Så vi fina radarn Pegasus: uppgifter för de senaste 3 åren och video

Med en effektivitet vida överlägsen den för andra radar, om vi betraktar förhållandet mellan övervakade och fordon rapporterats, böter för fortkörning Pegasus helikopter radar inte längre upp exponentiellt. I denna 2016 fram till september förra året, ackumulering, Enligt inrikesministeriet som har haft exklusiv tillgång till motorvägen, mer än 13.600 klagomål, innebär detta nästan tredubbla de som registrerats i hela föregående år, som de var mer än 3300.

den första radar helikopter som heter Pegasus kom mars 2013, och från början stod för deras effektivitet, det vill säga andelen övervakade fordon och böter, långt överlägsen den för andra radar, liksom den hos en fast är cirka 3 procent och en mobil runt 4, helikoptern överstiger 20 procent. Även om det är sant att ha en top-down perspektiv på fordon som är klart snabbare klockor över allt.

Under sitt första år 2013, med endast en enhet, överskred de 1.100 enheter. Följande år de kom i drift under de tolv månaderna fem, multiplicera tre böter. Förra året, när två radar införlivades översteg 9200. I detta 2016, i avsaknad av en fjärdedel för att avsluta det år de har överskridit 13.600 böter för fortkörning.

En annan faktor att beakta är att överdrifter fångas av dessa helikoptrar är i allmänhet högre än de av andra radar. På motorvägar, i genomsnitt, 128 kilometer per timme.

För närvarande DGT har åtta helikoptrar med radar Pegasus, en för varje trafikledningscentralen, La Coruna, Malaga, Madrid, Sevilla, Valencia, Valladolid, Zaragoza, (de återstående oscillerar beroende på behoven). Ditt mål som bekräftas från trafik är att ha en för varje helikopter. DGT har totalt tolv.

Du kanske också är intresserad av:

Pegasus fångar förare över 200 km / t

Två nya helikoptrar anländer radar Pegasus

De mest framträdande brott fångas av Pegasus