Felmarginal på radar tillämpat när anspråk

Felmarginal på radar tillämpat när anspråk

Även om det inte borde, Trafikverket inte alltid uppfyller lagen. Detta demonstreras flera domar som ger anledning att förare, särskilt i större böter, hastighet. Anledningen, att inte tillämpa rätts felmarginal radar bör, sanktionsutgångsbeloppet av den rättsliga.

Den senare, av Superior Court of Castilla-La Mancha som gav anledning att en bilist mot DGT eftersom du kommer att bötfällas utan att någon felmarginal om åtgärd som gav radarn. Det uppmärksammar uppstå när den egna chef för Trafik, María Seguí, sade att ungefär ett år sedan marginalen på 7 (7 km / t på mätningar under 100 procent och 7 mätningar över den hastigheten, avses det maximala felet marginalen oberoende godkänd av Metrology för varje enhet) de ger alla DGT radar (Utom Pegasus helikopter radar), ville jag undvika "domstols buller".

Var är problemet? DGT tillämpar "marginal på 7" med en hastighet av radar aktivering, dvs när den hoppar. Till exempel, 120 km / t hoppar till 131 och 100 till 109 hopp ... Men från det ögonblicket, särskilt allvarligt problem när hastigheten överskrids med mer än 20 eller 30 km / h och den fina medför förlust sation och licens högre belopp (Se diagram hastighet), eller när det är ett brott. I dessa fall ofta trafik (och många kommuner) Han har straffa bilister enligt mätningen erhålls genom radar, direkt, utan att göra några avdrag felmarginal hävdade att det redan gjorts, men i fotografi av fordonet innesluter klagomålet inte visas högst upp, hastigheten upptäckts på för att tillämpa felmarginalen (något som domstolarna har beaktats i sina domar). Ja, vissa kommuner, till exempel Madrid, har de gjort på rätt sätt. De skickar du den hastighet med vilken de har fångat och på vilka de har tillämpat felmarginalen image.

Hastighet box DGT böter

vad rättslig marginal bör tillämpas? Det beror på radar och hastighet. Lagen anger att MPE fallet med fasta radar, båda radarvågor, såsom lasertyp, De måste ha 5 km / t vid hastigheter under 100 km / t och 5 procent högre vid att hastighetsmätningarna. I fallet med flytta ett maximalt fel av 7 km / t är tillåten vid hastigheter under 100 och 7 procent i överskott av 100 km / t hastighet.

I fallet med Pegasus helikopter radar, felmarginalen tillämpas av DGT är den 10 procent. Trafiken ger en större felmarginal eftersom dess sätt att mäta hastigheten på fordonen är mer komplex. För radar avsnitt, lagen föreskriver ett maximalt fel på 5 procent.

Med tanke på att ingen radar godkänts av Metrology har felmarginal 0, man måste tillämpa dig själv och i anmälan av uppsägning av den fina Den bör omfatta den maximala hastigheten av banan, den hastighet mätt med radar och uppmätt hastighet korrigeras beroende på felmarginalen.

Du kan också vara intresserad

Nya radar avsnitt om mindre vägar

M30 radar mest Multan

Detta är den omöjlig att upptäcka radar DGT

Hastighets radar förbannad förare