Volkswagen och anslutnings innovationer

Volkswagen och dess framtida anslutningVolkswagen och dess framtida anslutningVolkswagen och dess framtida anslutningVolkswagen och dess framtida anslutning

Vare sig för att förbättra komfort, säkerhet eller underhållning, är anslutnings nu en prioriterad faktor i bilen, något som gradvis tar form i tillämpningar av olika slag. Låt oss börja vi har lockat mest uppmärksamhet.

Volkswagen Sound Journey"Sound Journey"

den Mirror systemet infördes i den sista restyling av Volkswagen Polo replikerar skärmen på vår telefon i den centrala displayen Bil, för "spegel", även möjliggör kommunikation mellan telefonen och olika elektroniska system ombord. Denna vänster öppnar en värld av möjligheter för applikationsutvecklare, vilket framgår av programmet "Sound Journey". Detta är vända bilen till ett slags musikinstrument, och som är baserad på en fördefinierad musik (det finns flera att välja mellan) och därifrån skapar ett soundtrack som utvecklas genom effekter och genererade mönster beroende på körstil. Det tar hänsyn till faktorer såsom hastighet, motorvarvtal, accelerationer och inbromsningar (Av säkerhetsskäl är den alstrade effekten är desamma oberoende av intensiteten av accelerationer), vinkeln på ratten, med hjälp av intermittent, närhetssensorn på pekskärmen ... Ganska teknisk display som också är den mest underhållande. den "appen" kommer att finnas tillgänglig för nedladdning inom några dagar och, som vanligt i smartphone applikationer, ingen brist regelbundna uppdateringar. Musikaliska kompositioner kan spelas in på telefonen eller dela med andra användare via Soundcloud, även om endast 30 sekunder bitar.

Volkswagen Think Blue Trainer"Tänk Blue. Trainer"

Mycket mer beroendeframkallande (och praktiskt inför bränsle) är detta spel som belönar oss för att köra effektivt. Den bygger på ett system som införlivar bilen själv, som rapporterar om den genomsnittliga förbrukningen, den procentandel av tiden som cirkulerar utan att accelerera eller bromsa ("frirullning") Och vår grad av effektivitet vid ratten. Ansökan att Den kan köras i bakgrunden, oss föreslår "utmaningar" Körning gå samla poäng och virtuella medaljer om vi kan genomföra dem. Till exempel, 20 gånger i rad lyda växelindikator, eller kan bibehålla effektiviteten kvoten med 85% för 30 km. Komplexiteten av testerna ökar gradvis, eftersom det finns fem olika svårighetsgrader finns låsas upp som du framsteg i våra framgångar. detta "appen" Fri är nu tillgänglig för Android operativsystem även om kortsiktiga avsikt Volkswagen är förenligt med den maximala antalet enheter, så från och med nu Mirror, Bil Play (Apple) och Android Auto (Google) det kommer att omfatta under namnet "app Connect".

Volkswagen Media Control"media Control"

Det har att göra med Typ integration enheter tablett eller smartphones och bil infotainment-system genom WiFi-nätverk. Det gör det, via app, att Passagerar baksätet kan komma åt funktioner i radio, skapa spellistor med musik lagrad på CD, DVD, USB eller sina egna enheter, användning webbläsaren även inklusive vyer Google Earth och Street View- och online sökmotorer. Söker efter specifika platser på en telefon kan skickas till webbläsaren och in som en destination. En annan funktion är att spela musik eller olika filmer samtidigt, vilket gör att tabletterna fungerar som bara skärmar. Inget behov av kablar, förutom att ladda batterierna (den exponerade prototypen hade två Extra USB-portar genom att ta sparlåga). Å andra sidan, oavsett var filerna lagras multimedia när de befinner sig inom det trådlösa nätverket, eftersom de verkar allt i ett lista som nås från skärmen på mittkonsolen eller tabletter när de inte är låsta skärm.

Volkswagen navigationssystemnavigationssystem

bortom trafikinformation i realtid, platser i parkeringshus och bensinpriser, som de funktioner som finns tillgängliga under en viss tid med uppgifter från företaget INRIX Volkswagen utvecklar prediktiv navigering. Det vill säga utan att ange en destination webbläsaren, det redan Han vet var vi gick baserat på våra vanliga vägar. Om du upptäcker trafikproblem på vägen hem eller arbete, föreslår den en alternativ väg. Också det tar hänsyn till mellan destinationer, som skolbarn, gym ... alltid baserat på våra användningsmönster. Systemet kan kommunicera med andra delar av bilen, som kan tjäna till exempel att gå vidare till anpassa värmehantering av motorn, eller optimera användningen av batterier i fråga om eldrivna fordon. Och det kommer inte att vara där, eftersom möjligheterna är nästan obegränsade och kommer att dyka upp fler och fler program, en del som redan finns i USA och Kina Relaterade spårning av fordon och fjärrövervakning, som geo-staket funktion (Skickar ett meddelande till telefonen om bilen lämnar eller kommer in i ett förinställt område) hastighetslarm, eller kontrollera status för enheten hemifrån. Inom systemet Car-Net, också intressant telefon informationssystem genom vilket möjligt informationsförfrågan av något slag (även de föreslår att du en viss restaurang i området) och En operatör kommer att skicka adressen direkt i webbläsaren. Allt detta bygger på en vidareutveckling av systemet Modular Infotainment System (MIB, sin tyska akronym), som kan integreras i VW Group MQB-plattformen.