Toyota går Mazda att revolutionera elbil

Toyota kläder Mazda att gemensamt utveckla en familj av elfordonToyota kläder Mazda att gemensamt utveckla en familj av elfordonToyota kläder Mazda att gemensamt utveckla en familj av elfordonToyota kläder Mazda att gemensamt utveckla en familj av elfordon

Uppmärksamhet eftersom den gigantiska Toyota har ändrat kurs och syftar på allvar elbilen. Nästan ett år sedan meddelade skapandet av en "uppstart" med partners från sitt vanliga område (Toyota Industries, Denso och Aisin) för att studera elbil. Nu projektet går in i en ny dimension, samarbetar med Denso och Mazda (som nyligen hade tecknat ett tekniskt samarbete) i ett joint venture som söker och säkerställa effektiva utvecklingsprocesser och hävstångs befintliga fabriker i att skapa attraktiva elektriska, från minibilar till personbilar, SUV eller 4x4.

Toyota, Mazda och Denso bildar joint venture för utveckling av elfordon

Toyota kommer att bidra 90 procent av aktierna i det joint venture som kommer att utveckla "grundläggande strukturella teknik för elfordon, De täcker ett brett spektrum av segment och fordonstyper"Säger det officiella uttalandet.

Under namnet EV CA. Ande Co., det nya bolaget måste säkerställa en snabb reaktion på den senaste marknadsutvecklingen, de verkar fokusera på elektriska fordon. Om Toyota kommer att föra sin tnga plattform (som har utvecklat Toyota C-HR och Toyota Prius), Denso tillhandahålla elektroniska teknik och utveckla kunskap Mazda Computer och produktplanering.

Toyota CH-R, på plattformen tnga toyota

Toyota elektriska Pragmatism

Toyota hade redan meddelat lanseringen av sin elbil, en stadsbil format, endast använda där fördelarna med rent elbil skulle kompensera andra svagheter. Kom ihåg att Toyota har en total planen off fossila bränslen från 2050.

Nu, bortom alla rapporter tyder på svårigheter och många dunkla punkter som rörlighet omvandlas till el i alla segment och på olika marknader runt om i världen, har Toyota beslutat att hålla jämna steg i den elektriska bilen. Det slutliga målet är, enligt pressmeddelandet, "skapa attraktiva elfordon med unika identiteter för varje varumärke och förhindra elektriska fordon blir "råvara"" (le, enkla generiska varor).

Det gemensamma projektet Toyota, Mazda och Denso verkar vara allvarligt när kommissionen är att undersöka egenskaper och funktioner de definierar en optimal elektriskt fordon, dess individuella komponenter, installation i ett fordon och validering av de olika typer av fordon är tänkt.

Medan de resurser som avsatts till forskning de tre företagen kommer att vara lika delar, de medel som Toyota jätte gör det klart att regler hönshus. Placering av företaget är ur den centrala strukturen av Toyota, de ser förse den med smidighet och obundna beslut.

¿Sponsring japanska industrin?

Fram till igår Toyota var övertygad om att de hybridbilar var universalmedel för nuvarande och kortsiktiga rörlighet. De fortsätter att hävda att på lång sikt kommer att täckas av -funcionando även väte- hybrid bränslecell som dess nuvarande Toyota Mirai. Elektriska avslutar arsenalen av produkter i övergången till CO2-neutral rörlighet.

Toyota Mirai, hybrid vätebränslecell och elmotorn

Tiden får utvisa om denna manöver är Toyota hjälpa ett litet företag som Mazda för att hålla tåget marknaden, som var också förenad med Suzuki i teknik (inte möjligt att genomföra en sådan osäkerhet i mobilitet alla befintliga tekniker, när några munstycket).