Den senaste i batteriet: krossa din elbil i 5 minuter får du 500 km

En av de stora gissel som bär elbilar och det skadar dess generalisering är tid som behövs för att ladda. Dessutom vid jämförelse med ekvivalenta fordon med förbränningsmotorer, tankning, som äger rum på bara fem minuter. Om vi ​​lägger faktorn autonomi, är det uppenbart att Tankning förhållandet mellan tid och kilometer tillryggaförbrännings fordon är mycket bättre än elektrisk. För att inte nämna att vanligtvis när bränslet är avslutad vid förbränning bilar hitta en bensinstation där tankning sällan ett problem. Däremot brist på laddningsstationer för elbilar Det förutsätter att chanserna att få 'dumpas' på vägen är farligt högre.

Denna nackdel för många förare uppväger de många fördelarna med elbilar, vilket leder dem att fortsätta att förvärva bensindrivna fordon, diesel eller hybrid, bromsa före elektrisk mobilitet hundra procent.

men, Gör popularisera elfordon slutligen minskas om dessa problem? Det israeliska företaget har sedan 2015 StoreDot försöker göra, och har uppnått goda resultat. De säger att de har skapat en batteri som tack vare en teknik också utvecklats av dem, Du kan laddas till full på bara fem minuter, uppnå en tillräcklig autonomi för att resa 300 miles (cirka 483 kilometer). Detta skulle överstiga även prestandan hos Tesla fordon som kan resa upp till 539 kilometer (Model S batteri 100 kWh), men de behöver 75 minuter en kompressor kopplad till företaget för att fylla sina batterier till fullo.

Denna teknik, som har kallats FlashBattery, Den är baserad på en serie nanomaterial skikt och organiska komponenter äger aldrig tidigare används i batterier. Detta innebär att förutom att kunna lagra så mycket kraft på så kort tid, mindre brandfarlig än andra typer av batterier, vad det ger en annan viktig plus säkerhet på litiumjon, som inte är det.

StoreDot räknar med att påbörja produktionen av dessa batterier här ungefär tre år, men hittills är det okänt om priset kommer att göra dem tillgängliga för allmänheten.

Du kan också vara intresserad

De elektriska bilbatterier inte laddas

Elbilar mer autonomi tid

Den boom av billiga kinesiska elbilar: sina nycklar