Varför ska du ansluta telefonen till en hyrbil?

Varför ska du ansluta telefonen till en hyrbil?

Självklart, vi ansluter vår mobiltelefon (smartphone) Till vår bil, a priori, inte behöver leda till någon risk. Problemet kommer när hyra en bil och du ansluter enheten (via USB, Bluetooth och / eller app-kabel).

Och om du är en vanlig användare av denna teknik, telefonen har sett brukar kopplas till infotainmentsystem i bilen och därmed information vår adressbok, den textmeddelanden och Samtalslogg. Om vi ​​ansluter en personlig telefon, kanske du inte har något att dölja, men när vi använder en mobil företag, kan det bli komplicerat.

FTC (Federal Trade Commission, som försvarar rättigheter amerikanska konsumenterna) och forskningsarbete George Mason University (USA)"En analys av informationssystem säkerhet och underhållning fordon och applikationsplattform" varnar för att uppgifterna lagras i en bil kan användas för att avslöja konfidentiell information om ett företag och även uppgifter locator GPS och därmed besökte platser eller resor.

För sin del har arbetet med George Mason University funnit att det finns system smartphone anslutning till bilen (i detta fall hackad Mirror) Som inte garanterar fullständig sekretess av användarinformation. I själva verket är en av de värsta misstag som Lösenord lagras utan kryptering lämpligt. Det kan låta en hacker att använda en skadlig kod och få privat information om en person.

Eftersom FTC föreslå användare av dessa tekniker för att vidta åtgärder för att eliminera eller åtminstone minska risken för dataförlust. Ett förslag är att företag förbjuder sina anställda att ansluta mobila arbets bilar som inte är din, i vilket fall som helst med hjälp av en kabel med cigarettändaruttaget (12V) om du behöver för att utföra en batteriladdning.

även de råd ta bort enheten från listan över 'matchas' bilen, som kan hittas i inställningsmenyn. Således kommer vi tillbaka hyrbilen helt 'ren' i vår information. Stor omsorg måste också tas med appen som ansluter smartphone till bilen eftersom det blir nödvändigt att ändra standardinställningarna så att du inte dela mer information än vi vill att 'hjärna' av fordonet eller ens i våra egna sociala nätverk.

Och det är självklart att samma sak händer om du säljer bilen till någon annan, måste du ta bort din systemenheter om du inte vill spåra.

* Källa: https://mcdonaldhopkins.com

Du kan också vara intresserad

Polisen vill sluta din bil med fjärrkontrollen

Teknik som inte kan missa i bilen

Autonoma bilar, nästa mål för hackare