Nissan Qashqai: halogen strålkastare främre strålkastarna ledde

LED strålkastare med halogenstrålkastare i Nissan QashqaiLED strålkastare med halogenstrålkastare i Nissan QashqaiLED strålkastare med halogenstrålkastare i Nissan QashqaiLED strålkastare med halogenstrålkastare i Nissan Qashqai

Alla har uppstått oss tvivel om mer intressanta LED-strålkastare i jämförelse med halogen klassiker, och om det är värt extra investering representerar mer än traditionell fyr. I detta fall investeringar för att få tillgång till denna typ av belysning inte skulle vara bara för henne, men i Nissan Qashqai faller inom ett paket utrustning och särskilt den mest kompletta för denna modell, Tekna Premium yta.

Först måste vi klargöra att slutsatser Denna jämförelse mellan LED och halogenstrålkastare är enda representanten i denna modell och för denna generation Nissan Qashqai. Tekniken för LED-strålkastare är fortfarande mycket ny så det finns en ständigt utvecklas och olika nivåer av teknisk komplexitet som gör varje strålkastare en annan händelse så att variationer kan vara enorm.

Jämförelse mellan LED-strålkastare (blå bil) och halogener (vit bil) i Nissan Qashqai

För att genomföra testet har vi arrangerat två enheter Qashqai, en med halogenstrålkastare och annan utrustning med strålkastare LED Bi Nissan kallar. I det första fallet är det två Optisk med halogenlampa, för extern balk och intern länge ljus. Samma arrangemang används för strålkastare LED Bi med utseende ganska lika, men med olika linser för exklusiva ledes. Inom området för LED-strålkastare finner vi olika nivåer av komplexitet, men i fallet med denna fyr är en ganska enkel fyr, där ledes förblir fast och inte varierar med fart, eller förändring i svagt ljus lång.

Ingen av dem är perfekt eftersom var och en har sina fördelar och nackdelar. Och målet är att med halvljus, Om det inte vore för den radikala klippa som sker på kanten av området upplyst, vilket ger känslan av att bära låga ljus, ledes skulle helt klart vara det bästa. Så, om vi tittar på just den klarhet, och området för belysningen av den korta, de högre ledes är därför lätt, för att erbjuda större strålbredd och en bitledning vid ändarna av det belysta området. Men om vi betraktar påkänning som producerar en känsla av att efter där ljus slutar, finns det absolut mörker, något skulle ändra denna bedömning.

Enligt vår mening är det en situation som inte kan kompensera om du reser ofta på natten, och vi måste flytta en hel del tid med korta ljus, Men uppfattningen är förlorad, om månen är full, eller om bilar är framsidan som dämpar ljus-mörker kontrast. Denna situation kan se bra i videor vi in ​​i tester där vi passerade bilar framför, eller inget ljus i rummet där kontrasten av vitt ljus späds med svart asfalt. Dessutom i inspelningen av belysning på motorvägen när fordonet står stilla i totalt mörker, är radikalen strömavbrott i LED strålkastaren observeras. Denna situation är att till exempel vi kan ge på en motorväg eller motorväg när vi tog halvljus att inte blända mötande fordon rakt på sak, och vi ser fram emot att passera fordonet, för att snabbt vända balken och för att se vad som väntar.

Jämförelse av LED-strålkastare och halogener i Qashqai

En annan sak annorlunda och klart övertygande, är bästa egenskaperna hos ledes för helljus. den större utbud, ljusstyrka och klarhet, tillsammans med en bredare stråle speciellt i området kompletteras med svagt ljus, ger en klar fördel för att se bättre marginaler och nära vägen, och bättre känna igen tecken, och reflekterande av botten av balken.

Bortsett från detta, Qashqai erbjuder också en mycket intressant alternativ finns i efterbehandling '360', vilken det är automatisk aktivering trålen till kort eller vice versa. Det är det alternativ som har övertygat oss och för oss mest lämpligt absolut ingen, som alltid, utan vår inblandning, kommer vi att erbjuda maximal belysning av vägen. Vad synd att Nissan inte kombinera detta alternativ med LED-strålkastare Bi.