

Vans: Mercedes Vito (DFI 67,0)

stora skåpbilar: Renault Master (DFI 63,0)

Du kan också vara intresserad

De mest tillförlitliga bilar på marknaden

Bilar och mer tillförlitliga och värdefulla varumärken, enligt Consumer Reports

Vilka är de misslyckanden av bilar och kompakta stadsjeepar bästsäljare?

Varumärken och topprankad bilar i februari på Internet