Tillförlitlighet: färre minibussar besöker verkstaden

MPV tillförlitlighetMPV tillförlitlighetMPV tillförlitlighetMPV tillförlitlighet

Renault Scénic

Tillförlitlighet: 17,5 av 20

Tillförlitlighet är exceptionellt sedan starten. tar upp i den mekaniska testas i ett flertal modeller av Renault-Nissan-gruppen. Under 2010 en rad Scénic bör delta i verkstaden för att dra nytta av en modifiering av bromspedalen där skridskon riskerade lossna. När det gäller resten, är den tekniska grunden för den tidigare modellen har återupplivats för denna nya generation. Bortsett återkallande för bromspedalen inte upptäcks någon återkommande fel. En övervaknings livslängd av slitdelar. Faktum är att förbättra den totala nivån på tillförlitligheten har åtföljts tyvärr av en minskning i livslängden på däcken, bromsbelägg och skivor, och koppling.

Kvalitet: 4 stjärnor

Inuti finns det recept som gjort framgångsrika Scenic II med en polerad yta. Instrumentbrädan är täckt, i sin övre del med en tjock skumbeläggning. Kvaliteten på tyger av dubbeldörrar, är trim och samma matta värda högre kategorier. De nedre delarna är tillverkade av material som är resistenta.

vår åsikt

Producerad i Douiai, nordöstra Frankrike, den tredje generationen Scénic Renault visar behärskning i fråga om tillförlitlighet. Och i förhållande till ovanstående, innebär det ett stort plus i kvalitet finish.

Mazda5

Tillförlitlighet: 17,5 av 20

Tillförlitligheten hos Mazda 5 är exemplariskt. Låt oss notera dock tillbaka till butiken för omprogrammering av motorhanteringsmodulen viss Diesel avger vit rök, för att eliminera risken för motoraccelerationen. Vissa bensinversioner har gynnats av garantin, i förtid försämrades byte av ljuddämparen.

Kvalitet: 3 stjärnor

Mazda erbjuder 5 en god nivå av upplevd kvalitet. Justeringar, noggrann, undvika vibrationer. Presentationen är gynnsamt, trots omnipresence av hård svart plast.

vår åsikt

Mazda har alltid varit den ledande trio av våra undersökningar. Och Mazda 5 är inget undantag: en aldrig tvivlat tillförlitlighet och kvalitet finish förstärks av den senaste ansiktslyftning.

Toyota Verso

Tillförlitlighet: 17 på 20

Producerad i Turkiet på plattformen Avensis tar Verso upp den stora majoriteten av mekanik. Nivån på mekaniska och elektroniska tillförlitlighet är mycket bra. Men de var små buggar. Låt oss notera sällsynta fall av dåligt fungerande fönsterhissar, på grund av felaktig initial programmering. rättelse av eftermarknaden bromsskivor i vissa fall har också varit nödvändigt.

Kvalitet: 3 stjärnor

Tillverkningskvaliteten har förbättrats. Presentations ansträngningar är uppenbara. I avsaknad av att vara mjukt, materialen är åtdragna. Låt oss dock notera en brist på ljudisolering.

vår åsikt

Med en nästan oklanderlig tillförlitlighet och en hög nivå av upplevd kvalitet, kan den kompakta multi fordonet Toyota lätt konkurrera stjärnorna i segmentet.

Opel Meriva

Tillförlitlighet: 16,5-20

Producerad i Zaragoza, den nya Meriva avslöjar en mycket bra tillförlitlighet. Lånar från andra mekaniska modeller av Opel sortimentet. Cirka 1,7 CDTI Diesel förblir partikelfiltret det största problemet som sätter tungor viftande om honom: hans regenereringssystem måste programmeras om. Vissa 1,4 bensin kännetecknas av sin benägenhet att konsumera olja.

Kvalitet: 3 stjärnor

Inuti slashing besvikelse. Den fasta instrumentpanelen ger ett intryck av soliditet effektiv. Men många bitar, särskilt på mittkonsolen, har alltför många luckor.

vår åsikt

Design mycket personlig, obestridlig pålitlighet och framför allt, den första multi-purpose fordon utrustat med bakdörrar som öppnas mot Mars: Meriva har argument. Men hans avslut lider vissa luckor.

Opel Zafira

Tillförlitlighet: 16,5-20

I 1,9-liters diesel, fann vi fall av igensättning av partikelfiltret, med en möjlig ökning av oljenivån. Detta kan leda i extrema fall, förstörelse av motorn. Men generellt är tillförlitligheten mycket bra. Defekta CLIMATIZACIONES behöver införliva elektriskt skydd diod.

Kvalitet: 4 stjärnor

Ställa karossdelar bekräftar intrycket av kvalitet. Inuti inte höja kritiska församlingar. Denna oro för dess tillverkning gör Zafira en av de finaste i segmentet.

vår åsikt

Zafira 2005 är inte den mest tillförlitliga av MPV, och det bästa bollen, men visar en vacker balans. Han bedriver sin karriär, hädanefter tillsammans med sin äldre bror, Zafira Tourer.

Ford S-Max

Tillförlitlighet: 15,5 av 20

Bortsett från vissa defekt EGR-ventilen eller några svänghjul reducerade livslängd, har ingen återkommande misslyckande skadat karriär av S-Max. Tidigt bortfall av vissa tändstift är ofta på grund av fel på ytterligare uppvärmning. Många batterier misslyckas i förtid. En infiltration kan skada pumpar hydraulisk servostyrning.

Kvalitet: 4 stjärnor

Presentationen är sportigt, med spridda metallinlägg på instrumentpanelen, mellan mjuka material. Utan att vara perfekt, inte inställningarna inte förtjänar någon särskild kritik.

vår åsikt

Tillförlitligheten hos S-Max har aldrig ifrågasatts. Och tillverkning kvalitet, som redan var utmärkt, förbättrad mer med restyling 2010. En försäljningsnivå, den avsatte Ford minivan Espace i Europa.

Tillförlitlighet: färre minibussar besöker verkstaden5008

Tillförlitlighet: 15,5 av 20

5008 började sin karriär med tillförsikt. Emellertid, som en modell av PSA-gruppen, även han utsattes för omprogrammering av BSI (intelligent styrbox), centralenheten att styra multiplexsystemet. Inget allvarligt, den här uppdateringen optimerar driften av olika indikatorer. I vissa dieselversioner, kan friktionen olägligt returledningen bränsle på dieselfiltret orsaka läckage. Under 2011 har Peugeot tvingats ringa för granskning till 20.000 enheter som lider av vatten sipprar in i bakrutor. Detta kan ge upphov till två typer av skador: motor fel eller kraftfönster kan orsaka en elektrisk kortslutning överhettning. Att ha blockerade infiltrationer måste fönstermotorn skyddas.

Kvalitet: 5 stjärnor

Tillverkningskvalitet ges möte i 5008, även om de första modellerna var tvungen att återvända till butiken för att genomgå en förbättring av upptagningar av sidokjolar i vindrutan. Inuti 5008 upprepar möbler 3008: rika material, mycket exakta justeringar och fast monterade element. Ingen annan MPV erbjuder, för nu, denna nivå av finish.

vår åsikt

Peugeot är sällsynt att stiga så högt i våra betyg. Placera sedan hans ankomst en pålitlig modell och ge den en high-end finish, har Lion Brand arbetat mycket hårt.

VW Touran

Tillförlitlighet: 15,5 av 20

Touran idag erbjuder ett mycket bra tillförlitlighet. Men vissa topplock i 2.0 TDI 140 inte är helt vattentät och måste rättas till. 2,0 TDI 170 kan lida effektförluster med varningslampa partikelfilter. I sällsynta enheter utrustade med 1,6 FSI bensin, har det förekommit fall av plötslig injektion varningslampa, med oförmåga off.

Kvalitet: 4 stjärnor

Interiören har eleganta och välordnade material. Men mittkonsolen inte dra nytta av samma behandling som kontrollpanelen och får mer än hårda material men mer värdefull än tidigare.

vår åsikt

Om den mekaniska och elektroniska tillförlitlighet Touran inte har något att avundas för konkurrens, ännu inte når den bästa multi, särskilt japanska fordon. Kvalitet är en referens.

Tillförlitlighet: färre minibussar besöker verkstadenCitroën C3 Picasso

Tillförlitlighet: 15,0-20

Den innefattar mekaniska och elektroniska komponenter och fiabilizados i talrika modeller av PSA-gruppen. Dock har några buggar upptäckts i Diesel 1.6 HDi 90 hk. En serie av enheter bör också återgå till butiken för att ompositionera bränslet under rutan, som ersätter bromsledningar eller ens en vevstake mekanism vindrutetorkare. Vissa defekta förarkrockkudde moduler har ändrats av garantin. Och de har ändrat parkerings bromssystem. På senare tid har 12.000 producerade enheter mellan januari 2010 och maj 2011 kallats att granska för omplacering av batterikabeln till nivån för växellådan. Det senare skulle kunna sektioneras och främja nedskärningar motor.

Kvalitet: 3 stjärnor

C3 Picasso visar en mycket tillfredsställande kvalitet vid tillverkning. De olika delarna och kroppsfärg tillämpas korrekt. I interiören, material och lägga till värdejusteringar är korrekta. I vissa modeller tillbaka föraren behövde stort spel i sätet ingripande i eftermarknaden.

vår åsikt

C3 Picasso tillverkas i Slovakien, Bratislava. Förförisk och väl tänkt, mycket välbyggd och har en mycket god nivå av tillförlitlighet.

Citroën C4 Picasso

Tillförlitlighet: 15,0-20

C4 Picasso fortfarande nytta av renoveringar på verkstaden, även om den totala nivån på tillförlitligheten är mycket bra. Vissa bullriga bromsar, på grund av dåligt kalibrerade skruvar, utsattes för störningar. I vissa Diesel bränsleläckage på grund av för tidig förslitning av oljereturröret de detekteras. Dessutom infiltrering vid basen av vindrutan fönstret är ansvariga för vatteninträngning vid nivån för EGR-ventilen, vilket orsakar nedskärningar motor. Dessutom cirka 30.000 modeller var tvungen att återvända till butiken för att genomgå en redesign av parkeringsbromsen elsystem. Slutligen ca 2,0 Diesel HDi, vakuumpumpar av bromssystemet har bytts ut.

Kvalitet: 3 stjärnor

Presentationen är bra med en instrumentpanel nuvarande linjer och mjuka beröringsmaterial. Men plasthandtag har fastnat och mössor handsken ibland vägrar att stänga. Fästsystemet av bilbälte bör förbättras. Board instrumentering kan överföra felaktig information eller förlora all funktion.

vår åsikt

C4 Picasso visar en mycket god nivå av upplevd kvalitet och en mycket bra tillförlitlighet. Sätta åt sidan viss vindruta Citroen C4 shown väl konstruerat.

Ford C-Max

Tillförlitlighet: 15,0-20

C-Max andra generationen mottar en ny plattform, Focus. De motorer och växellådor är hämtade från Ford organbank, allmänt testas på andra modeller i gruppen. De första sålda exemplar av C-Max lider vissa elektroniska misslyckanden och, framför allt, batterier urladdas förtid.

Kvalitet: 3 stjärnor

Interiören andas kvalitet, särskilt med ett granatäpple flexibelt material på instrumentbrädan. Men 2500 Grand C-Max, har kallats att granska för återställning av basen på den andra stolsraden.

vår åsikt

I motsats till den första generationen, som led ett oräkneligt antal misslyckanden tidigt i livet, är detta nya parti visade mycket bra. Tillverkningskvaliteten förbättras också.

Renault Espace

Tillförlitlighet: 14,5 av 20

Efter många besvikelser, har tillförlitligheten hos Espace sålts till september 2012 är under kontroll. Uppmärksamhet emellertid kronisk bräcklighet i vissa turbo diesel 1,9 dCi. I 2,2 dCi, problem med stavar, särskilt i fall av mycket allvarlig användning, och störningar av driften, på grund av fel på en motorsensor.

Kvalitet: 4 stjärnor

Kroppen elementen är korrekt inställda och njuta av färgämnen noggrant tillämpas. Inuti är nivån på upplevd kvalitet bra. Men vibrationerna av vissa diesel är oacceptabla.

vår åsikt

Espace kan räkna med dess konsoliderade stil, en mycket hedervärd tillförlitlighet och god standard. Men nu är det överväldigade av konkurrens, S-Max och Sharan bly.

Tillförlitlighet: färre minibussar besöker verkstadenSeat Altea

Tillförlitlighet: 14,5 av 20

Seat Altea är i stort sett tillförlitliga trots lider av redan upptäckts i andra modeller av grupp defekter. TDI diesel prestanda lider bara störningar på grund av sin elektroniska hantering. De elimineras genom Reconfiguration i eftermarknaden, men vissa defekta styrenheter måste bytas ut. Vissa lådor DSG koppling måste genomgå en omkonfigurering av programvara.

Kvalitet: 3 stjärnor

Assemblies är mycket bra och instrumentbrädan antar en räfflad material, men hårt och glänsande. En färsk vitt papper rekommenderar byte vid behov axeltappen bakaxeln.

vår åsikt

Den byggkvalitet släpar efter tävlingen. Lyckligtvis kommer detta spara på målet förändrar inte den goda nivån på mekanisk och elektronisk tillförlitlighet.

Renault Modus

Tillförlitlighet: 14,0 av 20

Ingen återkommande fel har skadat karriär Modus. Nyligen har bänken skjuta Grand Modus version varit dock en rättelse eftermarknad. Tidigare var vissa åtgärder i fråga för att nå mindre fel röra rattstången, vevlagret eller suspensioner.

Kvalitet: 2 stjärnor

Instrumentbrädan behåller grund soft touch material, men även i de avancerade versionerna. På den mest grundläggande trim och mattor modeller känner ekonomier också.

vår åsikt

Modus produceras i vårt land, Valladolid första fabriken i en integrerad, Renault-Nissan alliansen krafter, kontrollmetoder japanska kvalitet. Resultatet: Modus var den första Renault att visa tillfredsställande tillförlitlighet.

Skoda Roomster

Tillförlitlighet: 14,0 av 20

Roomster är byggd på grundval av den gamla Polo. Dess dieselmotorer lider av återkommande uppstartsproblem elimineras genom en Omkonfigurering av motorstyrenheten. Bensinmotorerna har några mindre brister. Således kan varningslampan avgas vridas ca 1,4.

kvalitet: 3 stjärna

Trots vissa smärre brister är Roomster mycket välgjord. Stirrups Säkerhetsbälte har ändrats. Den toppbeläggning av bakdörrarna kan varp och inte av justering.

vår åsikt

Roomster erbjuder VW tillverkningskvalitet och en mycket god tillförlitlighet till ett bra pris. Även Skoda vill göra sin Minispace, innerutrymmen och modularitet är begränsade.