Undetectable! De första bilarna anländer-radar privat

Undetectable! De första bilarna anländer-radar privat

Allt färre sektorer eller tjänster som inte längre är avreglerade. den behöver för maximal lönsamhet i många fall kräver slutligen få budet mer konkurrenskraftigt. Men vi hade aldrig bevis på möjligheten att privatisering av bil-radar böter för fortkörning: Hittills detta arbete var för säkerhetsorgan hade kompetens i trafiken ... åtminstone i vårt land. Men ekvationen verkar ideal: fler företag, fler kontroller ... och, naturligtvis, plus straffavgifter.

I själva verket, i dag precis träffat oväntad ny tjänst som medborgarna kan vara mycket nära. Således, som i vårt grannland. Ja, eftersom enligt samla idag enbart vissa medier, bland vilka speciellt är Autoplus, den privatisering av bil-radar i Frankrike är nära förestående. Detta samlades in genom uttalanden av den nya inrikesminister Galo, Bruno Le Roux"De första bilarna-ledda civila radar De börjar deras test dessa dagar i februari Normandie". Den slutliga idé verkar vara definitivt lansera sin privatisering i september.

Den franska regeringen, enligt uppgifter som samlats in av autoplus, definierar begreppet som "outsourcing radar", som han anser mindre känslig än säga privatisering. I sitt projekt hänvisade till så tidigt som 2015 en ministerkommitté om trafiksäkerhet, anser också att du kommer att behöva ha fler mobila radar. För närvarande har Frankrike 400 bil-radar tjänst, vars genomsnittliga dagliga verksamhet är en timme: det finns några som rullar över ... men andra inte ens lämna garaget. Det största problemet de hittade var mänskliga medel.

Med privatiseringen av tjänsten, samma rapporter nu tyder på att målet kommer att fördubbla antalet bilar och hålla dem drift...8 timmar per dag! Frankrikes inrikesminister säger dock att staten skall fylla kontroll- och övervakningstjänster och att operatörer inte kommer att betalas "av antalet påföljder." De säger också att skapa sysselsättning och tävlingar kommer att öppnas i olika regioner.

kamouflerade RadarSå och så arbetet kommer att vara nya bilar-radar private

Tillsammans med detta och officiell information, Autoplus framåt uteslutande hur tjänsten kommer att fungera Det är också passerar genom förnyat godkännande av bilar radar.

-mer kamouflerade: Nya bilar kommer att vara helt omöjlig att upptäcka. Med mycket lite synlig på gallret cinemómetro kommer inom en skärm som ligger i mitten av instrumentpanelen kommer bara få föraren i bilen (det kommer att avstå från att tidpunkten för en passagerare som medföljer) och självklart kommer att resa utan uniform, med en enkel skjorta som någon civil.

-De är bara bötfällas flytta? I princip ja. Tidiga rapporter säger att de inte kommer att döljas eller parkeras, men kommer att gå bötfälla vägar och rörelse. De kommer att se till att mobila mobila radar.

-markerade rutterVarken det verkar troligt att föraren kan välja området eller motorväg överväga för bötfälla. Som i princip garanterar att tjänsten kommer att debiteras enligt böterna kommer föraren har en GPS med en resväg och föregås av administrationen. Detta betyder inte att det mest förnuftiga kursen att generera böter rutten inte kontrollera ...

-De känner igen tecken: Enligt samma uppgifter kommer nya radarsystem har integrerad kartläggning, som inte kommer att vara nödvändigt eftersom en andra operatör ställa in hastigheten på spåret. Som alla systemsignal erkännande, radar själv anpassa hastigheten till att bötfällas i enlighet med signalerna i varje sektion, så det kommer att vara en fullt automatiserad tjänst.

-samma toleranser: Toleransmarginaler när böter kommer att fastställas till 10 km / t. Men om du är framför radarn att straffa du måste vara en relativ hastighetsskillnad på minst 20 km / t.

Du kanske också är intresserad av:

Nya radar, smyger verandor och andra åtgärder för DGT

Spanien radar, mest Multan i Europa ... och mindre antal

anti-radar Klistermärken: förra trick