Nya batterier EMBATT: 1000 km av autonomi för elektrisk

Batteri Embatt 1000 km autonomiBatteri Embatt 1000 km autonomiBatteri Embatt 1000 km autonomiBatteri Embatt 1000 km autonomi

en konsortium kallas EMBATT ( "Chassi Embedded Energy" eller "Energy integrerad i chassit") syftar optimera batteriet ger upp till 1000 km autonomi i framtida elbilar, upptar samma utrymme som en nuvarande batteriet. För att uppnå detta måste de genomgå en energitäthet på 250 Wh per liter två gånger, 500 Wh / liter, samtidigt sänka kostar ca $ 200 per kWh (analytiker har alltid talat en kostnad $ 100 / kWh det skulle vara det ögonblick av total övergång till elbilar). Det är precis vad de hoppas uppnå, men fram till slutet av 2017 att de inte förväntar sig att ha den första fungerande prototyp, vid en: 5.

Embatt, anti-Tesla och resten

Vissa människor skrattade åt Tesla, för att för att ta laddningsbara cylindriska celler kommersiellt tillgängliga och stapla dem i en säker behållare och elektronik. Vad är inte så roligt gjort dem rivaler var att Det lyckades att resa hundratals kilometer med en laddning, även om han var tvungen att placera tusentals av dem. Ja, med elektrisk batterikapacitet av en Tesla S100 (som betyder 100 kWh) ta många timmar att ladda, men att Tesla uppfann både Supercharger hög effekt för att minska ladda några timmar.

Men biltillverkare hängiven, försöker gå mot elektriska, De har inte gjort något annorlunda Tesla. Ja, de har standardiserade storlekar av cellerna de har gjort dem kikare för att förbättra kompakthet (Andra har gjort former av påsar, platt), men mellan höljen, kopplingar, mikroprocessorer för att styra var och en av cellerna, anslutningskablar och makt ... förlorat utrymme Det är fortfarande betydande. Och inget utrymme som finns kvar i en bil, utrymme som kan användas för att samla energi, vilket är vad han tänkt. IAV engineering grupp indikerar att verkligen aktivt material upptar endast 40 procent av aktuell batteri och dess koncept Embatt kan öka upp till 80 procent.

Embatt med tunna batterier

Embatt föreslår en omprövning från början. effekt integrera batteriet direkt i chassit, inte i en låda som inrymmer andra lådor i tur och ordning. Att göra detta kräver något så "enkel" som reframe cellen från början, snarare än optimera. Vad har visat livligt minns bränsleceller i sin struktur. samtal bipolära elektroder, anod- och katodplattor i varje av deras ansikten, med en motsvarande beläggning.

Stapling bipolära elektrodaggregat

Anordnade som staplade plattor, skulle elektroderna njuta av en stor yta, såsom de aktiva ytorna av bränsleceller. Var och en av skikt kan vara så tunn som 300 mikron och mekanisk stabilitet hos stapeln uppnås genom ett exoskelett och endoskeleton, i bästa fall, föreslår de att det kunde vara att helt enkelt evakuera.

Högspänningsminimalt utrymme

Om engineering IAV (Regelbunden medarbetare till många biltillverkare i olika discipliner) som söker denna integration, Fraunhofer IKTS utvecklar material och processer för nya elektroder och ThyssenKrupp System Engineering Det kommer att ansvara för produktionen av batterierna själv. Litiumoxid-nickel-mangan vid katoden, bör anoden för litiumtitanoxid ge 3,2 Volt i var och en av cellerna, men ingenting nämns av elektrolyten såvida utmaningen att finna den idealiska. IAV indikerar att sådana förpackningar tillåter spänningar 850 volt och i framtiden upp till 1200 volt. Arbeta vid sådana höga spänningar skulle minska avsevärt de förluster, vilket skulle minska konsumtionen och öka motorns autonomi. Ett annat alternativ är att i stället för 1000 km räckvidd kan ta betydligt mindre batterier, stjäla mindre utrymme till passagerarutrymmet, billigare och även rimlig autonomi. Vi måste vänta för att uppnå det upp 2025, den dag då de hoppas ha lanserat sin batterimarknaden.

Du kanske också är intresserad av:

SUV i framtiden kommer du att älska: i-Pace Jaguar, Mercedes EQ ...