Revolution! Mazda SKYACTIV-X: bensin som fungerar som en Diesel

Revolution! Mazda SKYACTIV-X: bensin som fungerar som en Diesel

Mazda hade dragit en färdplan för sina SKYACTIV motorer, men det verkade att gå långsamt. Men tråden i aktieutbyte avtalet och även gemensamma fabriker med japansk Toyota, Mazda Han har gett uppgifter om sin nya motor SKYACTIV-X, bensinmotorn, som kan fungera som en diesel och lanserades 2019.

SKYACTIV-X: 30 procent effektivare

Sedan slutet av nittonhundratalet vi talar om en typ av förbrännings "låg temperatur", "HCCI" eller enklare en bensinmotor som inte behöver gnista för att tända. det är, tillräcklig kompression, och diesel, så att bränsle antänds. utan "våldsam" explosion erhållna från tändtransformerades in i en mjukare förbränning, är mindre energi förloras och bränslet utnyttjas bättre. Detta betyder inte att inte leder kontakten (inte vid något tillfälle anges), men används endast vid vissa tider. Dess förbränningsförfarande kalla det "Kontrollerad kompressionständgnista" och i teorin kommer att ha löst de två största problemen med denna princip drift: fungerar endast i mycket speciella stunder och steg som verkar som en fungerande som Diesel var mycket påtaglig. Enligt Mazda, prestanda SKYACTIV-X och dess bränsleeffektivitet lika med nuvarande SKYACTIV-D, dieselmotorn. Följaktligen sin nya ägare förbränningssystem Få förbättra effektiviteten mellan 20 och 30 procent jämfört med nuvarande SKYACTIV-G bensin. Jämfört med konventionella motorer, Mazda SKYACTIV tidigare, vilket hade använt tills 2008, skulle förbättrad prestanda vara mellan 35 och 45 procent.

Low Power Turbo

Detta skulle vara mycket trevligt om vi hade vetat inte förrän hela familjer direkt insprutningsmotorer bensin få några hög avkastning, men bara till en regim och trycka på gaspedalen i (och begränsad) mycket specifika vinklar. Därför kan du ha en bra prestanda och i praktiken leda till låg förbrukning. Varför Mazda har varit snabba att deklarera bibehålla hög verkningsgrad över ett brett varvtal och belastningsnivåer. De säger att de kommer att använda det större frihet i valet av utvecklingen förändring, vilket inte gör klart om förlänga eller istället kortas för att ge större livlighet. bör inte förväntas av närvaron av en turboladdare endast gynna: vinna SKYACTIV-X mot SKYACTIV-G bensin är mellan 10 och 30 par. Så dess inflytande kan vara mer märkbar i områden som föroreningar. Han har inte talat om cylindervolym och möjligheten till en "downsizing"För närvarande.

Mål: hälften av CO2 år 2030

Allt är inskriven i 2030 Zoom-zoomobjektiv, som Mazda försöker sänka CO2-utsläpp "Jo för att Wheel" hälften av deras bilar hade under 2010. Naturligtvis är det ingår tillverkning av elbilar från 2019. med tanke på att elbilar kan inte riktigt svara på behandlingen av ren, även när det gäller CO2 -batteritillverkning, återvinning, elproduktion, etc, Mazda konstaterar att bara ha makt i områden med hög sysselsättning som genererar ren elektricitet eller finns där begränsad förorening. Naturligtvis utan masker: sälja elbilar varhelst uppsättning sociala power-företag som deltar, gör speciellt-verkligen deras ansträngningar till ren energi och därmed den höga kostnaden för elbilar när subventioner är inget hinder.

Du kanske också är intresserad av:

Standard Euro 6c: varför bilar spenderar 30 procent mer?

Mazda CX-5 2017 testet en SUV mest tekniskt