laserradar på skyddsräcket, här kommer du att fina

laserradar på skyddsräcket, här kommer du att fina

DGT och de lokala och regionala polisen kommer snart har ett nytt verktyg för fullfölja felande drivrutiner för fortkörning. Det är en mycket lätt och kompakt laserradarteknologi (LIDAR), Den väger bara 1,5 "kilo" kallas TruCam, släpptes av den vanliga radar provider DGT (Tillverkare inklusive odetekterbar radar osynliga Multaradar C). totalt bärbar, med gun Formad, Det gäller att använda var som helst på vägen Stativ, fast stöd motorcykel eller inne i fordonet. Men de nya cinemometers alltid måste användas på ett fast stöd vid användning av laserteknik, som har godkänts av Metrology, Jag borde inte ha agenten i handen när den används, som att snedvrida mätning.

initialt avsedd att användas av lokala och kommunala polisen, i städer, den nya laserradar också Den kan installeras på ett stöd på ett skyddsräcke, så som visas i bilden. Kräver inte ständig närvaro av medlet eller kablar (kan laddas i nätet eller i bilen) fungerar i manuell eller automatisk, eftersom du kan programmera läget. Brott lagras i ett krypterat format i interna enhetens minne 8 GB. Den nya laserradar batteri ger upp till 15 timmars drift, de kommer att vara mindre beroende på "aktivitet" du har. I vilket fall som helst kan de inte lämna den där i flera dagar, då bör ladda batterierna regelbundet. Vattentät, dammtät, och vid temperaturer mellan -10 och 60, har, enligt tillverkaren av alternativ för mätningar med dåligt väder som regn, snö, dimma eller rök. Också det fungerar på natten eftersom det har en valfri flash mörker.

Men vad är hans felmarginal och omfattning? den nya laserradar har ett fel i hastighetsmätningen, enligt tillverkarens stater i sina specifikationer, +/- 2 kilometer i timmen och avstånd på +/- 15 cm. den maximal räckvidd på mätningar kan vinna avstånd, cirka 1200 meter, men kamera Den når mycket mindre avstånd, men Det beror på den optiska linsen och inte överstiger 100 meter, så bilen måste vara relativt nära till mätapparaten. Uppenbarligen bilderna har mer kvalitet, kommer mindre mängd plats på hårddisken.

Du kan också vara intresserad

Detta är den omöjlig att upptäcka radar, video