Toyota lanserar nya turbodieslar TSWIN 2,4 och 2,8 GD GD

Toyota och dess nya turbodieslar TSWINToyota och dess nya turbodieslar TSWINToyota och dess nya turbodieslar TSWINToyota och dess nya turbodieslar TSWIN

Toyota har gått ytterligare detaljer om den nya familjen dieselmotorer teknik Swing Thermo Insula Technology (TSWIN dess akronym på engelska), som förbättrar effektivitet runt en 15 procent, och öka vridmomentet med 25 procent.

dessa nya Toyota turbodieslar TSWIN de har också systemet Selektiv katalytisk reduktion (SCR) med speciell tillsats AdBlue, en teknik som minskar nivåerna NOx (kväveoxider) upp till 99 procent.

ny TSWIN turbodiesel motorer direktinsprutning Toyota De är två.8 1GD-FTV och 2,4 2GD-FTV. I fallet med 2,8, uppnår det maximala termiska verkningsgraden hos 44 procent, ger ett utbyte av 177 hk och maximalt vridmoment på 45.9 mkg 1600 till 2400 varv per minut (25 procent), medan i termer av bränsleförbrukningen som reduceras med 15 procent.

I fallet med den nya 2,4 turbodiesel Toyota TSWIN, den utvecklar en effekt av 150 hk och maximalt vridmoment på 40,8 mkg mellan 1600 och 2000 rpm.

motorn 2,8 TSWIN av Toyota och det finns i den nya Hilux (introducerades i Thailand i maj i år) Land Cruiser Prado (Nyligen släpptes i Japan).

I de tekniska tarmar av TSWIN systemet turbodieslar Toyota Det betonar användningen av anodiserat aluminium porös kiseldioxid förstärkt (Sirpa, dess akronym på engelska) i kolvar, vilket minskar kylning förlust under förbränning med cirka 30 procent. Denna komposit ger hög isolering Sirpa både för att kyla överdrivet så att överhettas (vilket således ger den optimala arbetstemperaturen).

För hans del, VGT båda motorerna 2,4 och 2,8 Det är upp till 30 procent mindre än den som används i tidigare liknande motorer. Turbinen nyutvecklade och ett svar snabbare och momentan, samt att tillåta det maximala tillgängliga vridmomentet vid en högre accelerationshastighetsområdet sker.

Enligt preliminära beräkningar, Toyota Den tillverkas i 2016 några 700.000 enheter av dessa nya turbodiesel 2,4 2,8 GD och GD TSWIN familj av motorer. Ungefär 2020, kommer dessa motorer att finnas i cirka 150 länder.

Kom ihåg att i Europa, Toyota planerar att införliva de nya motorerna 1,6 D-4D och 2,0 D-4D ursprung BMW bil i sitt sortiment (Avensis Verso och till exempel, redan har en av dessa motorer).