De elektriska bilbatterier inte laddas

Batterierna är inte laddade med elektricitet, men med vätskaBatterierna är inte laddade med elektricitet, men med vätskaBatterierna är inte laddade med elektricitet, men med vätskaBatterierna är inte laddade med elektricitet, men med vätska

Kanske du redan vet namnet på Nanoflowcell. Även om det inte göra mycket buller, har vi att vi redan pratat om det här schweiziska företaget vid flera tillfällen. Det är en tecknologifirma åtagit sig att elektrisk mobilitet som har arbetat flera år i batterier för elbilar som lovar att vara revolutionerande, helt annorlunda än konventionella.

Nu, med den Geneva Motor Show precis runt hörnet, återigen locka vår uppmärksamhet, eftersom det kommer att ta denna händelse för att visa sin ny prototyp, de har kallat Quant 48Volt.

Men vad är så speciellt med denna modell, och i allmänhet, batterier som utvecklats av Nanoflowcell? Det faktum att inte laddas genom anslutning till elnätet, som vi är vana att se, men De är fyllda med vätska, som mer konventionell förbränning fordon. Eye, konventionell utseende bara, eftersom kraftgenereringsprocessen, som ni kan föreställa er, har absolut ingenting att göra. Vi talar om flöde batterier.

Dessa batterier var patenterad av NASA i 1976. De föddes för att lagra stora mängder energi för rymdfärder. Ladda vanliga batterier kan vara tidskrävande, och släpper all sin energi också. Med flöde batterier är energilagring förenklas oerhört.

I dessa batterier, laddningen av energilagrings är joniska vätskor, som de är i grunden vatten med metallsalter. Nanoflowcell säkerställer att ett kilo av vätskan är som kan lagra 20 gånger mer energi än ett kilogram av blybatteri, fem gånger mer än litiumjon. I jämförelse, ett kilo bensin producerar 400 gånger mer energi än bly-syra-batterier, eller 20 gånger mer än de batterier av det schweiziska företaget.

De olika vätskor förvaras i olika reservoarer, så att De reagerar inte med varandra. Det finns två tankar: en för den positivt laddade vätskan, en annan för vätska negativt laddade. Ett membran mellan dem medger passage av joner endast, genererar den energi som bilen behöver. Vätskan som används och redan hämtat lagras tillbaka, denna gång i gasform, förmodligen för att användas som kylskåp extra batteri och fordonsmotorer. I diagrammet nedan kan du göra dig till en bättre uppfattning om hur det fungerar.

De elektriska bilbatterier inte laddas

Nanoflowcell tekniken gör vätskor interagera genom en film. I processen el genereras. Senare är det som matas till de fyra motorerna (en per hjul, men alla ligger i centrum av plattformen för att underlätta lastfördelning), superkondensatorer och ett hjälpbatteri, som lagrar överskottsenergi genereras.

den första bilföretaget var Quant e-Sportlimousine. Det fanns versioner av 644 (480 kW), 912 (680 kW) och 1074 (801 kW) CV med en maximal räckvidd på 800 kilometer, med sina två joniska vätsketankar 200 liter vardera. Som med alla modeller Nanoflowcell hittills, Det var bara en prototyp och han gick aldrig till försäljning. Detta beror på att större tekniska svårigheter: där föraren fyller batterierna? För att uppnå funktionella bilar, kommer det att bli nödvändigt att bygga tankställen, som skulle kunna likna bensinstationer i utseende, men helt annorlunda i sin tarm.

som Förhandsgranskning visar Quant e-Sportlimousine, Nanoflowcell lanseras Quantino en lätt modell liknande de i den femte generationens Ford Fiesta, men med samma strid som Quant mått: 3,2 meter. Sedan, varumärket infört en modell med en 48 V elsystem märkspänning (den tidigare generationen hade 735 V). Detta nummer blev så småningom en del av modellnamnet att bolaget kommer att presentera i Genève.

Och hur är den nya bilen? Allt tyder på att det är en utveckling av e-Sportlimousine Quant. Först nu med ovannämnda elsystem på 48 V.

Den nya modellen ser lite mer bombastiska än sin föregångare, men detta kan bero på vilken vinkel bilder har gjorts. Den bakre stötfångaren är vad de flesta förändringar, med två luftinlopp i stället för en. vi vet att Du kan nå 300 km / t och kommer att ha en räckvidd på 1000 km. Vi måste vänta på mötet i Genève för mer information. Men förvänta er inte stora överraskningar. Vad är egentligen intressant här är flödesbatterier. De kan vara lösningen för att göra elbilar lönsamt över hela världen.

De elektriska bilbatterier inte laddas

De elektriska bilbatterier inte laddas

Du kan också vara intresserad

Leeco leasetagare har Tesla Model S redan en kinesisk konkurrent

Tvivel: är pålitliga batterier för hybridbilar?

Faraday Future elbil, med den bästa trummis i världen

Graphenano grafen batteri och över 800 km av autonomi