Tillförlitlighet: salonger med färre problem

tillförlitlighets salongertillförlitlighets salongertillförlitlighets salongertillförlitlighets salonger

Mercedes C Class

Tillförlitlighet: 17,5 av 20

Tillförlitligheten hos C-Klass har alltid varit utmärkt, ibland till och med bättre än andra modeller i Mercedes sortimentet. Men vissa Diesel 220 CDI och CDi 250 har utsatts för bogserbåtar och inestabilidadades regim. Orsaken har dess varumärke Delphi injektorer drabbades problem med strömförsörjningen. Ja, i de drabbade enheter som de har ersatts gratis. Viss V6 320 CDI lider effektförluster på grund av närvaron av föroreningar, skär den elektriska anslutningen kan ske inuti vevaxeln lägessensor. Automatväxellådor kräver omprogrammering och remskivor luftkonditionering kompressor har ändrats i eftermarknaden.

Kvalitet: 4 stjärnor

De citerar lyxiga material och aggregat ges millimeter inuti. Det är beklagligt, att säga förekomsten av billiga material i de nedre delarna av dörrarna. Vidare, för att förbättra ljudisolering och filtrering av vibrationerna, är taket dubbel och fördelarna golv från den tjocka mattan. I pausen grind kuddar har bytts ut.

highway Kommentar

Mercedes klass C, där tillverkningen tillförlitlighet fortfarande pågår, bör din första hand en anmärkningsvärt dominerade tillförlitlighet. Men den första är hotad på alla sidor av byggare inte så mycket popularitet som Renault Laguna och Seat Exeo.

Renault Laguna

Tillförlitlighet: 17 på 20

Glömt katastrofala debut av andra generationen, har Laguna exceptionell tillförlitlighet. Fall av förlust av bränsle upptäcktes i vissa modeller har korrigerats utbytesmarknaden bokning. Vissa dieselmotorer lider av felfunktion elimineras genom omprogrammering av insprutningsdatorn. En serie högljudda dämpare har ändrats av garantin. Med hänvisning till den multiplex elektronisk arkitektur är nu under kontroll. Men beräkning klimatet måste ha omlagda verkstad för bättre temperaturreglering. Inget allvarligt kort.

Kvalitet: 4 stjärnor

Laguna erbjuder utmärkt byggkvalitet. Inställningar och enrases av kroppselement är precisa och korrekta. Instrumentbrädan är gjuten skum med hög densitet. När det gäller tillförlitligheten i delar av komfort, med hänvisning till fel i en kombination av instrument som kan visa felaktiga uppgifter.

vår åsikt

Lanserades 2007, Laguna respekt till punkt och pricka dess färdplan. Force gör sina första problem på grund av en upplevd nästan oklanderlig kvalitet och tillförlitlighet. Han får en välförtjänt andra position.

Seat Exeo

Tillförlitlighet: 17 på 20

Tillförlitligheten i Exeo, något renoverat under våren 2012, visar en god nivå till stor del eftersom det tar Seat komponenter tillhandahålls och testades mer än de flesta av de modeller av VW-gruppen. En återkommande fel upptäcks: ett problem med att starta i vissa enheter. Dess orsak, strömkabeln boot, som kan försämras genom friktion med de andra bitarna. Det måste flyttas.

Kvalitet: 4 stjärnor

Den Exeo inte längre en Audi A4 äldre generation som har genomgått vissa kosmetiska inslag. Också inne, är målet mycket germanska: fasta material och justeringar av millimeter.

vår åsikt

Om någon kan få dig ett leende A4 passerar en gammal bil för en ny Exeo är en proposition värdig intresse: kvaliteten på finishen är överlägsen och tillförlitlighet domineras.

Mazda 6

Tillförlitlighet: 16,5-20

Om den gamla generationen Mazda 6 orsakade en del problem för sina ägare det här fallet inte har getts till den modell som har slutat att sälja under 2012. Vi noterar hela butiken runt för omprogrammering av motorstyrningen modulen i vissa diesel emitterande vit rök för att eliminera risken för motoracceleration.

Kvalitet: 4 stjärnor

Detta Mazda 6 har ett givande presentation överflöd av mjuka material i de övre delarna av instrumentbrädan. Medan enrases kunde vara mer exakt, inte enheten inte lämna dålig plats vapensköld av Mazda.

vår uppfattning

Med tanke på japanska Alfa Romeo som, Mazda uppnådde utmaningen att producera modeller med sportiga karaktär utan bortsett tillverkning och legendariska japanska tillförlitlighet.

Toyota Avensis

Tillförlitlighet: 16,5-20

Väl tänkt från början, Avensis lider några rättelser. Flera hundra bensin versioner kallades genom en modifikation av bränsletillförselröret. Den Avensis har påverkats av den gigantiska samtalet att granska i slutet av 2009, gaspedalen, defekt och måste få en extra taco.

Kvalitet: 4 stjärnor

Avensis har ett strikt konstruktion. Mjuka material på toppen av instrumentbrädan är också tilltalande för ögat och beröring. Assemblies upprätthålls också.

vår åsikt

Utom två samtal för att granska, har ingen återkommande fel skadat Avensis tävling där tillförlitlighet är utmärkt. Å andra sidan föreslår kvalitet presentation saknas fortfarande i andra Toyotas.

BMW 3-serie

Tillförlitlighet: 16,0 av 20

Den 3-serien har upphört att säljas under 2012 har inte haft återkommande misslyckanden och har visat god tillförlitlighet. Men vissa korrigerande åtgärder var nödvändiga i början av sin karriär. De fokuserade på defekta dieselinsprutningspumpar, automatiska transmissioner och hydrauliska lager monterade på dragstängerna av framaxeln.

Kvalitet: 4 stjärnor

Nivån på upplevd kvalitet är tillfredsställande, men plast trim kan avge ljud parasiter cirkulerande oregelbunden väg. Den ljudisolering är inte lika bra som många av sina konkurrenter.

vår åsikt

Nyligen ut, Series 3 erbjuder lugn i fråga om tillförlitlighet. Men BMW Audi verkar ha kapitulerat i området för kvaliteten på finish och materialval.

Volkswagen Passat

Tillförlitlighet: 16 på 20

I allmänhet har Passat inte slutat bättre sedan starten 2005. Under 2010 en serie av lådor DSG 6 ännu inte har dragit nytta av att uppdatera sin programvara för att åtgärda fel på grund av ett datorfel. Dessutom har 2,0 TDi 140 hk, den bäst säljande, kan drabbas av problem Uppstart länkad till en dator glitch i insprutningsdatorn. TDI 170 kan lida förlust av kraft till belysningsstyrning av partikelfiltret. problem luftkonditionerings är möjliga, för en elektrisk konflikt mellan ström och Bluetooth-system. Slutligen några av de modeller som är utrustade med 2.0 TFSI belysning kan drabbas av motorhaveri varning, problem elimineras genom en enkel omprogrammering.

Kvalitet: 4 stjärnor

Utanför församlingar olika kroppselement är bland de bästa på marknaden, men inte perfekt, så att justera motorhuven försegla upprätt. Inuti och i synnerhet i instrumentpanelen enheterna är bra. Men vissa material är vanliga, särskilt i de nedre delarna.

vår åsikt

Den restyling i slutet av 2010 ger Passat en obestridlig status. Pålitlig också drar nytta av en mycket noggrann tillverknings tekniska alternativ som blir referens.

Chevrolet Cruze

Tillförlitlighet: 15,5 av 20

Byggd på plattformen av Opel Astra är Cruze tillverkas i Korea. De är mycket tillförlitliga, de tas från erfarna "organbank" av General Motors Group. Dock hade ett litet antal fortfarande att gå tillbaka till butiken för att åtgärda bränsleläckage i både bensinmotorer och diesel.

Kvalitet: 3 stjärnor

Interiören har ett givande presentation. Men imitation aluminiuminlägg inte få oss att glömma de billiga material. Ett återkallande har organiserats för att korrigera en defekt i säkerhetsbältet.

vår åsikt

Chevrolet erbjuder en salong med en god nivå av tillförlitlighet. Det är sant att Cruze skulle förtjäna en mer cudados finish men till priset har är svårt att hitta något bättre.

Lexus IS

Tillförlitlighet: 15,5 av 20

Lexus visar utmärkt tillförlitlighet, men inte klanderfri. Läckbromsvätska behöver förändras koppar huvudcylindern. Den 220D lider misslyckanden injektorer. Dessutom har de flesta av IS marknaden efter 2005 har gynnats ändra adresselement genom demultiplexorn försämring dragkedja mekanism.

Kvalitet: 4 stjärnor

Syftet med Lexus, Toyotas premiummärke, är redan etablerade tyska sedans. IS efterbehandling är korrekt, utan plus. Ett antal säkerhets bältesupprullare behövt ändras i verkstaden.

vår åsikt

Lexus IS är mycket pålitlig och erbjuder en klar inom japansk standard, det vill säga bra, även om det är på ett avstånd från de bästa.

Skoda Octavia

Tillförlitlighet: 15,5 av 20

Liksom de andra salonger i VW-koncernen, har Octavia upphört att säljas under 2012, har en tillförlitlighet på en god nivå. Dock måste ett antal lådor DSG omprogrammeras. Insprutningsdatorn måste också programmeras på vissa TDI offer för startproblem, instabil tomgång, acceleration ryck i eller parasit vibrationer. Även vissa brister i turbon.

Kvalitet: 4 stjärnor

Inställningarna av karossdelar och tillämpning av färg inte upphov till några kritik. Inne i nivån av upplevd kvalitet har förbättrats men är fortfarande bakom bäst.

vår åsikt

Skoda Octavia är inget annat än en VW, Audi eller ens beroende på plåt, som innehåller samma komponenter, till ett mycket lägre pris.

Audi A4

Tillförlitlighet: 15,0-20

Ungdoms defekter är i färd med att utrotas. Vissa 2,0 TDI offer för fel, bör ett element radiator återvinnings gas bytas ut. Vissa turbos visar en begränsad livslängd. EGR-ventiler har tidigt misslyckande. Slutligen vissa versioner Quattro och S4 har varit fel koppling center differential.

Kvalitet: 5 stjärnor

Audi idag föreslår bästa när det gäller finish. Och detta A4 är inget undantag, även om det inte är perfekt. Aroma material har hög fordons sortiment och inställningar på millimetern.

vår åsikt

Trots sina problem i början av sin karriär har varit godartade, är dess tillförlitlighet inte bland de bästa. A4 är kvar, vedergällning vara referenssegmentet i kvalitet finish.

Volvo V60

Tillförlitlighet: 15 av 20

Den första V60 drabbats av dator buggar: ratten, farthållare, navigation, motorräknare. Misslyckanden elimineras verkstad. Mer problematisk, kan det orsaka kortslutningar i huvud elektriska kontaktdonet av airbag-styrenheten, med sensorn på instrumentpanelen.

Kvalitet: 4 stjärnor

Extern kvaliteten inte emot. Inuti sin presentation (mittkonsolen i luften) och dess yta är V60 tyskarna gentemot de tyska salonger, dock utan att utjämna.

vår åsikt

För sina linjer och allvaret i tillverkningen, V60 respekterar traditionen i hemmet med fokus på säkerhet och sundhet. Helt tillförlitliga är ett seriöst alternativ till tyskarna.

Ford Mondeo

Tillförlitlighet: 14,5 av 20

Lanserades i april 2007 Mondeo -I 2013 modell levereras helt renovated- är en av de mest pålitliga Ford. Ett antal enheter har också dragit nytta av en förändring i returventilen av vakuumpump för bromskraftförstärkaren. De har också upptäckts vissa elektroniska problem i fönsterhissarna eller nyckellös start-system. Störningar nyligen strålkastare behövt en dator intervention.

Kvalitet: 4 stjärnor

Justeringar och spola kroppen elementen är korrekta. Inuti den extra vård är det obestridligt. Instrumentpanelen utstrålar soliditet och dörrar dra nytta av en dubbel tjocklek styrelser.

vår åsikt

Välbyggd, mycket riktigt klar, särskilt efter restyling av hösten 2010, och i dag mycket pålitlig, är Mondeo listad som en av kungarna i värde.

Peugeot 508

Tillförlitlighet: 14,5 av 20

Som Renault, Peugeot också säkrare modeller som de som ersatte sedan starten föreslås. Så den första 508 säljs inte drabbas av återkommande misslyckanden boot 407. Inga problem, motorhaveri eller repetitiva miniräknare, EGR-ventil av startspärr enheter eller turbos. Men i 508 de har visat ganska många fall av oavsiktlig antändning av vittnen eller sporadiska problem med komfortfunktioner. Att ibland nödvändigt att sluta, stanna motorn och lås bilen för att hämta ur funktion funktion.

Kvalitet: 4 stjärnor

Detta är salongen Lion Brand kommer närmast tyska, utan att övervinna dem. Kroppen elementen är helt främmande och enrases är korrekta. Inuti andas kvalitet på allvar. Instrumentpanelen ser huggen block. Armbågarna uppmärksamhet till toppen av de dubbla dörrarna får en flexibel liner.

vår åsikt

elegant stil raffinerad, behaglig yta inspirerad på tyska sedans? Produceras i Rennes på samma sträng som Citroen C5 508 har en hälsosam och balanserad mekanisk bas.

citroen C5

Tillförlitlighet: 14 20

Flera beslut har upptäckts i Citroen C5, nästan alla lösas av garantin. Å ena sidan har turbos ersatts i 1.6 HDi och 2,0 HDi räknare har omprogrammeras. Dessa samma dieselmotorer, läckage av kylvätska är olyckligt på grund av fel på EGR-ventilen. Ovanligare en vevaxel tätning kan vara ansvarig för läckande smörjmedel. En stor samtal har organiserats för att ersätta backventilen av vakuumpump för bromsservo i mer än 20.000 exemplar av C5. Elektroniken är föremål för en del buggar: datorer som hanterar elfönsterhissar och kablar har ändrats.

Kvalitet: 4 stjärnor

Utåt utformningen av de yttre linjerna dra nytta av en verklig tillverkningskvalitet. Inuti använder instrumentpanelen rikliga mjuka material och förmåner från exakta justeringar. Men vissa luckor efterbehandling klagan. I Tourer insynsskyddet guider de har ersatts av garantin, liksom vissa cylindrar.

vår åsikt

C5 bekräftar att med god design och god kvalitet avslut kan utmana överhöghet tyska mark. Det förbättrar dess elektroniska tillförlitlighet.

Opel Insignia

Tillförlitlighet: 13,5-20

Även mindre misslyckanden ungdomar är många: det urladdade batteriet fel GPS, klimatkontroll, EGR-ventilen. Några 1,6 bensin lida överhettning av felaktiga termostater. Skaka 2.0 CDTI motoraccelerationen eller överhettning av FAP behöver omprogrammering motorräknare. FingerSafe funktion de främre fönstren behövt ett återkallande.

Kvalitet: 3 stjärnor

Både utanför och inne i Opel Insignia visar en tillfredsställande presentation. De upptäcktes i vissa enheter fall vatten tränger in i kupén.

vår åsikt

Genom design och presentation, inte Insignia inte ihåg hans föregångare, Vectra. Och hans ungdom defekter berör endast begränsat jämnt antal enheter.