Ny kampanj DGT hastighet och den senaste plundrade (video)

den Generaldirektoratet för trafik (DGT) åter betonade denna vecka i hastighet som en viktig riskfaktor på vägarna. Den här gången efter direktiv från EU och genom en gemensam kampanj med Internationella polisens (TISPOL) och kommer att hållas samtidigt i 25 EU-länder, från 21 till 27 augusti hastighetskontroller kommer att intensifiera väg.

Enligt DGT "kör på en lämplig hastighet skulle kunna undvikas en fjärdedel av den avlidne i trafikolyckor, som varje år mer än 300 människor dör i olyckor där hastigheten var en återkommande faktor. " Ja, EU ber tur att medlemsländerna att genomdriva vägtrafikförordningen utan också arbeta i byggande och underhåll av infrastruktur och utbildningskampanjer och medvetenhet för att minska antalet trafikolyckor.

DGT tar även denna sista aktion sätta fokus på konventionella vägar. Enligt den senaste undersökningen är det i sekundära vägar begränsad till 90 km / t där de flesta hastighetsgränser överskrids: 4 i 10 förare färdas över laglighet, är 25 procent mer än 10 km / t och 12 procent över 20 km / t. Därför på ett sådant sätt Trafikcivilgardet kommer duplicera kontroller.

Enligt Gregorio Serrano, chef för DGT "kampanjen kommer att äga rum under denna vecka att komma ihåg vikten av att respektera hastighetsbegränsningar och att övervaka den etablerade". Dessutom lägger också "vikten av trafiksäkerhet i städerna, är vad som lett oss att bjuda in kommuner och samhällen som har överlåtit befogenheter trafik att ansluta sig, så att meddelandet sända, oberoende av administrationen som hanterar cirkulationen, är det att hastighetsgränserna alltid ska följas".

DGT utnyttjar också den nya kampanjen för att sprida olika meddelanden. En av dem, orsakar en ökning av 5 procent i hastighet är en ökning med 10 procent i olyckor som orsakar skador, och 20 procent i olyckor med dödlig utgång. också Den ser till att från 80 km / t är praktiskt taget omöjligt för en livräddande fotgängare i en träff.

Du kanske också är intresserad av:

Pillados! De senaste DGT radar redan Multan

DGT kommer att ändra sin politik radar ... är du säker?

DGT kommer att övervaka status på din bil