Mercedes CLC, nästa super coupe

Mercedes CLC, nästa super coupeMercedes CLC, nästa super coupeMercedes CLC, nästa super coupeMercedes CLC, nästa super coupe

Det är inte planerat att landa på marknaden fram till 2017, men hans projekt har redan slutgiltigt avgifter. Utvecklad på den grönskande nya C-klass Mercedes CLC född laddad med bra bild, teknik och komfort. Och, naturligtvis, inte som svar på en modefluga.

Om du tänker dig 4-dörrars kupéer Det var inte så länge sedan en fullständig motsägelse, nästan en chimär idag, dock Det är redan en marknad verklighet. pionjär Mercedes CLS road öppnades 2004 och därifrån dessa nya organ växer med en hastighet av modernare och idrotts kan förmörka även traditionella mönster salonger. I Tyskland de försäkrar snart försäljningen kommer att överstiga 400.000 enheter per år, så att ingen tror att missa kakan.

Om Mercedes drew det ovanifrån, med de ovannämnda CLS nedan var Audi som vann före avgång. Under den framgångsrika penna Walter de Silva, A5 Sportback var den som erövrade mellansegmentet sedan 2007. Mercedes därför kunde inte passera mycket längre och som med sin nya C-klass, slutligen potential var enorm. Sagt och gjort.

Även om vi måste vänta (även innan kommer att anlända i 2015 den nya Mercedes C Coupe två-dörrars och, 2016, C Convertible), Kommer det att bli den första restyling av sedan när han återvänder till namnet Mercedes CLC ... som en även då förväntas också Familj Shooting Brake. Basen kommer därför att vara densamma, som härrör från de nya modulära plattforms Mercedes för modeller med längsgående motor (som släpptes den klass S), gjort nästan 50% av aluminium för skära upp till 100 kg kontra en konventionell arkitektur.

Omärkt och så tekniskt nu mer "små" Mercedes CLA (Baserat på klass A), denna mini CLS uppmäts 4.70 meter i längd och även om det kommer att förlora en del tillbaka upp till C-klass, också kommer att lägga till 20 liter stammen (ca 500 totalt) och framför allt, en hel del teknik. den stereoskopisk kamera, då implanteras i nästan hela utbudet av Mercedes, kommer att fortsätta att expandera assistansfunktioner medan Integral LED-teknik Det kommer att bli smartare och arbeta och projekt augmented reality.

Mekaniskt Mercedes CLC får utvecklingen premiär, och i detta 2015 nästa klass E. Man kommer att vara nya 6-cylindrig motor, redan på nätet och inte i V, vilket gör det möjligt för varumärket nytta Modulär konstruktion för att dela komponenter med mekaniska cylindrar 4 och även tre cylindrar monterade endast i detta fall mindre Mercedes. Intervallet avslutas med en Plug-in hybrid, som kommer att kombinera en bensinmotor med 245 hk elektrisk motor av 85 kW för att uppnå ren elektrisk räckvidd på 30 km.

Lättare, styvare och smidig, den nya CLC lovar också maximal komfort. Som ny klass C, kommer det att montera en ny mer direkt styrning, en sofistikerad framaxel 4 armar och upp luftfjädring med nivåreglering, kunna anpassa deras svar "Comfort" till "Sport". den 9G automatisk ändring-Tronic, 9 egen takt, kommer också att införas gradvis över området, en gång släpptes i E350 BlueTEC.

Slaget i segmentet verkligen serveras, eftersom han inte bara står inför nya Mercedes CLC Audi A5 Sportback och som för övrigt har även nyhet i 2016 med den nya basen kommer att vara A4. den BMW 4-serie Gran Coupé och framtid Jaguar XE, VW Passat CC och även en hypotetisk mini Porsche Panamera även de frågar klättra in i ringen. Snart ring bell.