Varumärken mest tillförlitliga bilar i Europa, enligt OCU

Varumärken mest tillförlitliga bilar i Europa, enligt OCU

Återigen Japanska bilmärken copar återgång till början av studier tillförlitlighet. den organisation Konsumenter och användare (OCU) i Spanien i samarbete med sina europeiska partner Belgien, Italien, Frankrike och Portugal De har sammanställt synpunkter från vissa Mer än 30.000 europeiska förare. Enligt svaren från bilister på den gamla kontinenten, Honda, Lexus och Toyota är de tre bilmärken mest tillförlitliga tid.

i ranking av de 10 mest pålitliga varumärken i Europa bil just nu, de enda tre märken av europeiska bilar bland tillverkare med färre problem i sina bilar BMW, Audi och Dacia. Andra platser Top Ten, förutom ovan nämnda Honda, Lexus och Toyota, De omfattar fyra asiatiska tillverkare. På den motsatta sidan, den bilmärken mindre tillförlitliga studiet av OCU och dess europeiska partner är Alfa Romeo, Dodge och SsangYong.

I den intressanta reliabilitetsstudie framställd genom OCU och dess europeiska partner har fått mer än 70.000 värderingar av alla typer av förare. Rapporten samlas också de vanligaste felen som har inträffat i bilar under de senaste 12 månaderna (de som orsakas av olyckor utesluts).

Rangordning av de 10 mest tillförlitliga bilar varumärken i Europa

1. Honda: 93 (tillförlitlighet index)

2. Lexus: 92

3. Toyota: 92

4. BMW: 90

5. Mazda: 90

6. Mitsubishi: 89

7. Kia: 89

8. Subaru: 89

9. Audi: 89

10. Dacia: 89

Varumärken mest tillförlitliga bilar: mer frekventa haverier

Enligt studien av OCU och dess europeiska partner, en av tre förare erkänna att behöva ta bilen till butiken för en uppdelning.

den Frekventa haverier eller problem bilar på europeisk nivå har inträffat av flera skäl: 21 procent för frågor relaterade till det elektriska systemet (lampor, säkringar, etc.), 11 procent relaterade frågor bromsar, 10 procent av motorelektroniken, 8 procent av problem med styrning, upphängning och däck, 8 procent av fel i matningssystemet hos motorn (förgasare, bränslepump, turboladdare, etc.), 7 procent till specifika delar av motorn (belt fördelningscentraler ...), 6 procent av problem uppvärmning och luftkonditionering, 5 procent av problem relaterade till motorkylning och 5 procent relaterade av koppling och växellåda.

De mest tillförlitliga bilar

den 2008 Honda Jazz 1,2 detta är den mest tillförlitliga bil på EU-nivå av mer än 433 bilar som ingår i tillförlitlighet studie av OCU och dess partners på kontinenten. Den kompakt bil segment C har färre problem i Europa har varit Ford Focus 1,6 bensinmotor; mellan salonger, den Seat Exeo 2,0 TDI, den Toyota Prius och Honda Insight; bland MPV, Scénic 1,6 dCi Renault och Toyota Verso 2,0 D4-D, medan modesegmentet, SUV, den mest tillförlitliga var Volvo XC60 2,0 Diesel.

Du kan också vara intresserad

- De mest tillförlitliga bilar i Spanien, i enlighet med OCU

- Varumärken och mest tillförlitliga bilar, studien JD Power