Min bil alltid i butiken, kan jag ändra det för en annan?

Min bil alltid i butiken, kan jag ändra det för en annan?

Om du inte är nöjd, får du pengarna tillbaka. Nope. På frågan om bilen köpa denna unika mening inte är tillämplig. Tänk dig att du köper en bil och nästa vecka du upptäcker sin första dom och du måste ta den till butiken. Jag ordnar och har 15 dagar på sig att reparera den igen. Jag är säker på att du tror, ​​först, 'Go Lucky me' och andra 'låt mig ändra andra, detta inte redan förtroende'. För tillfället, skulle du stanna med en önskan.

Först kommer vi att ge en ny bil eftersom enligt den legala garantin måste ges möjlighet för tillverkaren att reparera fordonet, eftersom avkastningen är inte automatisk. Om du ger det, men till slut efter flera förehavanden till butiken bilen är sannolikt svacka har sedan en chans. Även om vi är varnade för att det inte är lätt.

Tänk också på frågan om skatter som är implicit i köpet av bilen. Tillverkaren om han skulle återvända fordonet, men inte den andel av skatter. Lagen tillåter inte kompensering av dessa skatter som betalas för bilen, så även om vi ändrar bilskatter igen vi kommer att få betala. Användaren måste ta tillbaka moms och registreringsavgift.

många möjligheter

Hur många chanser ska ges till tillverkaren förrän det bedöms att jag skulle ge sig en ny bil? Ska vi nå 24? För den inte följer av lag, så vi har ett problem här. Mario Arnaldo, vd för European Automobile Associates anledning finns tre chanser, men nästan alltid måste göra ett påstående. Vi måste agera mot säljaren, återförsäljare. Dessa kommer att avvika från tillverkaren, men du måste krav från säljaren. Vanligtvis de vinner fall när du ackreditera en expertrapport som anger att fordonet var inte nöjd. Det vill säga, Vänskap oftast inga pengar tillbaka eller ändra bil.

Får jag ersättning bil?

Du måste veta att den legala garantin är en full garanti så att denna process skulle orsaka minsta möjliga störning för användaren. Detta innebär att även om enligt lag inte skyldiga att tillhandahålla ersättningsfordon eller artighet kan ibland vara önskvärt att undvika situationer där referimosa reclamaciones.Nos reparationstiden överstiger normal eller rimlig tid då vi skulle gå in vilka regler för skydd av consumidoresdenomina "stora nackdelar" för elconsumidor.

Det kan skapa en rimlig reparationstiden inom 20 arbetsdagar, oräknat den tid det tar ankomsten av reservdelar vederbörligen ackrediterad. Efter denna period, och alltid bedöma omständigheterna, kan du överväga besväret än vad som rimligen kan förväntas. Med tanke på dessa nackdelar, som är svåra att utvärdera, säljaren eller butik kan riskera att kunden kommer att hävda minskning priset eller uppsägning av avtalet. Det skulle också vara möjligt att kräva ersättning för skador,

Är garantiperioden avbryts medan fordonet repareras?

Ja, avbryter reparation beräkningen av tidsfrister garanti. När tjänstemannen gör verkstad reparation beräkning av den period avbrytskrav under varaktigheten av den nämnda reparation. Upphängningsperioden startar från fordonet tillgängligt för säljare och avslutas med leverans fordon som redan reparerats. Således om fordonet hade två års garanti och under denna tid är i butiken 20 dagar, avslutar garantitiden på 2 år och 20 dagar från leverans.