VAQ: hemlighet nya Seat Leon Cupra

VAQ: hemlighet nya Seat Leon Cupra

Det är inte en sport längre. Den nya Seat Leon Cupra gånger pulveriseras i mars en framhjulsdriven Nürburgring. Och han gjorde som produktion bil, som bara han sätter upp en Seat Performance pack, att alla kunder kan beställa återförsäljare och omfattar endast Michelin Pilot Cup 2 högre prestanda (nej, de är inte "slicks" konkurrens) och Brembo bromsar överdimensionerade. I grön Hell föll han för första gången på 8 sekunder (7,58 ": 04), skära ned på inte mindre än 10 sekunder tidigare bästa tiden som registrerats av en Renault Mégane R26R även med säkerhetsbur och polykarbonat fönster och, mer nyligen, en Mégane RS Trophy.

Bedrift, som erhållits genom hjulet Spanska ryttare Jordi Gené, Det ger en uppfattning om den stora sport som har utvecklats Seat. En stor lättviktschassi, en set-punkt och mycket framgångsrik 2,0 TSI motorn (Här i sin topp version 280 hk, även om det säljs även med en "botten" av 265) är nyckeln till framgång. Men något mer behövdes ... och anländer elektronik.

Den stora hemligheten så dold Seat för ny León Cupra kallas VAQ. Genom att avstå (hittills) till fyrhjulsdrift, var det en prioriterad fråga för det spanska märket finmotorik att hantera ansikte för att tjäna extra sekunder. Så han har lagt händerna på Volkswagen Group a aktiv autoblocante Det kallas, som sagt, VAQ. Men vad är det egentligen?

Gräva lite mer. Den VAQ avvikelsen är inte en mekanisk begränsad slip som den Opel Astra OPC, den Renault Mégane Cup chassi eller nya Torsen RCZ R. Det är i praktiken samma system som i dag endast har ridit innan alla tyska gruppen Volkswagen Golf GTI Performance Pack. Men här Seat, är standard. Glöm därför också den "konstgjorda" integreras i ESP redan monterade många modeller av den tyska konsortiet och att endast gälla selektiva bromsingrepp XDS-systemet.

För att förstå grunden autoblocante VAQ är inte mer (eller mindre) än Haldex differentiell typ som användes i gruppen att distribuera AWD modeller med tvärställd motor, men denna gång i kors mellan framhjulen för att hantera vridmomentet mellan samma axel. Med det är inte den nya Seat Leon Cupra inte förlora hjul, eftersom med så mycket makt, förlorar du. Men det är förvånande hur bra det klarar de frånvaro grepp, särskilt i en sportig Cupra läge.

av hydraulisk aktivering och elektronisk styrning tarada attack alltid hitta guldkant minimi anslutning till "hålla på" att låta Leon Cupra sköt ut (och så bra är att nästan går obemärkt i körning), dess kopplingsskivorna öppnas eller stängs beroende på klorna på varje hjul, och kan gå upp till 100% vridmoment till en. Och det bästa är att, tillsammans med sina andra elektroniska hjälpmedel rätt konfigurerad eller drabbas de vanliga returer i sin riktning och strömavbrott.

Elektroniska emulatorer för ESP, är en annan fördel som VAQ differential fungerar även på is, Förutom gratis tur bromsar. I slutändan har Seat anställt en stor resurs för att förbättra smidighet och dra sin Seat Leon Cupra. Så du är klar att förstå vikten av deras verksamhet, bara jag kommer att ta en mer faktum: bara med honom, är att rida hans Performance Pack, var VW Golf GTI kunna förbättra sin post i 8 sekunder på Nurburgring.