5 saker du bör veta om Tesla superchargers

Fyra platser reserverade för de fyra laddstolpar Tesla KompressorInvigning av den första kompressor i Gerona SpanienFyra laddningspunkter Tesla Kompressor i Hotel Ibis GironaTarragona och Zaragoza nästa punkter Supercharger planeras i Spanien

Om du har en elbil, men inte har en Tesla de superchargers detta inte kommer med dig ... för nu. Tesla säger att om du öppnat en stor del av sina patent under 2014 var att främja elektrifieringen av bilen. Sina bilar och dubbla autonomi som erbjuds av bästa rivaler, men ändå elbilar, insåg de att de behövde för att ta bort rädslan för sina medlemmar att få slut på energi i händelse av en lång resa. Strategin för att uppnå ultra kommer att få påfyllnad utan att skada batterierna och installera dessa laddningspunkter regelbundet fördelade längs större vägar. Tillbaka medan gästgiveri, där mata hästarna och föraren har tid att ta en paus. Tesla höjde även möjligheten att "nya hästar", Det vill säga förmågan att ändra fulladdat batteri motsvarar en bränsletank, som öppnade en pilotanläggning i USA förra året.

Supercharger 1 Plats: varje 200 km

"Tanken är att placera en Supercharger minst var 200 km"Vi visade huvudet kommunikation om vi lämnar åt sidan presidenten, som är den sanna orakel för kunder- "Girona och det är bara det första steget". Den andra punkten, slutet av augusti, kommer att öppnas i Tarragona. Obekräftad framsteg i Spanien av följande punkter, Barcelona verka självklart -"Gerona var en begäran från en användare, efter förra tankning i Frankrike Narbonne"Han instruerade och måste tänka på att ansluta med Portugal, inte bara förlänga en rutt längs Medelhavet.

En snabb laddning punkt för Tesla var 200 km

Samma som förvaltningar som stöder denna elektriska rörlighet, Tesla skulle vara intresserad av dessa leveranspunkter användes av andra bilar. Det är dyrt anläggningar. När du köper en modell S, Tesla garanterar fri elförsörjning i dessa superchargers. Om andra bilar anställa dessa snabba tankning kan tjäna pengar på en investering som föds bara för att öka konsumenternas förtroende för el.

2- Plats Överladdare: injektion av 250 km på 20 minuter

En överladdare måste vara nära ett shoppingpunkt

En Tesla S kan resa på en enda laddning upp till 500 km i en takt som inte hindrar trafiken. "Hur många kilometer kan leda en människa nonstop stopp?", satirizes den chef i Tesla. David García, en entusiastisk ägare av denna modell berättar två långa resor från Barcelona, ​​en "Så hårt, reser från södra Spanien till Barcelona, ​​för långa laddar utan Supercharger"Och en annan i Europa, "fantastisk, displayen ger mig olika hållplatser som jag hade planerat i början, men ibland telefonen app förvånade mig tala om för mig att han var laddad innan jag kunde avsluta en kaffe". Tesla lokalisering är den viktigaste punkten för användarkomfort, måste du vara omgiven av tjänster såsom restauranger, köpcentrum och wifi. I fallet med Gerona, är det bara en Ibis hotel nära motorvägen och centrum.

3- Kompressor Technology: slät

Kompressor teknik inte skapa problem för samhällsservice

När vi frågade ansvariga installationsprojekt, Endesa, den svåraste aspekten, svaret var ett bryskt: "nej, Det finns ingenting som har varit svårt". Platsen är en del av svaret. Platser väljs nära en elektrisk transformatorstation, som tidigare föreligger om det finns ett stort tjänsteinfrastruktur i området. "I detta fall Gerona, om fyra bilar är anslutna samtidigt ger det överlägsen elektrisk service till hotellet"Han sade att en av de tekniker som ansvarar för Endesa. Det finns två processorenheter som omvandlar ström till direkt och har alla nödvändiga styrelektronik. Varje enhet matar två av de fyra elektriska slangar tillgängliga. Genom design kan driva batteriet 100 kW, eftersom det är den standard Kompressor, men inte säga att vid denna anläggning har begränsad till 80 kilowatt per bil. Överladdaren tekniken är den ursprungliga, utan en vätskekylning som talas i forum Tesla entusiaster. Med specifik kylning, bättre kontrollera batteriets temperatur, kan det öka den nuvarande och minska ladda gånger ännu mer.

4- Regler: Moder Lamb

Tesla för att välja elleverantör, en av de viktfaktorer var att el hade certifiering "grön el", Tagna förnyas. Men politik är ofta en viktig del, men mycket rådet ansvarig gerundense señalase oss "Vi har inte riktigt haft att göra inget speciellt, är avtalet mellan privata enheter". Verkligheten är att det inte finns några administrativa hinder har varit exemplariskt i det här fallet, berättade han någon av de inblandade.

Dessutom har Tesla begärt tillstånd att vara en "Ladda chef"Skulle Vilket gör det möjligt att sälja el, som hittills tillhandahålls kostnadsfritt till ägare av sina bilar. Detta gör du undrar om den framtida SUV, X Tesla, som levereras i september efter flera fördröjningar eller 3 modell kommer att presenteras mars 2016 prissatta mellan 30.000 och 35.000 dollar (och leveranser två år senare), måste du betala för tankning.

5 Använda Supercharger: Inte för varje dag

Kompressorn är endast avsedd för att ladda på långa resor

"De flesta användare Tesla laddar hemma och avsikten är att enbart använda den under en lång resa är inte begränsande"Vi förklarar ansvariga för Tesla. Utan att ta upp frågan, eftersom det ger dig problem, andra tillverkare elbil överväga snabba uppladdning kan påverka antalet belastningscykler som kan utföras. "Det viktiga är det är känt att elbilsteknik finns och att behovet av bensin har passerat"Sade Tesla talesman. "Vårt nästa steg blir växa i servicepunkter, även om de flesta ingrepp i en Tesla kan göras elektroniskt, programvara så enkelt som en telefon ... däck och broms uppdateringar kan ändras när som helst butik".