Total dragkraft quattro Audi, en framgångssaga

Total dragkraft quattro Audi, klamrar sig fast asfalten under 36 årTotal dragkraft quattro Audi, klamrar sig fast asfalten under 36 årTotal dragkraft quattro Audi, klamrar sig fast asfalten under 36 årTotal dragkraft quattro Audi, klamrar sig fast asfalten under 36 år

i dag quattro fyrhjulsdrift Vi ser det som något vanligt i hela skalan av Audi-modeller, men om vi går tillbaka lite i tiden varnade för att deras existens är relativt ny. Han debuterade 1980 i mytiska Audi quattro, en ädel kvadratisk former coupe 200 hk, i sin racing version skulle markera ett före och efter i World Rally Championship.

Men vi steg tillbaka lite mer, det vill säga den kalla vintern 1976/1977 i Sverige, där Audi ingenjörer gjorde en validerings testa framtida system och modeller. Dessutom han medföljande Volkswagen Itis De -a liten militär TT, ett slags Jeep Willys till tysk 75 hk, som insåg att trots sin låga effekt, på halt underlag lätt överskridas dess mycket mer kraftfulla och stora sedaner framhjulsdrift. Därifrån kom fröet till vad tre år senare presenterade Audi quattro på bilsalongen i Genève.

tekniskt, den första quattro fyrhjulsdrift i dess överföring hade en sekundär ihålig axel av 236 mm genom vilken strömmade kraft i två riktningar. Vid sin bakre ände den centrala differentialen, som sände 50 procent av vridmoment till bakaxeln, som hade en begränsad slirning var ansluten. Det var ett system lätt, kompakt och effektivt, kunna fungera utan en tung låda eller en andra överföringsaxel som vanligt i terrängen.

Quattro fyrhjulsdrift i konkurrens

Det var också 1977 när Audi började programmera deras deltagande i möten. i 1981 Han debuterade på World Rally Championship finska Hannu Mikkola. Hans start var imponerande, märkning snabbast under de första sex avsnitten i det första loppet i mästerskapet, Rally Montecarlo tid, men Victory flydde till en olycka när han leder loppet med mer än 6 minuter framåt. Det var tydligt att det binomiala Mikkola / Audi lät inte vänta på win, något som hände i följande citat, i Sverige. Mästerskapet gick i händerna på Ari Vatanen (Ford Escort RS), ett år efter att ha funnit någon motsättning mellan bilar med singelaxel enhet. sålunda, År 1982 hade han sju segrar, vid sidan av konstruktörer och förare titlar med Mikkola. Titel komma tillbaka Mikkola 1983 och 1984 med Stig Blomqvist.

Men han Quattro också haft sina stunder av ära i kretsarna, med värdepapper gjort i den amerikanska serien TransAm 1988 med den spektakulära Audi 200 i IMSA GTO, det prestigefyllda tyska Touring Car Championship DTM, ökningen Pikes Peak (Colorado), den Le Mans 24-timmars med hybrid R18 e-tron ... Med hits som rubriken väckande Audi A4 quattro Super Touring, År 1996 vann han sju nationella mästerskap -i tre kontinenter där deltog han.

Olika enheter quattro fyrhjulsdrift

Samtidigt AWD-systemet utvecklades också för dess väg modeller. sålunda, 1986 manuell lås ersattes central differential en typ Torsen medan i 2005 en planetväxel tillåten distribuera vridmoment asymmetriskt och dynamiskt.

den första TDI i räknings quattro fyrhjulsdrift Han dök upp i 1995 och idag, nästan oberoende av motorn, vi kan hitta det quattro logotyp på vart och ett av de organ som marknad. Om än med olika system.

Den mest kända är att Central Torsen, som den används i alla modeller längsgående frontmotor (A4, A6, A7, A8, Q5 och Q7) med en begränsad slip center differential Torsen vilken den är utformad som en planetväxel mekanisk omedelbar reaktion. Hans ursprungliga fördelningen är 40 procent på framsidan och 60 för den bakre, även om det kan skicka fram till 70 och tillbaka till 85 procent. I mer kraftfulla modeller kan kompletteras med sportdifferential, att aktivt och självständigt fördelar vridmoment mellan bakhjulen för att motverka understyrning.

Nu, i A4, A5 och Q5 framtiden, så länge bara med 2.0 TFSI, de så kallade erbjudanden ultra quattro. detta konto med två kopplingar i drivaxeln, en vid varje ände, så att när de är bortkopplade från framaxeln både trädet och den bakre differentialen stoppet rör sig att eliminera dragout. Således, i vissa fall fungerar endast med framhjulsdrift att spara i genomsnitt ca 0,3 l / 100 km bränsle kontra quattro allhjulsdrift med Torsen mellandifferential.

för tvärgående frontmotor (S1, A3, Q3, och TT) använder en lamellkoppling elektroniskt styrd Haldex inget centrum differential ett hydrauliskt manöverorgan på bakaxeln till vilket par skickas när den detekterar en förlust av dragkraft front.

i Audi R8 superbil Istället center bakre differential integreras genom en elektro koppling i Främre differential aktiv kontroll skicka vridmoment till framhjulen; till vilken kan nå 100 procent, jämfört med 35 upp till 1: a generationen.

Dessa i framtiden kommer att ansluta sig AWD e-tron quattro, som vi såg i prototypform vid 2015 Frankfurt Motor Show erbjudanden tre elektriska motorer: en för framaxeln och två för den bakre, kunna distribuera kraften mellan de båda axlarna beroende på många parametrar utomordentligt snabbt.

Du kan också vara intresserad

Så extremt quattro all-wheel drive verk

Audi A4 allroad quattro

Audi e-tron quattro concept