Opel OnStar-systemet, superlativ anslutning

Opel OnStar-systemet, superlativ anslutningOpel OnStar-systemet, superlativ anslutningOpel OnStar-systemet, superlativ anslutningOpel OnStar-systemet, superlativ anslutning

Opel ett steg längre i ansluten rörlighet systemet OnStar, som kommer att vara tillgängligt i hela Opel sortiment, förutom Karl i september 2015. OnStar är en perfekt assistent som kommer att göra oss livet lättare för förare: download resvägar, nödhjälp, möjlighet till köra vår bil på distans med vår smartphone, WiFi, hjälp i händelse av stöld... Det finns många aspekter som täcker OnStar. Vi har testat och vi berätta hur de fungerar.

Tre knappar och personlig assistans

Njut anslutna rörlighet är så enkelt att vi kan göra genom tre knappar. Om du trycker på OnStar knapp, utfärda ett call center som ligger i Luton (London, UK) samtal, där Vi kommer att delta i en assistent i vårt språk. Förutom att testa OnStar-systemet har vi också besökt navet i den brittiska huvudstaden just nu arbetar i testfasen. OnStar assistenter talar upp till åtta språk Förutom att kunna möta kraven från förare i de 13 europeiska länder som kommer att ha denna teknik Opel. Och tjänsten kommer att vara Rörelse 365 dagar om året och 24 timmar om dygnet.

Med denna enkla samtal kan du begära att du ladda ner en destination i webbläsaren integrerad -Din Opel modellen måste ha det eller inte kan njuta av denna godhet-stället för att behöva skriva det: så att du sparar tid och vinst i komfort och säkerhet. Dessutom kan OnStar guiden hjälpa om någon av de tjänster som erbjuds av systemet inte är tillgängligt och, naturligtvis, i nödfall du kommer att vara där för att hjälpa oss om vi trycker på SOS-knappen.

Opel OnStar

Om vi ​​drabbas av en olycka, OnStar centrum omedelbart anmälas. sålunda, De kommer att varna räddningstjänsten och förse dem med den exakta platsen för bilen, sedan ringa upp fordonet för att kontrollera status för de åkande och förklara på mindre än en minut vad vi bör göra i vår situation.

Integritet när du helst

OnStar vet var bilen hela tiden, det är sant. emellertid, Om du inte vill vara så att du kan trycka på knappen Privacy. sålunda, bilen förblir osynlig om strålkastarljuset. detta den stängs av automatiskt Om varningar eller stöld av bilen i händelse av olycka.

Och från smartphone ...

systemet OnStar har också den tjänsten av en app kan du ladda ner gratis på din smartphone eller surfplatta. Detta gör att olika avlägsna åtgärder, till exempel att öppna eller stänga dörrarna bilen, hitta -Den avger ljud och ljussignal för att lokalisera det snabbt och bil kontrollnivåer: däcktryck, olja etc.. Det gör det också möjligt för oss att varna systemet om vår bil har blivit stulen.

Stjäla en bil med OnStar blir svårt

Europeisk tjänst när det gäller stöld är mindre sofistikerad än den har varit i bruk i tjugo år i USA Även i Nordamerika OnStar Det är möjligt att bromsa bilen om polisjakt i den gamla kontinenten, enligt lag, skulle detta inte vara möjligt. Men när vi aviserad om en eventuell stöld, OnStar lokaliserar fordonet omedelbart och skickar den till polisen att återhämta sig så snart som möjligt. Om bilen stoppas när som helst, kommer att vara låst på distans och du kan inte starta igen.

Opel OnStar

Kommer det att finnas tillgänglig på alla modeller?

Ja, även om eventuellt -för en 500 euro- i alla utföranden utom i den högsta serien, som själv kommer att ta serien. Den enda Opel som stannar utanför är Karl, även om Opel bekräftar att staden kommer att få det i slutet av året. Medan varumärke modeller med OnStar Ray och de kan hantera, fram till september de första enheterna inte kommer att levereras med systemet.

Behöver prenumeration?

Ja. Inte bara värt att vi har installerat i vår bil, plus Vi måste betala en årlig avgift för att njuta av sina tjänster. Eftersom Opel vi säger att OnStar-systemet kommer att ha en gratis provperiod, så det första året kan du njuta utan att betala abonnemanget.

I Spaniens fall det kommer att vara runt 100 euro. Men detta pris Det omfattar inte för tillfället, åtkomstområdet WiFi, som du kan ansluta upp till sju mobila enheter, eftersom detta är inte tillgänglig, så snart, fram till december i år. Faktum är att vi uppskattar att denna teknik är något i sin linda: vi gav tillräckligt med problem i vårt test och 3G-anslutning områden kräver att fungera, vilket kan vara ett problem om vi komma bort från städerna.

Opel OnStar

¿Carne hacker?

Otroligt men sant, OnStar ansvarig svarar när vi frågade för informationssäkerhet, som De har aldrig varit i hans tjugo år i livet, ingen dator attack. De var mycket noga diskuterade vi att systemen är lika säkra krypterade för att förhindra sårbarheten för hackare.